onsdag 4 december 2013

Dags för snöstorm

UPPDATERAT
Jaha nu är det dags igen. Snökanon eller liknande med blåst och elavbrott. Kommer på torsdag-fredag. Det blir åtminstone lite ljusare. Bilden nedan är från den 19 mars i år. Tagen på vår gård med  friggeboden och gatlyktan. Det vita i balsampoppeln är snöflingor. Tågen kommer nu att ställas in precis som färjorna i södra Sverige. Håll i hatten! Klass 1 och klass 2-varningar är utfärdade. Sammanlagt 15 stycken varningar just nu!
5.12.2013
Uppe i 29 varningar nu, från Skåne till Gävleborgs län. Se upp i trafiken! För Stockholm låter det så här: "Natt mot fredag övergår regn i snöfall, fram till fredag kväll kan det komma mellan 5-10 cm. Detta i kombination med frisk nordlig eller nordvästlig vind som orsakar drivbildning."
19:07
Uppe i 33 varningar nu med klass 3-varning i Skåne, risk för orkan.
21:25
Stormen välter bilar i södra Sverige, men här i Stockholmstrakten blåser det fortfarande bara en smula, ingen snö. Strömmen är kvar och fast det kom snö i förmiddags, som låg kvar är den borta nu.
6.12.2013
21:15
Äntligen det snöar! Hoppas det är kvar i morgon. Bild kommer!
7.12.2013
10:27
Här kan ni jämföra 19 mars i år och nu 7 december, alldeles nyss en ny bild ut genom fönstret. Första riktiga snön. Hoppas snön inte ligger kvar till och med april! Men just nu alldeles lagom med snö, behövs inte ens skottas. Och lite ljusare äntligen. Blåsigt från norr och minus fem, men varmt i huset. Tack Tore som gjorde så vi kunde isolera!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar