onsdag 29 juli 2009

Min 19:e artikel publicerad på Newsmill
I dag finns min nittonde artikel på Newsmill. Den handlar om branden i Rinkeby och hur liknande katastrofer ska undvikas i framtiden.

Hur detta var en utbildningskatastrof, där ingen visste att det gick att stanna i lägenheten och att denna familj, där enbart kvinnor dog inte endast var brandoffer utan också människor: Mamman var 42 år och hette Hoda Sunyare och döttrarna var Huda, som blev 15 år, Najma som blev 11 år, Hiba som blev 10 år, Hanna som blev 7 år och lilla Nagra som bara blev åtta månader. Deras kusin Naimay dog på sjukhuset i går och blev 13 år.

Det gick inte att stoppa mamman från att ta sig in i huset och försöka rädda sina barn. Hon överlevde att gå in, men kom aldrig ut och inte heller hennes barn. De dog eller blev dödligt skadade i trappen, som var full med giftig rök och kolos.
2 kommentarer:

 1. Detta är en fruktansvärd tragedi.
  Man kan naturligtvis inte föreställa sig vad pappan gåt igenom.
  Jag hoppas innerligt att inte detta var en av de många anlagda bränder som numera frekvent uppkommer runt om i landet.

  Riktigt osmakligt tycker jag det är att Mona Sahlin medverkade vid begavningen.
  Riksdagen var representerad av integrationsministern.

  Detta uppenbara röstfiske där man utnyttjar en tragedi som denna skulle göra att jag aldrig skulle lägga min röst på henne om jag bodde i Rinkeby.

  SvaraRadera
 2. Jo jag tycker det var lite lamt att säga att hon var där för att visa sin "solidaritet", detta slitna ord, som inte betyder ett enda dugg...tror inte branden var anlagd... verkar mera ha varit ett elfel någonstans... eller kanske nåt annat... nåt övertäckt som blev överhettat... eller så. Kanske får vi någon gång veta, men det var nog en olycka helt och hållet, som dock kunde ha undvikits...men det är tydligen alltid olyckor som ska lära oss saker tyvärr...

  SvaraRadera