fredag 11 februari 2011

Dumt av Reinfeldt uttala sig om Assange

Jag trodde inte mina ögon när jag såg statsministern uttala sig i fallet Assange i veckan. Han menade att Sveriges rättsväsende inte styrs av politiker och att kvinnor måste försvaras.

Nä, nä det finns advokater som Borgström och Bodström, som har varit inblandade i politiken. Den ene som minister och den andre som Jämo. Claes Borgström var utsedd av Margareta Winberg, som hela sitt liv har varit engagerad på socialdemokraternas politiska sida.

Så visserligen har vi inte samma system som i Amerika, men nog finns det krafter, som lägger sig i lagarna alltid. Och varför ska statsministern försvara Ardin och Wilén, som nog kunde klara sig själva mot Assange. Och som knappast blev våldtagna.

Att låta en man bo hos sig och frivilligt hångla och gå med på samlag är inte våldtäkt, men Thomas Bodström ändrade en hel del lagar som justitieminister. För det är ju så synd om kvinnor. Och feminismen bekände sig alla till då år 2006, när det skulle väljas till riksdagen. Också dåvarande statsminister Göran Persson. Vilket fåneri!

Tänk tanken att det hade varit tvärtom: att alla kvinnor hade sagt ja herregud så synd det är om män. De sliter och jobbar hela livet och dör i förtid. De håller vår civilisation under armarna. De mördas, råkar ut för våld och tar livet av sig. Vi måste skydda dessa män!

Det hade varit lika sant som den propaganda som nu går ut på att det alltid är männens eget fel vad de gör, men att kvinnorna alltid är offer.

Men att statsminister Reinfeldt skulle påverka hela opinionen i Sverige är inte heller sant. Tror de att vi lever i en diktatur? Vi kan tänka själva i Sverige. Dock skulle Reinfeldt ha hållit klaffen om Assange. Det var bara att göra honom mer betydelsefull, mer än han är.

10 kommentarer:

 1. Ja, det var dumt av statsministern och han skulle inte ha kommenterat fallet alls.

  Ett mycket bra bloggpost.
  Tackar för det !

  SvaraRadera
 2. Och nu låter han hälsa via sin pressekreterare att han inte kommenterar pågående rättsfall... ;)

  Flexibla principer är rätt praktiskt

  SvaraRadera
 3. vakare: Tack ska du ha.. och en trevlig fredagkväll..

  SvaraRadera
 4. connyt: jaha så han har fattat att han sade för mycket då... på tiden.

  SvaraRadera
 5. Skjut Reinfeldt i huvet.
  Fan vad jag skäms över den svenska regimen som inte är mindre korrupt än någon annnanstans.
  Han är enbart ute för att fiska röster hos
  okritiska kvinnor. Jämför med Assange som negligerar och klär av den globalt korrupta
  politiken över hela planeten.

  SvaraRadera
 6. Jan: Nä här ska fasen inte skjutas nån nu igen... men du har helt rätt i att han vill fiska röster hos kvinnomaffian. Men Assange är också en riktig australisk sjörövare... har inget förtroende för honom heller... men han är inte skyldig i det här fallet. Släpp honom fri!

  SvaraRadera
 7. Reinfeldt skulle inte ha uttalat sig. Särskilt med tanke på att vi har politiskt tillsatta nämndemän. Något som för övrigt Maria Abrahamsson (m) vill ändra på.

  Bra att de påminns om de som hade majoritet när dessa lagar stiftades och vilka som låg bakom.

  SvaraRadera
 8. Cuben: Visst har du rätt... ha en god fredagkväll!

  SvaraRadera
 9. Att tänka är det sista som en diktatur (obs! det finns många olika typ av diktaturer!) kan ta ifrån folket!
  Däremot vem som helst som besitter makt klarar manipulera folket (på ett mer eller mindre smidigt sätt)!

  /valens - En som har överlevt en annan diktatur…

  SvaraRadera
 10. Olle Anderssons artikel om Flashback och Assange i går söndag är fantastisk. Tänk att få läsa en sådan fullständig sågning av tidningsredaktionerna!
  //Pops

  SvaraRadera