fredag 18 februari 2011

Invandringen minskade

Färre flyttade till Sverige och fler flyttade från vårt land.

Under 2010 invandrade 98 801 personer, vilket är 3 479 personer färre än under 2009.

Inte sedan 2004 har invandringen minskat från ett år till ett annat. Under 2010 var det framförallt färre kvinnor som invandrade medan männen, i stort sett, invandrade i samma omfattning som under de senaste åren.

Den största gruppen invandrare är återvändande svenska medborgare. Somaliska medborgare var den näst största gruppen följd av irakiska medborgare. Under de senaste åren har invandringen av irakier minskat kraftigt.

Under 2007 invandrade nästan lika många irakiska medborgare som svenska medborgare. Då kom 15 200 irakiska medborgare och under 2010 invandrade endast 4 534. Bland de svenska medborgarna som invandrade under förra året var det vanligast att flytta från Norge, USA, Storbritannien och Danmark.

Efter tre år av minskat antal personer som erhållit svenskt medborgarskap ökade antalet under 2010. Under 2010 erhöll 9,9 procent fler personer svenskt medborgarskap jämfört med 2009.

Totalt fick 32 457 personer svenskt medborgarskap under året och som vanligt något fler kvinnor än män. De flesta som erhöll svenskt medborgarskap var, liksom 2009, irakiska medborgare.

Vi får väl tacka eller skylla detta faktum på president Bush. Han blev ju lurad att starta krig mot Irak.

Snart är vi kring 9.5 miljoner i Sverige. Det räcker nog tror jag. Åtminstone med de här vintrarna.

3 kommentarer:

 1. Det räcker med ensamkommande "skägg-barn" också

  SvaraRadera
 2. I Tv-programmet "Diskutabelt om invandringen" som sändes 1989 i TV3 gjorde Robert Aschberg, Jörn Donner, Staffan Heimerson m fl sig lustiga över sverigedemokraternas oro för invandringen.

  http://www.youtube.com/watch?v=CFWMoyG7LyY

  Staffan Heimerson tyckte att Sverige omedelbart borde importera 62 milj invandrare för att bli lika trevligt som Italien. Han hade nämligen räknat ut att Sverige då skulle ha lika många invånare som Italien per km2 och Italiens folktäthet tyckte han var lagom. Han har nog inte varit i de folktäta delarna och upplevt bilar, motorvägar, avgaser, kraftledningar, järnvägar, industriområden, avfall o massor av människor. Men det är klart, om man nöjer sig med att åka till landsbyggden i Toscana o dricka vin kan man väl ha det ganska trevligt.

  Så vi kommer nog inte att bara få nöja oss med 9,5 milj.
  //Pops

  SvaraRadera
 3. Pops: Jag tror inte att så många miljoner vill frysa i det här landet. Här är det aldrig så varmt och skönt som vid Medelhavet. Dessutom är det mycket dyrare på alla sätt att hålla igång ett samhälle så långt norrut som vi bor. Vi borde nog ha EU-bidrag för att vi håller igång ett land med så kalla vintrar. Förr i tiden så vandrade människor efter klimatet. Kanske dags snart igen.

  SvaraRadera