lördag 5 februari 2011

David Cameron säger att alla religioner måste anpassa sig

Den brittiske premiärministern talade i dag på säkerhetskonferensen i München och sade att grupper, som inte vill anpassa sig till den brittiska kulturen ska inte längre få skattebetalarnas pengar.

Han menade att multi-kulti i England har misslyckats och detta kan inte fortgå. David Cameron anser att den europeiska toleransen har lett till att olika kulturer har fjärmat sig från varandra och att alla är rädda för att ta tag i rasism inom olika minoriteter. Cameron uppmanar européerna att i stället skapa enhetliga nationella identiteter.

Detta betyder att den brittiska staten kraftigt förändrar sin inställning till muslimska grupper, och det har redan nu väckt kritik bland muslimer. De anser att talet är ytterligare ett led i Europas högerpartiers angrepp mot muslimer.

Premiärministern menade vidare att olika kulturer har börjat leva sina separata liv under doktrinen om statens multikulturalism. Och att det engelska samhället har misslyckats med att skapa ett land, som alla vill tillhöra. England har tolererat att segregerade samhällen har gått rakt emot landets värderingar.

4 kommentarer:

 1. Ställa krav? Ungefär som sd, eller? Vilken rasist han är -:)

  Undra hur länge det ska behöva ta inna våra hycklare på tidningsredaktionerna och i riksdagen biter i det sura äpplet och medger att det kanske inte var så lyckat i alla fall?

  Att tvingas medge att någon som man öst sitt förakt över så till den milda grad hade rätt från början måste vara något av det mest förnedrande man kan tänka sig . Ungefär som när ens barn inser att pappa hade rätt, det är inte kul!
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Pops: Hela Europa håller på att ändra sig... det nationellt kulturella kommer först och religion är något som kommer i andra hand. På tiden att det blev sagt! Tolv stats- och regeringschefer var där plus 36 utrikesministrar. Carl Bildt är en av dem.

  SvaraRadera
 3. Följande citat av Ulla Lindström, sossekvinnornas idol för några decennier sedan, cirkulerar på nätet: "Det vore roligt om detta land (Sverige) med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement".
  Det vore kul att få bekräftat om det är sant, men med tanke på vad Tage Erlander själv sa i samband med raskravallerna i USA 1965 torde det nog inte vara orimligt: "Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden."

  De fattade sammanhangen nästan 50 år före Cameron och Merkel.

  SvaraRadera
 4. Pops: Jo inställningen till mänskligheten lever kvar på det viset. Jag tycker nog inte att det handlar så mycket om raser utan om människor. Och att människor, som går fel och underkastar sig något märkligt som någon man sade för tusen eller tvåtusen år sedan inte ska få bestämma över oss andra. Då blir allt fel.

  http://www.newsmill.se/user/annhelenarudberg/artiklar

  SvaraRadera