lördag 30 januari 2010

Tröttsam klimatuppvärmning sic!

Ja nu har vattnet frusit i köket. Det har det gjort förut. Vi är nere på den kallaste temperaturen -22 grader Celsius. Utomhus alltså.

Det har varit så här kallt tidigare som sagt under de snart 23 år vi har bott här och det har varit varmare. Vi får hyra en byggfläkt och ställa under huset. Det har hjälpt förut.

På toan i andra änden av huset har vi dock vatten, så det gick att få en kopp te i morse. Får jaga ut sambon att skotta. Själv har jag skottat hela veckan. Nu är det hans tur.

Rubriken är ironisk för de som inte begriper.

Och alla husdjur lever fast de har varit ute. Känns som ett mirakel i detta läge.

Min äldste son lever på snöskottning just nu. Så det är boom i hans företag. Han skottar tak och får skotta samma hus om och om igen. Annars brukar jan-feb vara månader utan så mycket jobb, men inte i år.

Frys inte ihjäl där ute!

PS. Min äldste son säger han aldrig har sett någon skotta tak, som är kvinna. Hur vore det med en liten kvotering alla feminister? ;) sic! DS.

PSPS. Nu har min duktige sambo fixat byggfläkt, satt in den under huset och rören har tinat... (klockan är kvart i fyra på eftermiddagen). Gud vad jag älskar alla underbara män och särskilt min egen... :) Dessutom har han skottat upp snö runt hela huset (vi har meterhöga drivor, så råvaran finns det gott om). Vattnet är rostigt för vi har järn i det, men det är bara att spola så blir det rent igen. UNDERBART. DSDS.

2 kommentarer:

  1. VargaVintern kom ju med klimatmötet i Köpenhamn före jul.

    Tillfällighet ? - eller är det Solen som har "ilsknat till" ?

    SvaraRadera
  2. Josef: Mmm jo jag hörde på "Människor och tro" i P1 att olika präster har olika förklaringar till att det skett en jordbävning på Haiti... en var att eftersom världens ledare misslyckades med att komma överens i Köpenhamn så ... fixade Gud så att det blev jordbävning...

    SvaraRadera