söndag 19 januari 2014

Den smutsiga valrörelsen

UPPDATERAT
Kent Ekeroth (sd) utslängd från krog! Han sade ytterst förnedrande saker till en kvinna. Nej, de tyckte inte om oss där och ville ha ut oss för att vi är sverigedemokrater, säger de själva. Ord står mot ord och detta är typiskt för denna valrörelse som nu likt en tung val (!) rör sig mot den fullbordan som ska ske i höst.

Sverigedemokraterna ska motarbetas med alla metoder, spelar ingen roll hur det görs. Och allt som läggs dem till last kommer att vändas mot andra partier av väljarna. Mer sådan uppmärksamhet och de får fler röster. Vi har ingen riktig yttrandefrihet längre i Sverige för den enda borgerliga debattsajten Newsmill är nedlagd. Helt försvunnen från internet. Den är stoppad i demokratins namn för där fanns de här förhatliga sverigedemokraterna.

Jag gillar dem heller inte och kommer absolut aldrig att rösta på dem lika lite som på vänsterpartiet, som jag tycker är lika knäppa. Jag funderar på att bli soffliggare eller helt enkelt sälja min röst till högstbjudande, fattig pensionär som jag är. För politiker i allmänhet är inte att lita på längre. Det gamla Sverige är borta och ett nytt land är här som jag inte känner.

Men vad som är sant eller inte i den här "affären" vetesjutton, men nu kommer vi att proppas fulla med propaganda. För landet ska bli som förut. Socialdemokraterna ska regera och Stefan Löfven ska få med sig grabbarna i sitt parti. De som har svikit och gått över till sverigedemokraterna. Vad kvinnor gör är inte så intressant. De röstar redan på vänstern.
14:01
Säpo har nu lämnat in en anmälan om olaga diskriminering. Kent Ekeroth hade två livvakter med sig och dessa blev vittne till vad som hände. Sådan olaga diskriminering innebär att man blir sämre behandlad än en annan person i samma situation. Det kan handla om den diskriminerades politiska övertygelse.
17:06
Själv tänker Ekeroth nu anmäla krogen för förtal eftersom de har påstått att han kallade en kvinna för nedvärderande ting. Heja Ekeroth säger jag. Även en sverigedemokrat har rätt till detta i vårt fria och underbara land Sverige! Välkommen in från kylan!

Här kan ni läsa Kent Ekeroths version av vad som hände.
20.1.2014
Nu sägs att lagen inte omfattar politiker utan de kan kastas ut från restauranger. Det är helt okej. Här är lagtexten:
En näringsidkare som i sin verksamhet diskriminerar någon på grund av hans eller hennes ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung eller trosbekännelse genom att inte gå honom eller henne till handa på de villkor som näringsidkaren i sin verksamhet tillämpar i förhållande till andra, ska dömas för olaga diskriminering till böter eller fängelse i högst ett år.
Vad som sägs i första stycket om en näringsidkare tillämpas också på den som är anställd i näringsverksamhet eller annars handlar på en näringsidkares vägnar samt på den som är anställd i allmän tjänst eller innehar allmänt uppdrag.

9 kommentarer:

 1. Vad som är sant i detta är förstås svårt att avgöra men Ekeroth borde ha ett sådant gott omdöme att han i år borde kunna avstå från kvällskrogar där många drogpåverkade och berusade människor bara väntar på att få sätta dit honom.
  Det här kommer annars inte att bli den sista incidenten under 2014.
  Lasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo och kvinnor borde inte gå på krogen för de kan bli drogade och utsatta för våldtäkt. Låt de kriminella bestämma. Inte vi som är ordentliga medborgare. Egentligen borde vi väl lämna över ställena till knarkarna och de andra i de olika maffiorna. Våra politiker kan bli diskriminerade pga sina åsikter på krogen. Nu är detta olaga diskriminering precis som att det är olaga diskriminering att vägra servera svarta. Så Ekeroth är i gott sällskap nu när Säpo har anmält krogen för olaga diskriminering.

   Radera
 2. Du missförstår eller överdriver. Ekeroth på en nattlig krog är lika utsatt som en ensam uniformerad utsocknes värnpliktig som dyker upp på dansbanan i Skinnskatteberg en lördagskväll och betraktas som lovligt byte av traktens lokala slagskämpar som tankat skogsstjärnan i flera timmar.
  Man kan hävda Ekeroths och den värnpliktiges rätt hur länge som helst men det är verkligheten de måste rätta sig efter.
  Lasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför då? Så vi ska inte ha ett land där var och en har rätt att röra sig fritt på gatorna eller krogarna? Där alla har den rätten utan att uppvisa pass med en stämpel från någon godkänd myndighet. Det är förskräckligt att sverigedemokraterna är utsatt för ett extremt hat från alla håll tycker jag även om jag inte sympatiserar med dem. Men för mig så är åsiktsfriheten grundläggande i samhället.

   Radera
  2. "Varför då?" Jag läser ofta din blogg med stort intresse men nu känner jag att du medvetet gör dig mer okunnig om livets realiteter än vad du annars brukar göra.
   Ledsen att jag inte nådde fram.
   Lasse

   Radera
  3. Det är inte något att vara ledsen över ha en trevlig kväll! Men det jag säger är bara det gamla vanliga du vet som tillskrivs Voltaire: Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem. Vi behöver inte tycka likadant.Var och en har rätt till sin åsikt. Livets realiteter är inte en värnpliktig i Skinnskatteberg. Fel årtionde. Inte tillämpligt på krogar i Stockholm. Inte heller på politiker. En aning mer kan man kräva av Berns Salonger (som äger stället).

   Radera
 3. jag tycker om dit försvar av rätten att vistas var vi vill, men vill påpeka att du i ditt sista svar till Lasse glömde att tala om att du inte gillar SD

  SvaraRadera
 4. Eftersom Kent Ekerot är jude kan han ju åberopa att han blivit utsatt för rasism/antisemitism. Beror på då om HMF-lagen hjälper honom eller lämnar honom i sticket bara för att han är en jude som hyser SD-åsikter? Vore intressant att se hur lagen ställer sig här.

  /Evis

  SvaraRadera