söndag 6 september 2009

Inga kommentarer så sköntJag fick inga fler kommentarer på mitt inlägg om Ingrid Carlqvist. Den sista skrev Monica Antonsson.

Det var med en smula rädsla jag satte på datorn i morse, för jag mår så illa av att bli påhoppad. Det är som att försättas tillbaka till högstadiet igen på 50-talet. Då blev vi mobbade av lärarna mest, men det fanns också en hieraki bland ungdomarna förstås.

Exakt som det gör nu. Eftersom jag har barn själv i skolan och syskonbarn och barnbarn, som går i olika stadier i olika delar av landet så kan jag jämföra. Och inte har det blivit särskilt mycket bättre i skolan.

Högstadiet är fortfarande det där nålsögat, som man måste igenom för att bli vuxen. Men när jag och andra släpptes ut därifrån, så fick vi åtminstone välja vad vi ville göra. Det gick att plugga vidare fast det gjorde bara omkring tio procent. De allra flesta började jobba och blev upptagna i samhället.

Senare i mitt liv har jag blivit mobbad av samhället. Inte specifikt av karlar, som det är så populärt att tycka utan av systemet, där det mest sitter kvinnor och upprätthåller det.

Utan kvinnor i arbetslivet tror jag vi skulle ha ett helt annat samhälle, som inte hade snöat in på att alla måste vara materiella och rika och bräcka varandra. Och där barnen for illa.

Vi har lite tappat grunden till varför vi är på denna jorden tycker jag. Och fastnat i ett evigt högstadium à la femtiotalsmodell, där överheten mobbar oss och vi hoppar på varandra.

Det är ett stadium vi som land och mänsklighet måste lämna. Vi kan inte längre leva efter kollektiva och strukturella tankar. För då blir livet ordnat för en statistisk massa, men inga individer.

Och alla människor mår dåligt i ett sådant samhälle utom möjligen en liten klick, som sitter och bestämmer över andra och får alla belöningar för detta.

Men som sagt jag är tacksam för att jag kan ha en öppen blogg, där vem som helst kan kommentera och att jag slipper påhopp.


14 kommentarer:

 1. Dom har ju en samlingsplats numera på Majas bakgård. Där baktalar de och klappar varandra om ryggen om hur synd det är om "överleverna" och hur hemsk Monica A men även Ingrid C är. Det är en samling patetiska människor som Maja har givit en friplats av skitsnack.

  SvaraRadera
 2. Men varför är det ok att du skriver ner andra människor? Betyder det att du är en mobbare då? Du skriver jätte bra här på din blogg om allt och inget och om orättvisor i samhället och sen läser man sånt du skriver på andra bloggar. Du pekar gärna med hela handen men verkar sitta i glashus, tyvärr.

  Anna

  SvaraRadera
 3. Anna: Jag begriper inte ett smack vad du menar... det verkar som du är utte efter att förtala mig (om det nu är mig du riktar dig till eller är det Jerker ?) lite oklart där... förtydliga gärna. Gillar inte särskilt mycket halvkvädna visor.

  SvaraRadera
 4. Läste hos MA bla om din åsikt om norrland. Vilket du bestämt nekade till tills du blev motbevisad. Hur var det nu det skrev, typ:

  Har denna hårda del av Sverige med sin långa svarta vinter och de alldeles för ljusa sommarnätterna tagit förnuft och sans ur befolkningen?

  Eller:

  Varför händer det så mycket skit i norrland?

  Är det inte att peka finger åt någon?

  Eller när du gjorde ner Ingrid Bergman pga rent skitsnack. Och det finns fler exempel på detta.

  Att du dessutom pekar finger åt sjukskrivna människor och förtidspensionärer är lite magstarkt. Har sett flera som har ifrågasatt hur du kan kommentera om sådant när du själv är sjukpensionär. Och de för att du inte kan skriva.

  Men att skryta om hur många blogginlägg du skrivit eller böcker eller artiklar på newsmill eller kommentarer till andra, nä. Det är lite surt för de som verkligen är sjuka, så sjuka att de skulle vara glad om de hade kunnat skiva alls, bara att kunna hålla en penna.

  I nästa stund så läser man på din blogg och vissa saker är så bra. Så himla rätt och riktigt.

  Och jag är inte ute efter att förtala dig utan jag ifrågasätter dig och det du skriver.

  Anna

  SvaraRadera
 5. Anna: Tack för att du ger mig möjlighet att bemöta detta. Jo som du ser om du tittar på mitt senaste inlägg om dubbelmordet på Ingarö så skriver jag där återigen att det händer så mycket skit i Norrland. Det står jag för helt och hållet. Det händer en massa skit i Norrland. Det är inte ett dugg att peka finger åt någon.

  Jag vet att det händer en massa skit i Norrland precis som i andra delar av världen. Det som intresserar mig i detta är att varför det händer. Inte att det händer. Min sambo är från Norrland och halva min släkt bor där och mänskligt beteende är alltid intressant.

  Senast var det Catweazle som hoppade på mig på Monicas blogg och han smög sedan in på min och kommenterade om att jag nästan alltid har rätt och ursäktade sig på så vis. Men på Monicas blogg låtsades han att det var för känsligt ämne att fortsätta prata om. Sånt brukar kallas härskarteknik.

  Och om du ska hålla på och missuppfatta mig mer så måste du ännu mer förklara vad det handlar om. Vad är det med Ingrid Bergman? Jag fattar noll där också.

  Jag pekar inte finger åt sjukskrivna människor eller förtidspensionärer. Vad har du fått det ifrån? Jag har själv varit sjukskriven länge och blev sedan förtidspensionär, vilket jag har beskrivit en del av i min dagbok Ett Sekel av Tystnad. Jag fattar noll där också.

  Jag har blivit hotad med, att rykten ska spridas om mig på internet. Sånt kan jag inte ha någon koll på. Fråga alltid mig om du ser något sånt istället för att tro blint på allt. Den sista meningen förstår jag inte: och de för att du inte kan skriva. Vad betyder det?

  Jag har inte skrutit om hur många blogginlägg jag har skrivit. Det har du återigen missuppfattat. Jag skrev att jag hade skrivit nästan tusen inlägg för att visa att Catweazle tydligen hade sitt tema Norrland från någon mening han hade för sig att jag hade skrivit. Om det nu är detta du menar.

  Det hade varit skillnad om jag hade skrivit tusen inlägg om hur mycket skit det fanns i Norrland. Då hade det varit någon slags kampanj. Det har jag alltså inte gjort.

  Och jag skryter heller inte om hur många böcker jag har skrivit eller blogginlägg på Newsmill eller kommentarer. Vad har du fått det ifrån? Det låter som ren avundsjuka från din sida.

  Uppriktigt sagt så tycker jag att du kan ägna dig åt annat än att ifrågasätta mig och det jag skriver. Jag skriver här som privatperson och jag har lika stor rätt som alla andra i det här samhället att uttrycka mig. Men det verkar inte du tycka.

  Och varför måste du ifrågasätta mig? Har jag någon makt, är jag vald av folket, har jag en jättehög lön eller något apanage för att jag skriver här? Har jag en position som du är ute efter att rasera?

  Det luktar väldigt illa om det du skriver Anonyma Anna och jag måste säga att du verkar tillhöra den där anonyma mobben, som jag har skrivit om, den som försöker ta över yttrandefriheten från oss, som står med namn och som framträder som de människor vi är.

  SvaraRadera
 6. ... förresten var det du låtsades citera alldeles fel det också... så skrev jag inte...

  SvaraRadera
 7. Det spelar ingen roll vad man ifrågasätter för du vet alltid bäst. Ungefär som när du blev motbevisad hos MA då försökte du byta riktning på ämnet.

  Att du har pekat finger åt sjuka är ingen hemlighet. Jag har läste det på mer än en blogg där det används nästan som ett skällsord.

  Lite kul att läsa att när någon ifrågasätter dig då blir du påhoppad medan du själv bara frågar....

  Och skryter gör du. När man måste poängter för folk att man minsann har skrivit si och så många artiklar på newsmill. Hur var det nu, nått om att "jag" har nu fått min XX artikel publicerad på newsmill.

  Och jag ifrågasätter inte det du skriver här, för mycket är bra, utan den sida du visar på andra bloggar.

  Som när du rackade ner på Ingrid Bergman. Skvaller eller rentskitsnack kallar jag det för. Var det inte någon som ifrågasatte dig? Någon förklaring kom det inte.

  Och sen kommer det vanliga, "ifrågasätt mig och du tillhör den anonyma mobben". Lustigt, för de som håller med men skriver anonymt eller med en vanlig signatur är ok. Skriver man anonymt eller med en signatur och inte håller med så är det fegt och sen tillhör man den anonyma mobben.

  Men det är lugnt, jag är varken delaktig i någon mobb eller någon häxa eller troll. Jag är bara jag, Anna, och jag vågar ifrågasätta vilket man inte får. Men vill du nu inte ha några ifrågasättare här så kanske du inte skulle ha öppet för alla kommentatorer.

  Skulle inte tänka tanken att ta yttrandefriheten från någon. Däremot så blir jag lite undrande när en person skiver så olika på olika forum. Dels gör det mig lite intresserad om vad och vem denna person är. Att personen i fråga dessutom gärna tycker om att tala om för andra vad som är rätt och fel gör det än mer intressant.

  Men för att använda dina egna ord:

  Har fattigdomen och slitet i forn tid alldeles tagit vettet ur dem som bor där uppe?

  Så, enligt dig så har jag ändå inget vett eller förnuft =)

  Fläng Anna=)

  SvaraRadera
 8. Jag tog allt från MA´s blogg. Och hur skrev du då?

  Fläng Anna=)

  SvaraRadera
 9. Jag blev inte motbevisad på MA:s blogg, men jag förstår att du tillhör de som betraktar Liza Marklund som gudinna. Du har ingenting att komma med utom svepande generaliseringar och då känner jag mig fri att kalla dig troll eller utomjording eller vad som helst. Eller undglidande som en hal ål. Här nedan får de hela det inlägg jag skrev och som du ser handlar det om Liza Marklund:

  Liza Marklund är en gåta


  Ja så var det dags för Liza Marklund att gråta floder över att Elsa Bolin är död. Hon blev 80 år och tillhörde de kvinnokämpar, som hävdade att män slog kvinnor utan orsak, bara för att sätta dem på plats och att uppfostra dem.

  Hon jobbade ihop med professor Eva Lundgren på 90-talet, som hon hade som handledare vid Uppsala universitet. Jo, samma professor, som har hävdat att män som inte misshandlar kvinnor bryter mot de kulturella lagarna. Och som har anklagat män för satanistiska mord på barn.

  Elsa Bolin föddes i Norrland, precis som krönikören Marklund och jag undrar ibland vad det är för fel på dessa landskap. Har fattigdomen och slitet i forn tid alldeles tagit vettet ur dem som bor där uppe? Både kvinnor och män?

  Har denna hårda del av Sverige med sin långa svarta vinter och de alldeles för ljusa sommarnätterna tagit förnuft och sans ur befolkningen? Jag hade en jobbarkompis på DN, som kom där uppifrån. Han hade gjort uppror mot den stränga religion han var uppfostrad med och blivit kommunist. Som jag ser det hade han endast bytt en religion mot en annan. I slutet av sitt liv klarade han inte av det, utan begick självmord.

  Det finns något livsfrånvänt i synen på människor och vad som händer dem där uppe. Det senaste exemplet är väl Toni Alldén, som slutade ta sina tabletter mot depression och istället blev spritmissbrukare innan han blev mördare. Vad som hände har vi ännu inte fått veta. Inte sanningen.

  Jag begriper mig inte på den landsändan. Kanske skulle Liza Marklund eller någon annan kunna förklara något mer om den för mig? Hänger det ihop med laestadianerna? Att alla skulle vara så fromligt goda att det har slagit över till något annat?

  I vilket fall som helst så är Liza Marklunds senaste gråtkrönika över Elsa Bolin och sig själv ännu ett uttryck för att den goda Liza tydligen anser män onda i sig ungefär som ROKS och co. Hur hänger allt ihop? Det är mycket gåtfullt. Vad har hon egentligen råkat ut för i sitt liv?

  Eller är hon så genomkarriäriserad att hon ständigt försöker använda detta, som har skapat hennes tidigare framgång? I så fall är det nog dags att gråta, för den tiden är förbi, när det går att få några större skaror att ställa upp på detta att män är som djävulen själv, medan kvinnor är himmelska varelser.

  SvaraRadera
 10. Som ett sista klargörande, jag tycker inte om LM. Föredrar MA´s bok istället. Jag tycker IC är bra och håller på Daddy. Avskyr radikalfeminister. Men så blir det när du pekar finger åt människor och ger dem åsikter de inte har. Lyssna verkar inte vara din starka sida, tyvärr.

  Men om man ska döma en människa efter dess åsikter så liknar mina mer dina än trollens. Men om nu jag är ett troll och vi har liknande åsikter måste det ju betyda.....

  Enligt dig så är jag troll, häxa, anonym mobbare, utomjording eller hal som en ål. Har varken sans, förnuft eller vett för jag är från norrland.

  Sen kallar du andra för mobbare, hallå. Snacka om att kasta sten i glashus.

  Så i övrigt så leeeer jag lite och tänker "I rest my case".

  Ha en underbar höst

  Fläng Anna=)

  SvaraRadera
 11. Jag dömer dig inte kära Anna, men du dömer uppenbarligen mig... för vadå. För att jag säger att det händer mycket skit i Norrland? Det gör det. Tro mig. Jag skulle kunna berätta massor. Och jag förstår inte varför du tar åt dig? Heter du Norrland? Är du hela Norrland?

  Och var lite noga med orden. Det är mycket viktigt i det här sammanhanget. Jag har inte kallat dig häxa. Det har du själv gjort. Och jag har återigen inte sagt att du saknar sans, förnuft eller vett för att du är från Norrland. Om du nu är det. Finns inget som säger det eller att du heter Anna eller att du är av kvinnligt kön.

  För mig kan du lika gärna vara någon sadist, som har mördat tio kvinnor och sitter inlåst på Säter. Jag har ju verkligen ingen aning om vem du är. Så hur sjutton kan du då påstå att jag dömer just dig?

  Du får gärna säga att det händer mycket skit på Värmdö där jag bor. Det gör det. Tro mig jag skulle kunna berätta massor (förutom dubbelmordet på Ingarö). Men det berör inte mig. Jag står inte för den skiten. Så jag identifierar mig inte med det. Jag heter inte Värmdö och är inte Värmdö.

  Varför identifierar du dig med Norrlands skit? Vore det inte bättre att i så fall vara stolt över dina hemtrakter (om de nu är det) och berätta något positivt om dem?

  Eller förklara för mig vad det är med Norrland? För jag skulle inte orka bo där. Det är jag helt på det klara med. Skulle inte klara mörkret och kylan. Så berätta något positivt, var inte så underställd vad andra säger.
  Ha en egen mening för sjutton. Allt här i världen är på gott och ont, vilket som överväger beror på vad vi betonar...

  Och som du vet nu så handlade mitt inlägg den 2 juni i år om att Liza Marklund grät floder i sin krönika över Elsa Bolin, som naturligtvis också gjorde nåt gott i sitt liv, men som också jobbade ihop med professor Eva Lundgren i Uppsala, som stod bakom idén om de satanistiska barnamorden, som polisen grävde och grävde efter och aldrig hittade minsta spår av.

  Och som har sagt att män som inte misshandlar kvinnor bryter mot de kulturella lagarna. Ja i så fall lever jag ihop med en sån man från Norrland då, som inte följer de kulturella lagarna. Det är rent skitsnack om du frågar mig. Det är bara så sorgligt att det kommer från en professor. Henne kan du gå på. Hon har en position i samhället som är mycket svår att förlora och hon har bra betalt.

  Och Elsa Bolin, som har sagt att män slår kvinnor utan orsak bara för att sätta dem på plats och uppfostra dem. Henne gråter Liza Marklund flover över. Varför då? Och Elsa Bolin var från Norrland. Jag kan slå vad om att hon hämtade detta ur sin egen erfarenhet.

  Och Liza Marklund har själv sagt att hon blev så upprörd över all kvinnomisshandel uppe i Norrland. Det märkliga i sammanhanget är då att hon inte tog verkliga fall och dokumenterade dem. Då hade hon sluppit ljuga ihop den historia som hon och Mia Eriksson hittade på. Och då hade Monica Antonsson sluppit skriva sin bok Mia - Sanningen om Gömda.

  SvaraRadera
 12. AHR för många är Norrland allt ovanför Dalälven eller utanför tullarna i Stockholm.

  Referenserna är olika. Men bor man där så känns det så klart jobbigt att det är så at man kanske väljer att ta till trubbigt våld i stället för att prata, man slår till i stället för att prata.

  Tråkigt är det som sker, men jag är benägen att hålla med dig om att en hel del i Norrland verkar vara beredda att handla i stället för att prata igenom saker och få ordigheten gör att den karghet som ensamheten ger gör att det inte finns någon att gråta ut hos eller få stöd hos gör att det blir mer desperata handlingar, som troligtvis lyser igenom i vad som händer vart i Sverige.


  Leroy

  SvaraRadera
 13. Det bästa med egen blogg är väl att man kan slänga andras påhopp och samtidigt få ha kvar sina egna påhopp på andra! ;-)

  SvaraRadera
 14. Tack Leroy för din förståelse....

  Anonym: Jag slänger inte en bokstav allt står kvar... men du har väl inte märkt det? Min blogg är helt öppen och den kommer så att förbli...om du inte börjar hetsa mot folkgrupp eller nåt annat lagvidrigt. Eller ljuga rakt ut i luften... om sånt som jag vet är ljug. Förtal alltså.

  SvaraRadera