torsdag 30 juli 2009

När barn blir sjukaYngste sonen hade 40,5 graders feber i går och väldigt ont i halsen... Som mamma blir man mycket orolig. Jag tänkte som så att får han 41 grader eller blir medvetslös så blir det 112 och ambulans... men tack och lov så gick febern ned till 40,3 grader när han hade proppat sig full med värktabletter.

Vad kunde det vara? Svininfluensa? Sökte på detta för att se symptomen, men dom undviker nogsamt att riktigt skriva ut dessa, för då skulle väl akutmottagningarna översvämmas. Finns en hel krissajt upplagd på internet, så det ser ut som det pågår något storskaligt och nödvändigt krig mot dessa virus. Men så mycket information får man ändå inte.

Idag kan inte sonen prata för han har så ont i halsen så det är väl halsfluss eller halsböld och jag har ringt vårdcentralen och väntar på att läkare ska ringa tillbaka om en stund. Vi har en bra vårdcentral, fast jag blev allergisk mot att gå till doktorn när jag var sjukskriven och var tvungen att gå dit var sjätte vecka ungefär.

Har själv inte varit där på flera år. Kollar ingenting utan anser att jag är frisk helt enkelt.

Dock har sonens feber gått ned till måttliga 37,5 nu senast när han tog tempen. Så han kommer att orka att träffa en läkare. Får väl skjutsa honom dit.

Är man en gång mamma så sitter det i, ränderna går aldrig ur... och det är väl det som är meningen. Att vi ska ta hand om varandra... han är alltså född 1989...


8 kommentarer:

 1. Klart man blir orolig. Han har nog bara halsfluss. Låt hans kropp klara av det själv utan pencillin. Det är mitt råd. Så blir han starkare och klarar av svinflunsan som aldrig kommer. Men i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Ann helena: jag förstår dej fullkomligt.

  Min son född -88, minst i familjen. han jobbar hårt, stort umgänge och således alltid trött o sliten. Blir i bland rejält sjuk med feber, hals och öroninfektioner.När min lilla puppe (192 lång)blir sjuk, ja då gör det ont i mammahjärtat!

  När det gäller svinflunsan så är det så, enligt vår husläkare att kidsen under 25 år har troligtvis ett sämre skydd.
  Så ta du din pojk till läkaren.
  Hoppas att han kryar på sej snarast.
  kram lena

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren Helena, men det blev nödvändigt med penicillin.. han kunde varken äta eller sova...

  SvaraRadera
 4. Ja, ibland är pc det enda som hjälper. Min son fick en rejäl halsfluss för några veckor sedan. Fick ej pc vid första besöket och det blev värre snabbt på några dagar. Läkarn ursäktade sig när han sen kom och visade upp halsen igen och skrev genast ut penicillin. På några dagar var han bättre 22-åringen.

  Skillnad på halsont o halsont ju!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina mammor ni verkar vara... så skönt att det finns sådana också... ibland kan man ju förtvivla... han sover nu lille pojken i soffan... så gulligt med sovande barn även när dom är stora...

  SvaraRadera
 6. Jag förstår. Men grejen är ju den att tack vare pencillinet blir bakterierna värre och hemskare. Så det är en ond spiral. Jag var också väldigt sjukt som barn i halsfluss. Vågade inte svälja för det gjorde så ont. Men man fick inget pencillin. Kroppen fick klara av det själv. Jag hade min sista halsfluss när jag var 21 år. Nu är jag immun. Har bra immunförsvar.

  SvaraRadera
 7. Jo jag vet Helena, har själv haft halsfluss tills jag var kring de 60 och ätit penicillin mot det också... min mamma fick sina mandlar borttagna för att slippa dessa infektioner och till slut sa läkarna det till mig också... operation... alltså människor är olika och sonen har kanske ärvt nån känslighet... ofta är det inte några hemska bakterier, som orsakar denna halsfluss, utan att människan är känslig eller inte tar hand om sig ordentligt...

  SvaraRadera
 8. Och allt det där kan hänga ihop med att vi har mayaindianskt påbrå...känsligare lungor och sånt... tål inte alkohol heller särskilt bra... ;)

  SvaraRadera