tisdag 7 augusti 2012

Ja den där Vilks

Han är en obekväm människa för de rättrogna och då menar jag inte muslimer, utan de som upprätthåller världsbilden inom medierna.

För några timmar sedan skrev han själv ett inlägg på sin blogg. Och de stora tidningarna har uttryckt sitt bekymmer över att han ska till New York den 11 september och prata på SION:s möte.

Ja det är säkert en provokation. Visst är det så. Enligt Vilks så förs världen framåt av sådant. Kan vara sant. Denna ironiskt kallade organisation SION är emot muslimer. 

Och muslimer lever i en annan värld än vi andra. Visst är det så. Många av dem gör det eftersom de bokstavstolkar. Jag såg ett program om tre sekter i USA, som byggde på kristendomen. De var minst lika gräsliga. När religion blandar in makt och politik så går det åt skogen.

Lars Vilks menar att allt som händer är delar av det konstprojekt, som började med en liten utställning i Värmland. Och som rullar på sedan dess. Han ville inte vara så snäll där som de andra utställarna var utan istället provocera en smula.

Han är en retsticka, fast rätt snäll ändå, men envis så han slutar inte att provocera. Nä varför skulle han göra det. Om han nu tror att det kan ändra världen till det bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar