fredag 11 februari 2011

Vi är insnöade

Ingen nyhet, men ingenting funkar i det här landet när det snöar och blåser. Vi har snö upp och in till trösklarna på huset och det är inpyrt överallt med snö. Suck!

En av oss försökte gå iväg för att ta en buss. Denne lär snart komma tillbaka. Det går inte att komma någonstans utan eget fordon i dag. Eller med någon dristig taxi. Det har snöat hela natten och snöar och blåser fortfarande.

Detta är absolut den värsta vinter vi har upplevt sedan vi flyttade hit 1987.

Men vi har strömmen kvar än så länge åtminstone... ha en trevlig dag alla!

Uppdatering 7.44

Den som gick iväg befinner sig vid Danvikstull. Fick skjuts med en snäll medmänniska. Sedan går väl T-banan... bara att gå dit. Eller kanske ta Saltsjöbanan... till Slussen. Om den nu funkar...försökte gå in på SL:s hemsida, men det funkar inte heller...jo nu gick det... förseningar upp till tio minuter, men den lär gå...

Uppdatering 8.15

Och TV4 stod nyss vid Björknäs i Nacka där bussarna inte heller går, utan trafikanterna till stan fick lifta eller gå hem. Bilarna går, men inte bussarna för de är så tunga och har inga vinterdäck, så de kommer inte iväg om de blir tvungna att stanna. Inte heller klarar de uppförsbackar. Tänk vad bra det var förr i tiden. När vi passagerare kunde gå ut och putta ut bussen från hållplatsen när det var isigt. Jo, jag har varit med om det själv.


Uppdatering 12.25

Nu har vår privata snöplogare varit här. Så bra! Vi betalar själva för våra vägar och det får vi fortsätta med efter att Miljödepartementet har avslagit att kommunen ska göra det. Men vi betalar också vägskatt förstås. Det går att komma ut och in till tomten och huset. Själv har jag också skottat. Bra kvinna sköter sig själv. Även som pensionär. Nu ska det bara sluta snöa och blåsa så inte allt driver igen.

Uppdatering 14.29

Nu är det alldeles klart och solen skiner. En fantastisk vinterdag. Blåser gör det fortfarande men snön verkar ligga rätt stilla. Låt det nu vara så här. Det blir kallt är nästan minus sju just nu. Ingen tidning och ingen post. Jag hittade knappt brevlådan.

Uppdatering 9.14 12 feb

Jo det går att få iväg också dragspelsbussar. När bussen fastnade i går kväll vid Londonviadukten så bad chauffören alla att ställa sig i dragspelet och tynga ned däcken. Sedan gungade han bussen och framåt och bakåt och efter en kvart eller så kom bussen iväg. Bra chaufför, som inte bara gav upp! Och alla passagerare blev glada för att det gick att göra något!

2 kommentarer:

 1. Här viner vinden och snön yr.
  Tittade in på Xtrafiks hemsida och såg att all busstrafik i Gästrikland fungerar med förseningar och en del inställda turer.
  Hmm,
  Undrar just om jag kan ta mig in till stan idag?

  Fick mig ett gott skratt när jag läste rubriken på inlägget.
  (tänkte tyst för mig själv att första steget till ett tillfrisknande är att erkänna sina problem!)
  Det är bra ett erkänna att man är insnöad! ;)
  Nu blir det bara bättre!

  SvaraRadera
 2. maukonen: Jag tänkte på rubriken :) men lät den stå... nåt ska man bjuda sina medmänniskor på :) Visst är det märkligt att i den största staden ska folk inte komma till jobbet... måste vara inräknat i kostnaden... inga fler vintrar. Pyttsan!

  SvaraRadera