onsdag 15 juli 2009

Svininfluensan lamslårJa tänk i höst så kommer minst 400 000 och som mest 5 miljoner svenskar att smittas av svininfluensan. Skräckpropagandan pågår om hur vi som samhälle kommer att lamslås.

Sophämtning uteblir, hyllorna i mataffärerna gapar tomma... ska det inte bli upplopp och rån också? För bovarna blir förstås inte sjuka. De är immuna eller har varit kloka nog att vaccinera sig?

Hur har mänskligheten överlevt alla tidigare sjukdomar? För att inte tala om de stora vulkanutbrott, istider eller andra katastrofer, som har förändrat klimatet på jorden.

Egentligen så har mänskligheten knappast överlevt. Vi härstammar alla från en liten befolkning med så få fertila kvinnor, som omkring tiotusen. De fanns i Afrika. Det är dessa vi alla kommer ifrån. Utan dessa kvinnor hade ingen av oss funnits.

Svininfluensa är ingen prövning alls i jämförelse med vad vi tidigare har gått igenom, men numera ska vi ha ett perfekt samhälle, där ingen får avvika och särskilt inte av ett så enkelt skäl som influensa.

Jag tänker inte vaccinera mig. Är faktiskt lite nyfiken på hur sjuk jag kan bli. Jag som har haft Asiaten och inte ens märkte när Hongkong drog förbi. Var väl immun kanske?

Men någon kommer att tjäna mycket pengar på att alla länder är så skrämda att de har beställt vaccin för miljarder.


6 kommentarer:

 1. Ja, lite märkligt är det att det blivit sådant rabalder. Vad jag förstått dör fler människor i den vanliga influensan och det här är en lättare variant som man inte blir lika sjuk av. Och ändå blir det sådan panik.

  Men så läste jag om en 6-åring som dött och då blir jag naturligtvis rädd. Själv blir det ingen vaccinering - känns inte tillräckligt viktigt för att övervinna min sprutfobi :) - men vågar jag riskera barnen? Det är naturligtvis sådant som föder den här paniken - tänk om....

  SvaraRadera
 2. Hej igen Trollan, hann inte skriva mer förut var tvungen laga lunch, skrev en artikel om detta redan i april: http://www.newsmill.se/artikel/2009/04/28/svininfluensan-orsakar-hysteri
  Mina barn får göra som dom vill... alla är myndiga... och barnbarnen har deras föräldrar hand om... den här influensan är inte värre än de som brukar härja på dagis och i skolor och ingen vet vilka konstiga biverkningar vaccin kan ge. Som förälder måste du ta beslutet för dina omyndiga barn. Ingen annan kommer att göra det.

  SvaraRadera
 3. Får be om ursäkt att jag direkt reagerade på ditt svar och skrev ett inlägg (igen) där jag analyserade varför jag blev irriterad.

  Uppskattar ditt längre svar - ja, det är ju det här med risker med omyndiga barn både att ge dem vaccin och inte - som sagt, man vet inte hur det ser ut med biverkningar. I dagsläget så lutar det väl inte åt vaccinering.

  Men ångesten att välja fel är väl helt enkelt ett av de naturliga biverkningar av att ha barn antar jag :)

  SvaraRadera
 4. Ingen fara du behöver inte be om ursäkt... gör din grej bara. Jo, det går egentligen aldrig att göra allt rätt när man har barn. Helt omöjligt, men som jag ser det är det detta som är meningen med att ha barn. De kommer till en för att man ska begripa mer om sig själv och livet... min äldste son är blind på ett öga efter en raketolycka. Det gick inte att rädda honom från den. Tyvärr. Men han överlevde...

  SvaraRadera
 5. Ann Helena: Jag skrev om just detta med denna influensan på din "gamla" blogg, om hur hela världen går i panik när det dör miljoner av människor i en "helt vanlig" influensa.

  Jag bor i dk och här har de idag gått ut och talat om att vaccinen ENDAST är för de allra svagaste, då vaccinen just nu innehåller många, till tider svåra, biverkningar. Det är "bättre" att få influensan än att drabbas av dessa biverkningar. Har själv en dotter på 4 år, jag tänker inte vaccinera henne. Eller mig själv.

  Idag har det också varit STORT i nyheterna att en UNG kvinna ligger i respirator pga influensan. De blev lite snopna när de intervjuade läkarna, hehe. Kvinnan har redan hjärt/lungsjukdom, så de förväntar inte hon överlever denna smitta. Oerhört sorgligt förstås, men vi ska inte vara rädda för att dö av H1N1.
  Är man en frisk människa har man ingen grund att vara rädd för H1N1. Det har bevisats nu av de otaliga FRISKA människor som smittats och tillfrisknat.

  SvaraRadera