måndag 14 september 2009

Grundkurs för utomjordingar del 2"Skapad av uppdragskontrollen på uppdrag från Intergalaktiska rådet.

Huvudlösa hönan-syndromet refererar till det neurologiska fenomenet att en nackad höna (eller tupp för den delen) fortsätter att springa vilt omkring som om något fortfarande styrde den. Detta fortsätter en stund tills nervsystemet inser att fågeln är officiellt död.

Detta är just det som kan hända när rädslan elimineras från era system. Rädslans neurologiska mönster kan fortsätta att flaxa omkring ett tag och agera som om rädslan fortfarande bestämde.

Du har två alternativ när det gäller att hantera denna situation. Du kan behandla detta rudimentära beteende på samma sätt som vi har noterat att ni behandlar flugor. Du kan låta dem surra omkring tills de faller ner av sig själva eller du kan smälla till dem och få det överstökat. Det enda du aldrig ska göra är att identifiera dig med dem.

Rädsla och de beteendemönster som hör samman med den är inte och har aldrig varit din identitet. Rädsla är en parasitisk livsform som inte längre har några biologiska skäl att finnas på den här planeten. Om det hjälper dig, tänk på rädsla som en svamp från yttre rymden, som invaderade Jorden för mycket länge sedan och har levt på era system sedan dess.

Rädsla definierar inte dig mer än ett fall av liktornar definierar din kropp. Så vilket sätt du än väljer att hantera det här syndromet på kom ihåg att det är nästan över - och det är inte du."


1 kommentar:

  1. Frånvaron av rädsla = Frihet - som jag ser det i vart fall.

    I o f s kan jag ha fel i det - men det tror jag ej alls själv på.

    SvaraRadera