lördag 4 januari 2014

Mirakler är verkliga

Ulla Sjöö som var blind i tretton år har nu fått synen tillbaka. Hon har beskrivit detta i medierna. Det var när hon fick en stroke, som synen försvann. Och häromdagen vaknade hon upp och såg igen. Sömn är den stora läkaren det vet vi. Eller var det de himmelska makterna som ingrep? Alla celler i kroppen byts ständigt ut. Det sker på mikronivå så varför inte? Tillfrisknande borde vara legio också utan vanlig läkarmedicinsk kunskap.

Det var Louis Pasteur, som upptäckte bakterierna på 1800-talet och sedan dess utkämpar vi ett ständigt krig mot dessa mikroorganismer och vaccin tog över, plus penicillin. Men kan inte kroppen läka sig själv? Är inte ett ordentligt immunförsvar det som behövs? Eller kanske en omkoppling i hjärnan i Ulla Sjöös fall? Alla människor blir inte sjuka i alla sjukdomar även om de är utsatta för bakterier och virus runt oss.

Antoine Beauchamp som var samtida med Pasteur menade att det var kroppens inre miljö som bestämde hur utsatta vi var för sjukdomar - immunsystemet skulle det senare kallas. Han menade att skadade kroppar (genom yttre kemisk fysisk påverkan eller inre psykologisk stress) gör att sjukdomar kan få fäste. Vi använder antibiotika för att bli av med skadliga bakterier, men gör också att bakterierna blir mer motståndskraftiga och slår ut de "goda" bakterierna.

Eftersom både Sveriges Radio och Aftonbladet skriver om detta mirakulösa fall måste det väl vara sant? Här ser ni Ulla Sjöö på kyrktrappan i Agunnaryd. Hon är själv från Ljungby och fyller 72 år senare detta år. Hon ska nu undersökas med röntgen för att den medicinska läkarvetenskapen ska kunna fastställa vad som har hänt i hennes hjärna. Kanske är hon troende kristen och det är därför detta har hänt henne?
Det här skulle kunna vara en mikrob i övernaturlig storlek, men det är naturligtvis en stjärna i vår julgran. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar