onsdag 1 januari 2014

Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta

En hopplös titel tycker jag, men en underbar film från 2004. The Notebook är den ursprungliga och bättre titeln. Filmen fick mig att begripa ett och annat om mitt eget 30-åriga förhållande. Det är de rutinerade skådespelarna Gena Rowlands och James Garner som spelar ett äldre par och han berättar en historia för henne.

Nick Cassavettes har regisserat och hans mamma är Gena Rowlands som var gift med hans pappa regissören John Cassavettes. Han dog redan 1989, 59 år gammal. Denna film förstår jag att de har velat göra för den handlar om kärlek och hur en ung flicka Allie måste välja. Hon spelas av Rachel McAdams. Hennes motpart Noah spelas av Ryan Gosling.

Det är en riktig snyftare. Och det ska så vara ibland för vårt liv består både av kärlek, lycka, sorg, olyckor och sjukdom. Utan dessa ingredienser lever vi inte på riktigt. Vi behöver alla gå igenom djupa ting för att komma fram till oss själva. Och de gör det unga paret i filmen också.

Filmen ska visas igen den 4 januari, men tablåmakarna verkar ha olika uppfattning om saken. Annars är den tänkt att komma 17:35. Då i TV7.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar