torsdag 16 augusti 2012

Asylen klar!

Heja Julian Assange nu har du ett land, som stödjer dig! Vilken kalabalik det kommer att bli om engelska polisen går in och tar honom.

Det kan bli världskrig i fortsättningen. Nä, det är det väl ingen som tror, men nog har envisheten hos en feministisk åklagare i Sverige satt många käppar i hjulen. Och upptrappningen fortsätter.

Helt klart är att det är bråk mellan Storbritannien och Ecuador. Utrikesministern Ricardo Patino i Ecuador höll en lång utläggning om världshistorien och alla överenskommelser, som finns ända tillbaka till andra världskriget om asyl.

Han menade att Assange svävar i livsfara och att det är USA det handlar om först och främst. Där kan Assange ställas inför rätta och riskerar livstidsstraff eller dödsstraff och det går inte att lita till att Sverige inte lämnar ut honom. 

4 kommentarer:

 1. Sorgligt att Ecuador ska behöva ge Sverige och England fullkomligt rättvis kritik. Man skäms att vara svensk över Sveriges osmidiga agerande. De kunde ha löst hela denna situation genom att hålla förhöret på Ecuadors ambassad. De kunde ha utlovat att han inte kommer att utlämnas till USA. Men icke.

  SvaraRadera
 2. Heja Julian och Ecuador! Än finns det länder som vågar stå upp för rättvisa i vår värld. Och givetvis borde han garanteras fri lejd till flygplatsen så att han kan bege sig till landet som beviljat honom politisk asyl.

  SvaraRadera
 3. Anonym du tycker att riksdag skall bestämma över rättsväsendet? Kan hårddra det lite. Regeringen kan med på samma sätt ge garanti så att visa svenska medborgaren sliper åtal oberoende deras brott t.ex. mord på olik tänkande.

  SvaraRadera
 4. Så mycket storm för att två ( ? ) kvinnor känner sig våldtagna!?
  Ja och sedan har vi ju storebror USA oxå....

  SvaraRadera