onsdag 1 januari 2014

Sydeuropeisk man jagas

UPPDATERAT
Den 12-åring som fick livshotande skador när han misshandlades utomhus i Borås är fortfarande i ett kritiskt tillstånd. En man med kortklippt hår och sydeuropeiskt utseende och som var klädd i svarta kläder och reflexväst jagas för misshandeln.

Pojken hittades svårt skadad i Boda i Borås vid en busshållplats på Åsvägen och den man, som är eftersökt för mordförsök alternativt dråpförsök, är i 20-25-årsåldern och omkring 180 centimeter lång. Pojken misshandlades vid 16.30-tiden i går. Mannen sprang mot Hässleholms kyrka eller Boda kyrka (viss begreppsförvirring finns en svensk kyrka och en baptistkyrka) efter brottet. Polisen tror inte att det är slumpen som gjort att just den här pojken råkade illa ut, men kan inte berätta alla detaljer runt brottet.

Aftonbladet, Expressen, Svenskan och DN hoppar över beskrivningen av sydeuropeisk man som polisen gick ut med, men DN lägger till skäggväxt. Svenskan vet inte ens om det är en eller flera män (men de uppdaterade nu 11:01). I TV4 försökte programledarna stoppa polisen innan han hade beskrivit mannen helt och hållet som de efterlyser, men polisen bara fortsatte och fick med allt - också att det är en man med sydeuropeiskt utseende (efter detta inslag har de redigerat vad polisen sade i nyhetssändningarna så lagom mycket finns med).

Polisen är tacksam för alla tips. Telefon 114 14.

18:04
Polisen har under dagen fått in ett fåtal tips. Kyrkan det rör sig om är Bodakyrkan (baptistkyrka), där det finns avspärrningar från polisen. Just nu pågår nyårsbön där och överfallet på den 12-årige pojken skulle också beröras.
18:59
Pojken ska ha skjutits två gånger och också knivskurits. Det är de senaste uppgifterna. Vid 18-tiden meddelade sjukhuset att det verkar som om pojken ska klara sig. Detta borde göra gärningsmannen desperat. Han ansträngde sig så för att ta död på honom.
2.1.2014
Det fanns en generellt hotbild mot pojken för att han är asylsökande från Balkan och bodde i baptistkyrkans lokaler. Det säger polisen i dag. Hur ska man tolka detta? Att det är farligt att vara omhändertagen av kristna? Eller att det generellt är farligt att vara asylsökande? Hans familj sägs vara papperslösa flyktingar.
3.1.2014
Pojken är vaken och polisen hoppas kunna förhöra honom under dagen. Enligt uppgift handlar fallet om blodshämnd så att pojken har fallit offer för att hans pappa har dödat någon i hemlandet Albanien.  Därför eftersökte polisen en sydeuropeisk man. Inget bekräftat förstås och hans familj är tydligen illegalt här efter avslag och då har baptistkyrkan tagit hand om dem. Pappan lär sitta i fängelse i hemlandet. Kanske på tiden att människorna förflyttas framåt till 2000-talet? Allt låter som en melodram från 1700-talet. Bedrövligt.

4 kommentarer:

 1. Den positiva vinklingen av rapporteringen är dock att ingen tidning skyggade för att publicera att förövaren var en MAN! Det går framåt med öppenheten .. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ha och bäst är DN som har den här rubriken på denna nyhet:
   "Polisen jagar man efter mordförsök"
   God fortsättning på det Nya Underbara året 2014!

   Radera
 2. Det absolut bästa signalement jag läst, var det som gavs när en äldre kvinna attackerades av 3 (eller 4??) personer som beskrevs som .. "en bar keps och talade danska".

  Det är märkligt att allmänheten inte kom med några tips som hjälpte polisen att finna gärnings .. hmm .. henen???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad ska man säga? Polisen hörde jag i radion ändra beskrivningen av den 12-årige pojken från "oskyldigt" till "oskyddat" barn. Det tyder på att det har förekommit något bråk dem emellan och Borås tidning som är frispråkigast av alla tidningar låter polisen säga: "Det finns omständigheter som tyder på att det inte att det handlar om ett oöverlagt brott, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till BT."

   Men precis som i Kärrtorp får man naturligtvis inte misshandla någon svårt och grovt för att det är något bråk. RF (revolutionära fronten) har startat en insamling till den vänsterextremist som knivhögg en nazist. Han ska naturligtvis frikännas eftersom han enbart försvarade äldre, kvinnor och barn. Men våld är alltid våld även på gatan som Jan Malmsjö fick till det i går kväll eller hur det var. Att han sjöng Where have all the flowers gone var väl gulligt!

   Radera