söndag 31 januari 2010

Män som stirrar på getter 2

Ja det var så mycket pengar som flöt omkring i Irak att det var gyllene tider. Rätt var det var så kom det lastbilar med plasmaskärmar fast det redan fanns fullt fungerande TV-apparater, men nu skulle de ha plasmaskärmar för att kunna hålla ordentliga telefonkonferenser. Pengarna flöt som honung i paradiset.

George W Bush stoppade in mer pengar i den svarta budgeten än någon annan president hade gjort under hela den tid, som USA hade funnits. Svarta budgeten kan ses som en mätare av hur mycket konstigheter en president ägnar sig åt. Hur många hemliga operationer och dödspatruller, som sätts ihop.

30 miljarder dollar slussades över till den svarta budgeten fram till i januari 2004 för att läggas på bisarra projekt, där som en soldat kallade det "odjuret" i människan kom fram.

Dr Oliver Lowery hade tagit patent på något som kallades för "tyst subliminalt presentationssystem". Denna uppfinning kunde framkalla tolv positiva känslor och tjugosex negativa känslor hos den som utsattes för detta system. Allt doldes under vanlig musik, popmusik eller vilken musik som helst, som spelades för fångar.

När dr Lowery uttalar sig så står han i ett labb någonstans i världen, där det finns forskare från sexton olika länder. Och han heter Hamish McLaren.

Amerikanska militären hade använt och forskat om ljud i tjugofem år. Det fanns positiva tysta ljud och negativa tysta ljud. De negativa användes på skurkar, medan de positiva kunde lugna foster. Och göra dem intelligenta.

Amerikanarna hade använt de där negativa ljuden under det första Gulfkriget. Man kunde sända in ljud i huvudet på folk genom de enklaste melodier. Eller genom ett fönster, som man avfyrar en laser eller som man kan höra röster genom fönsterglas.

Scotland Yard och ryssarna använder också tekniken berättade Oliver Lowery/Hamish McLaren.

Det här ni läste ovan är ett sammandrag, referat ur några sidor ur boken Män som stirrar på getter av Jon Ronson. Den är nyligen utgiven av bokförlaget Optimal förlag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar