måndag 25 januari 2010

Saab är hemma igen!

Spyker köper Saab och regeringen sammanträder. Enligt Realtid så beror denna vändning från GM:s sida att Saab-ägarna själva protesterade över världen.

GM vill inte förlora goodwill och protester hjälper. Kanske hjälper det också att det finns någon som lägger upp rätt antal miljarder?

Tidigare har GM lagt ned amerikanska märken utan att få protester, men när det gäller Saab och Sverige så finns det något som berör känslor hos Saab-ägare. Nostalgi går hem också hos ett amerikanskt företag. De är svaga för sentiment och känsloladdade uttryck i USA.

Och nu kan väl inte svenska regeringen annat än lyckönska GM till detta och ställa upp med det som behövs? Vad var det nu garantier så att det blir EU-lån?

Den nya tiden är här när inte svenska skattebetalare ska betala allt! Hurra!

PS. Marknaden tror på köpet för nu rusar aktien. Och regeringen startade sitt extra sammanträde nästan exakt när jag la upp det här inlägget. DS.

PSPS. Nä nu vill dom inte säga nåt och sammanträdet handlade inte om Saab säger Maud Olofsson... buhu jag vill inte vara med längre i den här berg-och-dal-banan... DSDS.

PSPSPS. Handeln med Spykers aktier är stoppad vid 14-tiden 26 januari... kan dom ha ljugit om vad som hände på regeringssammanträdet? DSDSDS.

2 kommentarer:

  1. Angående SAAB

    Du som journalist borde väl veta bättre än att gå händelserna i förväg (?!) och inte förlita dig på löst prat och rubrik-trolleri (?!)

    Kanske tiden med ordens makt gör vissa för självgoda, nämner Linda Skugge. Tio fel av tio möjliga. Svårslaget.

    SvaraRadera
  2. Hallå där avundsjuke.. Saab är alltid hemma precis som vi... och man kan inte alltid skriva sic! för att också du ska begripa... och så fattade du inte att jag var den mest besökta tydligen... läs igen... ;) Fel lista lille vän.. men det är mänskligt att fela... gör ett nytt försök :)

    SvaraRadera