söndag 15 december 2013

Snart inbördeskrig?

UPPDATERAT
Man kan ju undra när det inte längre går en enda dag utan att vänster och höger brakar samman eller att gangstrar skjuter varandra. Det senaste är att en antinazistdemonstration i dag i Kärrtorp - denna fina förort där en blev skjuten för tre dagar sedan - har urartat till bråk och knivskärning. 

De här förorterna var tidigare helt och hållet socialdemokratiska, men nu har nazistiska slagord klottrats både i Björkhagen (där jag är uppvuxen) i Kärrtorp, Bagarmossen och Skarpnäck.

En så tråkig utveckling att familjer ska behöva fly in i butiker när någon demonstrerar. Smällare slängdes in bland barn och gamla, som befann sig på torget i Kärrtorp. Tack och lov så bor ingen av mina vänner eller min släkt längre i Kärrtorp. Min äldste son har flyttat.

Det är Revolutionära Fronten som drabbar samman med Svenska Motståndsrörelsen båda extrema rörelser åt varsitt håll. Så trist! Våldet är här igen. Det löser absolut ingenting att ta till våld.

I dessa förorter bodde tidigare vanligt hyggligt knegande folk, som visserligen hade problem då på 50-talet med att betala räkningar och annat, men då det fanns ett hopp om framtiden. Vi som växte upp då visste att vi skulle ordna tillvaron till något bättre. Nu försöker extrema krafter rasera.
16:22
Tjugoåtta greps när det blev våldsamt i dag i Kärrtorp. En nazist lär vara knivhuggen, men enligt polisen är det två skadade så kanske är den andre från andra lägret då. Jävla idioter! Sluta med våldet! En polis skadades också. En anmälan om mordförsök är upprättad.
18:26
En polis till skadades skriver Text-TV. Fyra skadade sammanlagt då.
19:35
Enligt Revolutionära Fronten så hjälpte AFA till att: "slå tillbaka angreppen där nazisterna motades tillbaka en lång bit upp i skogen, och där ett flertal nazister skadades." Fullt krig således.
16.12.2013
Så här beskriver motståndarna nazisterna "kampen" i liknande ord:
"Vi har gjort bra ifrån oss, till en början drevs ”demonstrationen” tillbaka. När polisförstärkningar anlände till platsen fick den röda pöbeln nytt mod och gick till angrepp. Under tumultet knivhöggs en av deltagarna i Motståndsrörelsens aktion flera gånger i ryggen. Den skadade personen var vid gott mod innan han fördes till sjukhus. Polisen på plats uppträdde mycket aggressivt och brukade rikligt med pepparsprej."

I radion frågar journalisten ut polisen, som aningslöst var enbart sex personer på plats till att börja med. Det påminner mig mycket om skolbråken när jag var liten för ofta slogs ett par killar tills lärarna kom. Men här är uppenbarligen ingen utveckling hos de som deltar i bråken. Och våldet blir grövre när det är vuxna män som har tillhyggen. Usch! Ingen bekräftelse på vilka som är skadade, grovt våld bara sade polisen. Fyra stycken skadade varav två poliser. 26 är anhållna. Två släppta som var underåriga.
11:37
Polisen kände till att de extrema grupperna stod mot varandra, men informationen nådde inte de som beslutade om antalet poliser vid insatsen. Kanske skulle de besöka internet lite oftare? Det framgår tydligt där vad som ska hända i förväg dessutom. För den som är intresserad av att veta. 
14:05
Här är polisens pressmeddelande om att de har gjort fel och mottagit berättigad kritik. De anhållna är ur båda extremgrupperna (ändrat senare till enbart nazister) och mordförsöket har omvandlats till grov misshandel för skadorna är inte livshotande på nazisten. Men inte ens nazister ska naturligtvis knivskäras av en annan extremist.
17.12.2013
Så här skriver Revolutionära Fronten på sin sida om det hela: "After their initial progress throwing everything they had at us we pushed them back together with the local people from the area. Bleeding they ran, leaving their comrades behind to be treated the way we treat nazis. The end result was clear, 28 arrested nazis, 1 stabbed, several bleading - no arrested socialists."
8:25
Det ovanstående avslutas med orden: No pasaran! Det är ett slagord från 30-talet och kommer från spanska inbördeskriget. Borde det inte vara dags även för svenska extremvänstern att gå vidare från 30-talet?
1.1.2014
RF samlar in pengar till antifascisten, som försvarade kvinnor och barn i Kärrtorp genom att knivhugga en nazist. Den hemska svenska staten har häktat honom. Var det honom Jan Malmsjö tänkte på i går när han tog in gatuvåldet i sin nyårsdikt på Skansen? 

Insamlingen för den häktade antifascisten från Kärrtorp är nu uppe! Skänk en slant och visa er solidaritet med den utsatta kamraten. Alla pengar gör skillnad där inne!

Here is the information on how you can support our comrade who is in custody for defending the demonstration in Kärrtorp. 

Spread this update so that everyone can do their best to help our comrade!

Så här lugnt och fint var det på torget i Kärrtorp förr i tiden när det var bio där.

5 kommentarer:

 1. Du är medveten om att sossar kan vara nazister och rasister också?! Vänstern hatar tex judar lika mycket som nazisterna. Jag växte upp i nacka en moderat kommun, fanns hakkors där också.

  SvaraRadera
 2. Gud vad trött jag är på rasisttjatet! Vi är inte rasister i det här landet! Sluta tro på detta. Bara ett litet fåtal håller på så här, precis som det alltid har varit. Vi är inte rasister, men eftersom medierna jobbar så hårt på att vi ska bli det så har vi snart definierat oss alla på detta sätt. Varför skulle just svenskar hata andra folkslag så mycket? Men som sagt inbördeskrig kan alltid åstadkommas med masspropaganda. http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/12/mycket-fa-rasister-i-sverige.html

  SvaraRadera
 3. Som boende i Finland så häpnar jag över hur det som borde ha varit ett politiskt samtal istället urartat i Sverige till att man kastar rasistanklagelser kors och tvärs och t o m i rikstidningar hänger ut opolitiska människor med namn och bild för deras felaktiga åsikter.

  Hur kan man tillåta att man klistrar rasistetiketter på allt som media inte gillar och som Aftonbladets Oisín Cantwell dessutom påstår att de med avvikande uppfattning "inte tar sin medicin"?

  Sverige har politiskt sett blivit ett sjukt land och på många sätt fullt jämförbart med Sovjetunionen på 30-talet där man jagade "högeravvikelser" och "folkfiender" och såg fiender överallt.
  Lasse O

  SvaraRadera
 4. Läs Vilks blogginlägg: http://www.vilks.net/2013/12/15/1412-affarsideen-rasisten-ab/
  Han önskar sig en rasistfri dag i veckan. Så tjatigt har det blivit med alla rasistetiketter i samhället.

  Och allt detta på grund av massinvandringen. Hade vi inte varit västvärldens moraliska samvete på det här sättet hade inte motsättningarna blivit så stora i samhället. Man kan inte köra över ett folk och vräka in folk från tredje världen och anse att folket ska försörja dessa i åratal. Då får vi dessa motsättningar mellan folk som gillar det och de som inte gillar det. Det är oundvikligt.

  /Karin

  SvaraRadera
 5. Bara som en upplysning: det här är min privata blogg och jag publicerar de kommentarer som jag tycker går an.

  SvaraRadera