torsdag 30 januari 2014

Regeringen är snäll

Nu ska invandrare få behålla sina bidrag även om de börjar arbeta. Ofta uppgår dessa bidrag till mer än dubbelt så mycket i månaden som de äldre har som har jobbat i landet hela sina liv och därmed blivit berättigade till en pension. Dessa bidrag tas från andra skattebetalare. Också de äldre som betalar mer i skatt på pension.

Det är väldigt snällt av regeringen att vara så generösa med bidragen till nytillkomna svenskar. Vi ger redan tio gånger mer till dem i socialbidrag  än vad andra jämförbara länder gör. Det har OECD konstaterat. Vi är numera ett större invandrarland än USA, som har som modell att vara just invandrarland.

Jämför nu inte grupper säger den moraliske, ställ dem inte mot varandra. Men hur ska vi då göra? Är det rättvist att någon för att den är född i ett annat land och har lyckats ta sig hit ska få mycket mer än de invånare som har bott här länge? Vari ligger rättvisan? Och hur rättvist är detta gentemot de som inte lyckas ta sig till landet som dryper av guld?

Trodde själv aldrig att jag skulle behöva ett avlönat arbete vid 68 års ålder (gratis har jag ju jobbat massor åt stat och kommun). Skamligt är vad det är! Jag betalar mer än de som arbetar i skatt, men det kanske kan bli ändring på det? Nej jag menar inte på pensionen, skatten ska vara högre för sådana äldre. Det säger alla politiker. Men kanske mindre skatt på arbete?
Ett skepp kommer lastat. Till vem då?

Här kan ni se hur en glad pensionär diskuterar. Invandrarna är glada och nöjda och pensionärerna måste betala till de som aldrig har jobbat i sina liv. Dela med sig naturligtvis. Grupper ska aldrig ställas mot varandra. Pensionärer är en särskild grupp som ska fördela kostnaderna mellan sig. Vad trodde ni? Och våra politiker är så duktiga på att hålla i pengarna. Numera. Jag tar mig för pannan. 

11 kommentarer:

 1. Jag funderar starkt på att utvandra .. för att sedan invandra igen. Har du några tips på till vilket land det är mest taktiskt att utvandra och hur lång tid det måste gå innan jag kan fly därifrån??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du lär nog förbli svensk medborgare ett bra tag. Vart du dig än i världen vänder. Men du kan ha dubbla medborgarskap. Så här listar regeringen fördelarna med detta:
   möjlighet att arbeta i båda länderna,
   möjlighet att få del av sociala förmåner i båda länderna, till exempel pensioner,
   möjlighet att äga eller ärva fast egendom i båda länderna.
   möjlighet att utan begränsningar resa in i och bo i båda länderna

   Radera
 2. Attans .... annars hade det varit ett genidrag sett ur försörjningssynpunkt. :-(

  SvaraRadera
 3. "Är det rättvist att någon för att den är född i ett annat land och har lyckats ta sig hit ska få mycket mer än de invånare som har bott här länge? Vari ligger rättvisan?"
  ------------------------------------------
  Det finns ingen rättvisa i det!
  Men vill man locka hit så många som möjligt är det väl sådana saker man måste ta till? Erbjuder man 'Blod svett och tårar' lär ju inte många hitta till Sverige.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo hmm enligt politikerna ligger rättvisan i att alla andra i världen har haft det så eländigt och har det fortfarande så de måste få hit dem så att dessa röstar på de politiker som ger dem mest pengar. Vi andra har ju i stort sett tappat lusten att rösta. Och invandringen har lönat sig (marginellt men ändå) om man räknar in alla som har invandrat hit på den tiden de och vi var ungefär lika fattiga.

   Blod, svett och tårar? Nä det var ju det Winston Churchill hade att erbjuda sina landsmän (fast då var det ju besvärligt för alla) och likaså Kennedy sade till de sina att han tyckte inte de skulle fråga vad USA kunde göra för dem utan vad de kunde göra för sitt land. Men Sverige finns väl inte egentligen? Inte som land väl? Bara som bidrag och utdelning av allas välfärd till andra. I politikers ögon.

   Radera
 4. Men vi får inte rösta på sd..... Nej usch!

  Jag har funderat på en sak. Mp, som i alla övriga frågor vilka rör energi o resurser, är helt rabiata, är samtidigt de största tillskyndarna för att få människor, som lever enkla liv utan att belasta miljön i sina hemländer, att flytta hit och bli samma miljösvin som vi svenskar. D v s storkonsumera energi o resurser i form av energislukande bostäder, bilar TV, mobiler mm. Kanske många 100 (1000?) gånger mer än de gjorde som nomader i Somalia eller i den lilla hembyn i Irak. Vore det inte bättre att hjälpa folk att leva ett enkelt men anständigt liv på plats? Nä visst ja, det har ju sd sagt. Jag tänkte inte på det.
  //Pops

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu raljerar du lite väl mycket. Det blir inte bättre med sd. Det är ett manlighetsparti, men s försöker nu göra sitt bästa tillsammans med LO för att ta tillbaka karlakarlarna och få deras förtroende. Vi kommer ingenstans i det här landet. Ingen kan tänka en annorlunda tanke tyvärr. Bara ytterlighetstankar mot varandra. Jag och andra längtar efter ett annat synsätt, men dit är det långt. Vi lider fortfarande av motsättningarna från förra seklet och är invanda i samma idéer som då. Men världen ser ju inte ut som då. Partipolitik är pest. Så trist bara att vara beroende av den. Det blir väl till att skapa en egen värld istället. Någonstans. På något sätt.

   Radera
 5. Jag läste på sajten cornucopia att en stor anledning till den stora invandringen är något som kallas jämviktsarbetslöshet (NAIRU) som innebär att vi ska ha en viss arbetslöshet för att inte inflationen ska dra iväg, på grund av för stora krav på lönehöjningar. Det var Ann Wibble o Carl Bildt som införde den på 90-talet och den har använts av alla regeringar sedan dess. På 90-talet så talades det om att 7% var lagom, men det kan skifta något upp och ner. Då kommer invandringen in som en garant för att bibehålla denna arbetslöshet.

  http://cornucopia.cornubot.se/2011/11/det-stora-svaret-pa-allt.html

  Vänligen Matz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu handlade det inte i första hand om arbetslöshet utan om beroende. Fipplande hit eller dit med siffror och annat är inte så intressant, men det är detta system som drar in alla i det som är det besvärliga. Tidigare så kunde var och en klara sig själv mer. Eller enbart vara beroende av de som bodde runtomkring, men nu är det nomenklaturan som ska ha makten över oss alla.

   Min tandläkare beskrev hur mycket tid som gick åt nu för att hon måste göra en större lagning. Det blev då så att f-kassan gick in och kontrollerade att allt hade gått schysst till och inte bara henne utan också den specialist som också har behandlat mig. Om byråkratin kring detta var mindre skulle lagningen kunna bli billigare. Pengarna går inte till tandläkaren utan hon får jobba gratis åt f-kassan.

   Byråkratin tar pengar ifrån oss och ger detta istället till ett slags Ebberöds bank som sysslar med att ta hand om människor. Så vissa tjänar multum på att göra det som alltid tidigare vi gjorde mot varandra: tog hand om. Detta ska nu göras i statens regi och i kommunens. Genomorganiserade samhällen faller sönder för människor orkar inte leva i dem. Historien visar upp detta om och om igen.

   Radera
 6. Ann Helena!
  "Vi kommer ingenstans i det här landet. Ingen kan tänka en annorlunda tanke tyvärr. Bara ytterlighetstankar mot varandra. Jag och andra längtar efter ett annat synsätt, men dit är det långt..."
  Har du läst Marika Formgrens skarpa analys på Axess av debattklimatet i Sverige?
  http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2016
  Hon säger upp sig som ledarskribent för att kunna se sig själv i ögonen utan att skämmas! Fler skulle behöva göra det.

  Lexbase är död, leve Lexbase, som man brukar säga om kungar. Faktiskt så lever Lexbase. Det går lätt att ladda ner över 100.000 adresser från Pirate Bay.
  Jag har inte kollat dej ännu-:)
  //Pops

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att listorna inte försvinner när de väl har gått runt jorden redan. Men mig eller mina släktingar kommer du inte att hitta där. Jag kan bli minister i morgon om jag blir tillfrågad, har inga som helst lik i garderoben.

   Radera