söndag 5 januari 2014

Up yours eller en quenelle

Det blir allt besvärligare med yttrandefriheten när det blandas och ges friskt. Fransmannen M´bala M´bala har fällts sju gånger för ärekränkning och blir mer och mer extrem. Ska hans föreställningar förbjudas i Frankrike? Han samarbetade från början med en jude, men har nu gett sig på desamma och menar att rasism och slaveri ska ha minst lika mycket uppmärksamhet som förintelsen. Sade jag att han naturligtvis inte är vit?

En quenelle som ni kan se här sägs likna Hitlers invanda tyska hälsning.  Eller vara ett slags motsats till den. Skall vara något protesterande åtminstone. Tycker inte jag, men allt viftande med armarna kan naturligtvis tolkas politiskt. Annars ser det mest ut som när en sjukling jag känner är uppe och går på nätterna för att axeln gör ont. Och gör så där ungefär för att få lite lättnad från det onda.

M´bala M´bala är född den 11 februari och har förmodligen till uppgift att förändra världen i stort både som vattuman och "elva" och det är antagligen det han försöker göra. Men vägarna till förändring är många och krångliga. Särskilt för komiker. Han kallas Dieudonné som artist vilket torde betyda sänd eller given av Gud. Men det är vi väl alla?

I Stockholm klottras det hakkors lite här och var på kyrkor och moskéer. Alltid får det några till att göra det när det uppmärksammas. Särskilt kul är det naturligtvis när det sänds i TV eller syns som bilder i tidningen. Hur många högerextrema finns det egentligen? Och vilka är värst högern eller vänstern? Ska bli intressant att se vad den vänsterextreme får för straff som knivhögg en högerextrem i Kärrtorp. Blir han frikänd som hans "kamrater" vill?

2 kommentarer:

 1. Är det en quenelle Peter Sellers i Dr Strangelove gör?
  http://www.youtube.com/watch?v=JaTR46iU1Do

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans armar verkar mer ha ett inbördeskrig sins emellan. Ett tecken på att forskare kanske förtrycker sitt känsloliv lite väl mycket? Ibland. ;)

   Radera