onsdag 16 september 2009

Nu kommer den vackra höstenOch den är särskild och speciell där vi bor, för havet är ännu varmt och det blir stilla dagar med sol och värme. Rosorna blommar rikt runt vårt lilla veranda. De ramar in den med djupt röda doftande blommor.

Alldeles bredvid står fjärilsbusken, som med sina långa djupblå blomklasar lockar till sig de bevingade. Doften från den är helt bedövande och nysframkallande om man går för nära. Men fjärilarna fladdrar runt den, som om den var deras älskade vän.

Solen sjunker nu långsamt mer och mer mot horisonten och försvinner nästan bakom en höjd i söder under den kallaste årstiden. Men ännu finns den ljuvlighet i luften, som är ett avsked av sommaren.

Och snart får vi tända brasor och värmeljus och njuta av vinterns fröjder. Vi har skördat våra vinbär, krusbär, hallon och björnbärshallon och väntar nu på att äpplena ska mogna lite mer. Det lilla plommonträdet Victoria står överdådigt fullt med frukter och de smala grenarna dignar under dem, men bryts inte.

Och vårt persikoträd Anna Helena - jo det heter så är döpt av någon trädodlare - har skjutit nya skott. Vi som trodde att det var dött och försvunnet, men sommaren har varit enastående för växtligheten med omväxlande väta och värme. Och allt gror och växer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar