onsdag 1 augusti 2012

Eva Rausing dog i maj

Det visar hennes pacemaker. Hon låg död sedan den 7 maj ända in i juli i det lyxiga huset i London. Hon hittades den 9 juli. Hon hade kokain i kroppen. Och maken erkände sig i dag skyldig till att hon inte hade fått en ordentlig begravning.

Hans Kristian Rausing erkände att inte ha tagit hand om makan när hon dog utan begått brott mot griftefriden. Han agerade inte rationellt, sade han.

När han togs av polis var han så påverkad att det inte gick att höra honom. Han erkände sig också skyldig till rattfylleri. Han döms nu villkorligt till två års vård. Det kanske räddar hans liv.

Eva Rausing ska begravas i USA, där hennes föräldrar bor.

Här har jag tidigare skrivit om detta. Och här. 

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det är på tiden att tidningarna slutar att skriva om denna familjetragedi. Hade varit så mycket trevligare om de visat samma intresse för bolaget under årens lopp. (Tetra P) menar jag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo nu kan det nog så småningom vara dags för detta och istället borde det komma en bok om hur man inte klarar sig mot narkotika ens som miljardär. Skulle gärna skriva den själv. Dessa båda levde länge ändå. Och jag hoppas att Hans Kristian lever ännu många år för sina barns skull. Ingen av dem är myndig.

   Radera
  2. Sorglig tradegi som visar vad narkotikan kan ställa till med. Men att vara så omtöcknad att man bor tillsammans med ett lik i två månader säger väl sitt. Att dessutom välja att försegla likets rum med aluminiumtejp talar väl sitt tydliga språk. Vågar man ens fråga hur barnen mår?

   Radera
  3. Barnen har inte bott hos sina föräldrar på länge vad jag förstår. Farfar och farmor bor bredvid deras skola och har antagligen haft mer hand om dem. Narkotikan kidnappade deras föräldrar. Men barnen eller släkten kan inte må bra förstås. Farfar heter Hans och farmor Märit och Hans är utnämnd till riddare av det brittiska imperiet av drottning Elisabeth.

   Radera
 2. Enligt New York Times hade vårdnaden av barnen gått över till en av Hans Kristians storasystrar.

  SvaraRadera
 3. Jo, tack för dina kommentarer. Här är två i mitt tycke sevärda filmer om knarkhelvetet och hemlöshet:

  http://www.youtube.com/watch?v=VDhaRu0u4Vo

  http://www.youtube.com/watch?v=hRJX7mCnlio&feature=related

  SvaraRadera