tisdag 15 september 2009

Grundkurs för utomjordingar del 3"Som crawl-in i detta uppdrag har du - per definition - en del rätt stora handikapp. När du ombeds snubbla upp ur din rullstol och stå upprätt, så kan du möta en viss lockelse att sitta kvar och vila dig mot dina privilegier som handikappad.

Uppdragskontrollen tar detta tillfälle att hjälpa dig upp på fötter. Ditt största handikapp kommer från det faktum att detta uppdrag kräver total integritet medan kulturen som du representerar kräver väldigt lite eller ingen. Anledningen till detta är att alla jordkulturer har en grundläggande sak gemensamt: de är samtliga ofunktionella.

När en kultur har bestämt sig för vilka ofunktionella aspekter den vill representera så hissar den en flagga för att förklara sin position, förpackar sin favoritsort av ofunktionella aspekter för konsumtion hemma och utomlands och saluför det sedan som ett nationellt arv att vara stolt över och som skall skyddas till varje pris.

Eftersom ni måste skaffa er någon sorts nationalitet för att ta er in här så har ingen av er besparats en identitet som är minst en miljon ljusår och exakt 180 grader från sanningen.

Frestelsen att förbli ofunktionell kommer sig av det faktum att det har varit en så genomgripande och slitsam resa att komma dit; det känns på något sätt som slöseri att bara slänga bort denna möda. På grund av denna illusion om slöseri så kan du komma på dig själv med att klänga dig fast vid falska identiteter eller beroendefyllda relationer, som förlänger återhämtningstiden.

Dessa dubbla relationer, antingen inom dig själv eller med andra, grundar sig på ett ofunktionellt spel som lever på outtalade krav. Dessa krav kan bäst uttryckas som "Var snäll och stör inte min känsla av begränsning. Det är kanske Auschwitz, men det är mitt hem". "

2 kommentarer:

 1. Jätte bra !

  Vilken fantastisk slut klämm.

  Har du skrivt det?

  Del av eller helhet?

  Var hitta och när?

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Nä det är inte jag utan en bok, som kommer från Amerikat, Stjärnfall förlag har gett ut den i Sverige vet inte om dom har nån kvar... eller om ens förlaget finns... men slå upp den på internet vetja: Grundkurs för utomjordingar den kosmiska manualen för planetär evolution är hela titeln.

  Jag skrattade hela vägen hem (läste den på bussen) när jag hade köpt den. För ganska många år sedan... ha det bra annars ;)

  SvaraRadera