tisdag 28 juli 2009

Denny Eriksson blev våldtagen i sju års tidJag läser om Denny Eriksson i min lokaltidning... när jag slår upp hela Mitt i-koncernen ser jag att han talar ut i alla tidningar på förstasidan utom i Tensta-Rinkeby-upplagan (som naturligtvis handlar om branden).

Denny Eriksson berättar för över en miljon människor med en närbild på honom själv om hur hans styvfar utsatte honom för sexuella övergrepp under sju års tid. Han berättade aldrig för någon vad som pågick för styvpappan sa att det var normalt, att det var så här som vuxna visade kärlek.

Men när hans yngre bror utsattes för samma sak och berättade för en kompis mamma då kom äntligen polisen. En hel sommar ljög ändå Denny Eriksson för polisen och sa att ingenting hade hänt för han vågade inte berätta.

Först när polisen visade bilder beslagtagna i styvpappans dator på övergrepp på honom och hans syskon så "knäckte" de honom som han säger. Han var så inbäddad i pappans värld att det inte gick att gå utanför den.

Pappan fick tio års fängelse. Denny Eriksson är en modig ung man, som stiger fram och berättar. Jag undrar var hans riktiga pappa fanns och var fanns hans mamma? Det ger historien inte något svar på.

Förra året anmäldes 1 421 våldtäkter mot barn under 15 år.

Det är barnen som är utsatta. Det är barnen vi måste skydda. Det är barnen som inte kan försvara sig. Det är barnen som behöver vår hjälp.13 kommentarer:

 1. Precis vad jag tänkte (vi har ju samma story i lokaltidningen på Södermalm): Var fanns pappan?

  Det är så ofta man hör dessa berättelser utan att förstå hur och varför den biologiska pappan inte fanns i pojkens liv...

  En olämplig mamma, som får enskild vårdnad genom att kassera pappan, träffar inte sällan en ny man, som ibland är en lika olämplig förälder.

  Det är ju också av dessa skäl, som det är så oerhört viktigt att få slut på dessa helgonförklaringar av alla mammor, utifrån KÖN.

  Istället se individer - och alltid utgå ifrån att ett barn behöver BÅDE sin mamma och pappa.

  SvaraRadera
 2. Usch vad hemskt.

  Att en vuxen man kan göra så mot barn. Hur kunde barnets moder inte upptäcka vad som pågick.

  Man blir besviken på att läsa hur många inte kan kontrollera/göra skillnad på egna behov och andras. Veta skillnaden mellan rätt och fel.

  10-års fängelse alltför lindrigt. Borde vara livstid + kastrering för att ta bort sjuka begär.

  Starkt att vända på allt och själv börja arbeta aktivt för andra utsatta som han nu gör.

  Leroy

  SvaraRadera
 3. En sjuk jävel till styvfar. Vore bra om han hängdes ut med namn och bild!Låter kanske hårt men faktum är att andra barn MÅSTE skyddas från alla sådana sjukligt perversa typer.

  SvaraRadera
 4. I det här fallet var det en styvpappa. I andra fall "vänner" till familjen. Iblnd de biologiska föräldrarna. Visst undrar jag också hur namman kunnat vara så blind men man fårinte glömma att de flesta styv/plast/bonusföräldrar verkligen gör sitt bästa för att fungera i sin nya situation, en situation som kan vara nog så tuff. Jag har fått förmånen att vara bonusmamma åt en nu 25-årig styvdotter, vår relation har inte varit helt friktionsfri. Men vi har livslånga band eftersom hon är storasyster till mina söner. Idag har vi en bra kontakt trots att hennes pappa och jag är separerade sedan länge.
  Min nye man finns som en klippa i mina barns liv då deras egna fäder är lite mer av elvispkaraktär. Däremot finns det ett antal män som gick bort direkt därför att de inte accepterade att mina barn spelade första fiolen i mitt liv. Män som barnen också dissade och också bar sig mindre väluppfostrat mot.

  Mycket modigt av Denny att våga berätta sin historia, hans mod kommer att hjälpa många utsatta barn.

  SvaraRadera
 5. Dt märks av kommentarerna att döma att ni haft förmånen att slippa möta den här typen av personer.
  De kan vara extremt manipulativa och e kan hota. Inte bara de utsatta barnen, deras beteende går också ut över brnens mödrar.

  Jag tror att alla föräldrar gör sitt bästa för att skydda sina barn. Men en störd person kan hålla en hel familj i sitt järngrepp. Eller en avdelning på jobbet. Eller hela styrelsen i föreningen.

  I det här fallet är varken den biologiska pappan eller mamman de som är ansvariga. Det är endast styvpappan som är ansvarig och ingen annan ska skuldbeläggas för hans gärningr.

  SvaraRadera
 6. Kära Anonym
  Jag har mött den där typen av personer och dom är svåra som du säger... min mamma dog till följd av en sån bekantskap...och alldeles nyss berättade en av mina söner om en flicka i hans bekantskapskrets, som nu ligger inlagd på psyket för att hennes sambo hade kört med psykisk terror mot henne... det finns mycket elände i vår värld, men meningen med våra liv är att försöka hjälpa varandra och ställa oss upp och säga ifrån när vi ser sådant som pågår i vår omgivning och särskilt när det drabbar barn...

  SvaraRadera
 7. Annonym.

  Speciellt när det gäller utsatta omyndiga barn.
  Det här med otillbörlig påverkan finns med i bilden och myndigheter eller inblandade andra vuxna är förblindade eller lurade av en manipulativ person som gör mer för egen vinings skull tillfälligt än att se på konsekvenser på sikt.

  En bok om detta skulle kunna heta "För egen vinnings skull" och jag är övertygad om att AHR skulle kunna skriva en riktigt bra sådan.

  Efter det hon ser och varit med om.

  Leroy

  SvaraRadera
 8. Anonym säg för guds skull inte att det går ut enbart över mödrar.

  Det går ut över föräldrar.

  Men framförallt över barnen.

  SÅ klart kan en bra farmor och farfar till viss del ersätta en halvbra farsa men likväl en mormor ersätta en halvbra moder.

  Det handlar om att erkänna sina begränsingar.

  Leroy

  SvaraRadera
 9. Jo du käre Leroy... jag har nog redan skrivit en sådan bok. Den heter Ett Sekel av Tystnad och jag blev tvungen att skriva den efter att ha varit utstött ur samhället utan någon särskild orsak under mer än ett decennium... till slut orkade jag inte längre utan satt hos min läkare och grät och tyckte det var lika bra att jag dog... då skulle min familj klara sig bättre... detta var alltså i januari 2003 och där börjar min dagbok Ett Sekel av Tystnad och jag går igenom allt, min släkt etthundra år bakåt, men mamma och min pappa, vad som har hänt mig som liten och vad samhället har gjort... varför är jag och min yngste son utstötta... svaret kommer inte i den boken riktigt, men jag visar genom att ständigt mejla till överheten i form av riksdagmän och andra att de inte begriper ett jota vad som händer i samhället... men PM Nilsson begrep... honom mejlade jag också länge till... och han kom till slut ut hit och intervjuade mig och skrev om mig... jag som ända till mitt 46:e år hade tillhört eliten i samhället, men som sedan inte längre dög... vad hade hänt? Som jag ser det så har vi fortfarande inte upptäckt vad som hände på 90-talet och därför går allt i repris nu på 2000-talet... det är makternas snälla sätt att visa oss på att något behöver fixas...

  SvaraRadera
 10. Du kan ge ut den under ny titel.

  En del böcker behöver nog göra det för en del faktaböcker har blivit romaner.

  En del har blivit en spegling av det som skett.


  Man borde kunna ändra titel när så mycket gått snett.

  Leroy

  SvaraRadera
 11. hej alla

  nu ska jag för klara lite svar på din fråga här
  Jag undrar var hans riktiga pappa fanns och var fanns hans mamma? Det ger historien inte något svar på.

  ju det är så här att min pappa ville ej veta av mig o mamma var gift med honom som utsatte mig
  så jag har ej haft föräldrar som bryt sig om mig nu under dessa år och när jag behövde dom så sa dom att jag kunde hälare dö dom vill ej ha med mig o göra

  och nu här e min blogg
  http://blogg.aftonbladet.se/31040
  o min msn gullunge_88@hotmail.com

  mvh denny eriksson

  SvaraRadera
 12. Har läst lite på din blogg nu Denny och ursäckta at jag kallat dig för Danny.

  Jag kommenterat på din blogg och jag hoppas verkligen alla som utsätts för övergrepp får en chans att berätta eller söka svar.

  Sanningen skall göra att de som far med osanning inser att de bara förlorar på sikt.

  De må vinna på kort sikt för egen vinnings skull. Men i det stora hela så hinner sanningen ikapp dom eftersom barn växer upp.

  Starkt skrivet och agerat. Jag tror du med all säkerhet håller med att det man gör idag faktiskt kommer fram i morgon.

  Handlar om etik, moral samt respekt eller brist på detta.  Leroy

  SvaraRadera
 13. Leroy: Nä hon borde inte ändra titel... ska hon lura ännu fler... och min bok tycker jag har en bra titel :-)

  Denny: Tack för ditt svar det är som Ramona säger: en del borde ägna sig åt att odla gurkor istället för att skaffa barn... din mamma verkar inte vara någon trevlig person... eller kanske var hon själv utsatt (som barn) eftersom hon verkar ha hittat riktiga skitstövlar till män. Men av någon anledning har du kommit hit Denny... och jag önskar dig all lycka i ditt liv.

  SvaraRadera