fredag 29 januari 2010

Urtrista PR-firman Linda Skugge

Och så satt Linda Skugge i SVT i morse i det där långtråkiga förmiddagsprogrammet, som de har åstadkommit. Orkar aldrig lyssna särskilt länge för intervjuerna tar aldrig slut. Det gjorde den här inte heller.

Men Skugge var en upp-poppad version av sig själv med illrött hår, uppsatt i något kvastliknande och med ett svart kors runt halsen (aha hon är kristen skulle vara förbjudet i Frankrike att demonstrera), plus svarta halsband och svarta kläder.

Och hon pratade med sin lilla flickröst om hur hon aningslöst hade börjat jobba på Expressen som 18-åring och blivit påhoppad av kreti och pleti, som bara var avundsjuka vad hon begrep. Jestaness!

Hennes barn har minsann inte fått en lika trygg barndom (i Bromma), som hon fick, för det skulle inte vara bra för dem (så de bor i Sollentuna). Hon hade tvingat dem att ständigt byta dagis och skolor. För då skulle de lära sig att ta för sig.

De har inte drabbats av rotlöshet då? Men sådant frågar förstås inte programledaren.

Och så fick hon en fråga om mjukmedel (ftalater, som sägs skada foster och ge adhd, varken programledaren eller Skugge själv visste att de finns i schampo, parfymer, plaster ja lite överallt). Använder hon mjukmedel?

Nej, hon är så snål (här kom hon på sig och ändrade sig till sparsam) så hon använder mjukmedel till de vuxna, men inte till barnen.

- För det spelar ingen roll om barnens kläder luktar gott eller inte, kläcker hon ur sig.

För helsike tjejer på er mamma och lär henne veta hut. Uppfostra henne! Det räckte för min del med de där påståendena för att jag skulle begripa att denna snart 37-åriga mamma inte har en susning...

12 kommentarer:

 1. Jag upplever Linda Skugge som en styrd robot. Skriv så här! Och så gör hon det. Tyck så här!Och så vidare...

  Allt för att hon ska vara i rampljuset. I mina ögon verkar hon vara en betald produkt. Men frågan är om hon egentligen vet vad hon själv tycker.

  SvaraRadera
 2. Ja jag tycker synd om hennes tre flickor. De är inte så gamla än... och så har hon gjort som sina föräldrar och skilt sig... alltså man ska inte skilja sig om man kan låta bli, inte upprepa förra generationens misstag.. men det ser hon nog inte.

  Tror att hennes uppsåt är gott, att hon försöker bli av med den där stämpeln hon har skaffat sig under hela sitt vuxna liv, tar nog tid...hon gör det säkert för Siri 10, Molly 7 och Mika 4 (tror jag dom är).

  För ett år sedan gick hon ut och skrev att äktenskapet är en kvinnofälla... och barnen då, barnen?

  SvaraRadera
 3. Mer rätt än du har om Drougge, Lindsö, Magnergård kan man knappast ha. Skugges narcissism stör inte så mycket som medioterna som lyfter fram henne - i förmiddags en hovreporter som behandlade LS som om hon vore prinsessan på ärten. I och för sig ett underållningsprogram, men relevanta frågor och någon lite distans mellan intervjuare-intervjuad skapar intressant material. /Torsten

  SvaraRadera
 4. Torsten: Nä tvärtom så kände dom ju varandra förut. Och det där var väl ett praktexempel på det insnöade och skraja förhållandet journalister har till krönikörer... och andra ur samma skrå..

  SvaraRadera
 5. Virrpannorna sitter och intervjuar varandra. Ju sjukare desto mer uppmärksamhet. Tur att det finns riktigaa matronor som oss som ser igenom. Som kan vrida rätt. Även om vi inte tjänar ett öre på det så gör vi mänskligheten en stor tjänst! Keep up!

  SvaraRadera
 6. Helena: Matronor... trodde det var ett negativt ord, men hos dej är det tydligen positivt? Visst tjänar vi mänskligheten, ideella som vi är. Vi kommer förstås att kunna skapa en helt ny värld ;)

  SvaraRadera
 7. Hur kan en männsika sitta i tv och säga sådana nervärderande saker om killar och män. Linda Skugge anställer endast kvinnor eftersom hon inte kan lite på män, de är osociala och oflexibla. Tänk om en man skulle sitta och säga att han endast anställde män eftersom kvinnor endast ägnade sig åt skvaller och utseende. Är det inte olagligt att diskriminera en grupp människor på grund av kön? Det trodde jag.

  SvaraRadera
 8. Anonym: Jag rekommenderar Medborgarperspektivs blogg:

  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2010/01/genusvetenskap-endast-for-kvinnor.html

  SvaraRadera
 9. Jag kollade upp "matrona" i ordboken och fick mig ett gott skratt: fet och värdig äldre kvinna, vanl. gift. Så negativt är det väl inte, men vill man kalla sig det själv?

  SvaraRadera
 10. Maria: Om Helena tycker att det motsvarar vad hon är har hon all rätt i världen att kalla sig det. Kan tänka mig att det är skrivet med glimten i ögat, för sån är hon. Hon är upptagen i kväll vet jag med redaktionsmöte. Håna mindre och bidra mer till glädjen och det goda i världen.

  Ha en riktigt god kväll Maria!

  SvaraRadera
 11. Det var alls inte menat som hån, det vore mig fjärran. Själv tycker jag inte att matrona har någon negativ klang, det var därför jag tyckte att beskrivningen i ordboken blev lustig. Jodå, Helena är en dam med glimten i ögat.

  SvaraRadera
 12. Maria: Så bra då är vi överens... missuppfattade dig :) Sorry! Ha en bra kväll!

  SvaraRadera