lördag 12 september 2009

Klu Klux Klan är här

Nu ska ni se att ni blir hängda alla som har haft oförskämdheten att ställa sig upp och säga något under sina egna namn. Ni kommer att bli jagade tills de får tag på er och kan hänga er i första bästa träd.

Ni kommer inte att ha en chans för varje ord och varje bokstav ni någonsin har yttrat i hela ert liv kommer att vändas emot er. Och försök inte få någon kontakt med det mänskliga i dessa anonymitetens huvor för det ses som ett riktigt påhopp. Och då blir ni bara ännu mer skyldiga.

Det handlar om denna gruppens medvetande. Det lägsta som finns. Människor som är inblandade i negativa grupphandlingar under anonymitetens namn tar sällan eller aldrig något eget ansvar för vad de gör.

Det är den negativa sidan av sanningen: Allt är ett. Enligt de oskrivna lagarna så är det ledarna, som tar på sig ansvaret. Inte anhängarna. Gruppens förväntan om lojalitet utövar en stor makt över individerna. Man kan känna lojalitet mot människor som verkar tillhöra samma grupp även om man inte känner dem personligen.

Det klassiska exemplet på detta är Nürnbergprocessen där de flesta nazister som stod anklagade hävdade att de bara "lydde order". De var stolta den gången att ha kunnat leva upp till gruppens krav, men fullständigt oförmögna att acceptera några personliga konsekvenser och ta ansvar för vad de hade gjort.

De var som kuggar i ett maskineri, som hade avhänt sig all möjlighet att känna något ansvar för dessa människor, som de hade dödat för de var inte av samma sort som de själva. De ingick inte i gruppen. Bödlarna gömde sig bakom sina ledare. Och den ytterst ansvarige för dem fanns inte längre där.

Den första lilla individuella utvecklingen innebär att ifrågasätta destruktiv gruppkraft, men det gjorde alltså inte dessa män. Istället var de stolta över att kunna följa sina order.

I de grundläggande begreppen ingår också heder. Denna anses ofta inte ha något med hälsan att göra, men en känsla av heder ingjuter en mycket kraftfull och positiv energi i vårt andliga och biologiska system, i vårt immunsystem och vår benstomme och våra ben. Det gör också att vi kan stå för våra åsikter med stolthet och värdighet.

När inte dessa grundläggande värden fungerar för människor så drabbas hälsan. Under depressionen på 30-talet så blev USA lamslaget av den ekonomiska krisen. Polio bröt ut, som förlamade människor fysiskt och var ett uttryck den rädsla som spreds. Likadant är det nu när en ny pandemi har brutit ut, när en del säger att 30-talet är tillbaka. Unga människor drabbas mest, som barnen gjorde då med polio.

Människor som inte har ordning på de grundläggande känslorna av lojalitet och heder eller, som ser sig som offer, sprider en känsla av maktlöshet inom ett samhälle. Att hysa bitterhet mot ett samhälle låser de, som känner sig som offer, i en ständig inre konflikt så att de inte kan få tillgång till det positiva, som finns i devisen Allt är ett.


60 kommentarer:

 1. Rubriken är en god sammanfattning och avspeglar den paranoida stämning som råder på denna blogg. Det egendomliga är att den tydligen orsakats av projicerat hat, kanske resultat av avundsjuka, mot en författarkollega på en annan blogg. Jag har under sommaren följt Majas blogg och har bara kunnat se vänliga och uppmuntrande ord bland annat kring en lekfull tigerteckningstävling. Jag har ingen kunskap om tidigare kontroverser, men tala om att du Anna Lena har lite svårt att leva som du lär. Det är en sak att teoretisera vackert kring andlighet och mänsklighet något annat att praktisera detsamma
  Per Olof Lindström

  SvaraRadera
 2. Ursäkta. Du heter Ann Helena, jag blev lite skrämd av de starka stämningar som råder mellan människor som rimligen inte kan känna varandra.
  Per Olof Lindström

  SvaraRadera
 3. Jag blindheten är det sista som lämnar människan. Vi har utväxlat artigheter Maja och jag om du menar henne. Jag tror att lösningen på hela detta dilemmat möjligen är att alla som har en blogg ska träda fram med sitt namn. Jag tror inte du har läst särskilt mycket av de ca 1000 inlägg jag har skrivit, om du tror att det råder en paranoid stämning på denna blogg.

  Och eftersom du ser ut att framträda med ditt namn så är det just det som är dilemmat i denna sak. Men förmodligen är det ingen idé att blogga för allt som man har sagt kan styckas sönder och göras om till vad som helst.

  Den anonyma ordpolisen har rätt att förfölja. Och jag tycker nog att var och en är ansvarig för det som står på den egna bloggen, men längre än så kan inte ansvaret sträcka sig.

  Jag kan försäkra dig att jag inte är avundsjuk på en enda människa. Det enda jag vill är att få vara i fred med mina tankar och ord. Men jag förstår att det är stört omöjligt.

  Det råder inga starka stämningar mellan mig och någon annan. Du har missuppfattat allt genom att läsa något som jag inte har läst. Jag kan inte vara ansvarig för de bokstäver som andra sprider och säger att de handlar om mig.

  SvaraRadera
 4. Per Olof: Jag kollade och jag har till dags dato skrivit 1007 inlägg sammanlagt med vad som står i min tidigare blogg, som jag lade ned för jag blev så trött på alla anonyma angrepp. Jag orkade helt enkelt inte då längre i början av sommaren och fick en behövlig semester.

  Jag gick in på Maja Lundgrens blogg för att skriva den långa kommentaren, som du förmodligen inte har läst. Men den står här också på min blogg om du skulle ha lust under rubriken "Mejl till Maja Lundgren"

  SvaraRadera
 5. Du gick in på Majas blogg och lämnade ett inlägg.
  Du besvarade ett fåtal, för att sedan lämna alla andra frågeställare utan svar.
  Som vanligt.
  När något blir dig för obekvämt visar du det ryggen.
  Ser att du skriver om dig själv igen, som medlem i KKK eller vad du nu menar.

  SvaraRadera
 6. Ja det var superdumt av mig - jävla idiot - att överhuvudtaget ge mig på att svara på någonting. Jag skulle förstås bara ha låtit min långa kommentar stå där. Jag håller på att piska mig hårt för att jag min dumskalle aldrig fattar någonting. Men nu har jag begripit och jag lovar och svär att aldrig mer gå in på Majas blogg och kommentera någonting överhvudtaget. För nu har jag begripit hur avgrundsdjupa motsättningar är i det här landet. Och att det aldrig går att gå in och kommentera för då får jag genast den anonyma KKK-mobben över mig.

  Jag har inte ett enda dugg otalt med Maja Lundgren. Om du titttar under kommentarerna under tidigare inlägg, så ser du att vi har kommunicerat. Jag tycker det är bra att hon fortsätter med sitt liv och jag med mitt. Men jag ska piska mig lite till...

  Kanske ska det vara så att en blogginnehavare också är nån slags ansvarig utgivare... vet inte... men det är väldigt svårt att befinna sig på internet och ständigt skriva under sitt eget namn. Allt kan vändas mot dig... varenda bokstav.

  SvaraRadera
 7. Du är så tröttsam och patetisk!
  Det går bra att skriva om andra människor, men när du får reaktioner så tar du på dig offerkoftan och gråter ylandes!

  Börja besvara de frågor som kommit efter ditt inlägg på Majas blogg, det är väl en bra start på dagen!

  Egentligen är du enbart en tragisk liten människa, som inte har förmåga att stå för vad du skriver.

  SvaraRadera
 8. Ja det man säger om andra brukar gälla en själv och jag är visserligen rätt dum i huvudet i bland men så dum är jag inte att jag självmant infinner mig till den domstol, där jag inte har en chans. Där alla är anonyma eller framträder med allehanda alias... och om du nu läste Majas egen kommentar på min blogg så bad hon om ursäkt för att nicken var kapade och annat... jag vet inte för jag tänker inte kolla.

  Och jag har redan sagt ett otal gånger att jag inte är något offer. Jag har endast berättat vad som har inträffat i mitt långa liv. Och om du nu tycker att jag är så tröttsam och patetisk så fattar jag inte hur du ens orkar slå upp min blogg och kommentera.

  Snälla rara allt som läggs i min mun är jag inte skyldig till och om det finns någon kommentar jag har yttrat någon gång så har den säkert sin förklaring. Maja har själv sagt att hon inte tycker att kommentarer är så viktiga, men du tycker tydligen att varje bokstav är det.

  Jag står hundra procent för det jag skriver och jag hoppas vid det här laget att människor också kommer att göra det i framtiden, för så här kan vi inte ha det att anonyma människor hoppar på andra som står med namn och sin personlighet. Och tycker sig ha rätt att göra det i all evighet.

  SvaraRadera
 9. Om du, som du själv säger, inte vill ha anonyma påhoppare...

  Det finns möjlighet att moderera bloggen; gå till inställningarna och bocka av möjligheten för anonymitet så slipper du trollen.

  Mvh
  NN

  SvaraRadera
 10. NN: Men då kan väl inte såna som Leroy, som är anonym men som alltid ställer upp när det gäller heller kommentera heller komma fram. Och jag spärrade bloggen under några timmar igår för jag blev skraj då igen, trodde jag skulle bombarderas med kommentarer, men tydligen är dessa människor ena riktiga fegisar för inte en enda hade kommenterat. Blir det inte så då om jag spärrar att jag inte kan få så här goda råd från dig NN?

  SvaraRadera
 11. Du var rädd för att du skulle bombarderas med kommentarer och KK-Klanen är riktiga fegisar för att de inte gjorde det?

  Hur går det ihop?

  SvaraRadera
 12. Ursäkta då så mycket om jag inte får det att gå ihop... jag kryper fram till dig så att du kan slå mig riktigt hårt. Jag sade specifikt att den som ville att jag skulle återvända till Majas blogg kunde säga det den ville på min. Fattar du? Och Maja försökte också få mig dit igen till hennes blogg, men jag tror inte jag är riktigt så naiv att jag stoppar huvudet i den rävsaxen.

  I min oskuld trodde jag att vi människor var mer lika än vi är och jag har alltid i mitt yrkesliv umgåtts med människor, som har varit förnuftiga. Och som aldrig har hoppat på mig som person. Sakfrågan har alltid varit i centrum. Är väl bortskämd.

  Så därför tog jag med mig den naiviteten in på internet. Nu har jag lärt mig, fast jag erkänner att det tog en himla tid, för jag vill så gärna tro gott om människor. Och det var också därför jag skrev det långa inlägget till hennes blogg, inte för att jag vill vara kompis med henne för att hon kommer ut på Bonniers. Sånt blir jag bara full i skratt över.

  SvaraRadera
 13. Så sorgligt att ditt försök att lösa situationen ledde till än mer påhopp. I min värld var du modig och försöken att leta fel i ditt agerande säger så mycket mer om hur de som kritiserar tänker än om dig. Vi säger ALLA saker vi kan ångra och som säkerligen sårar och det selektiva svart/vita seendet som existerat i kommentarfältet hos Maja är skrämmande.. Men det är väl så med oss människor. Det är alltid lättare att se andras fel än sina egna tillkortakommanden.. Du var modig som gav dig in i getingboet..

  SvaraRadera
 14. Anneli: Jo men nu vet jag hur landet ligger, var lite naiv fortfarande i min inställning... inte så särskilt modig, som jag ser det, ville verkligen få nåt annat till stånd, vilket faktiskt Maja begrep något av, men hon sade ifrån alldeles för klent. Hon bryr sig verkligen inte om vilka som finns på hennes blogg, bara hon får kommentarer.

  Om hon verkligen hade menat det insmickrande hon skrev till mig så hade hon uppfört sig annorlunda.

  Men jag är verkligen inte arg på henne och inte hon på mig heller, som hon skrev. Fast det var en hand, som sträcktes ut mot mig uppifrån hennes parnassvärld tror jag... blir lite full i skratt över det, för jag ser mig varken underställd eller överställd henne. Och parnassen gillar jag inte särskilt...

  Men det var ett försök att åstadkomma något och Maja fick en helsikes massa kommentarer tack vare mej. Kan hon vara nöjd med om bloggen nu är ett marknadsföringsställe för henne.

  SvaraRadera
 15. Ann Helena!

  Jag tycker det var starkt gjort av dig att sträcka fram handen till Maja och de (mestadels anonyma) personer som hänger där igår. Att försöka skapa en brygga för framtida samförstånd. Maja tog din hand på ett fint sätt. Hon agerar ju under eget namn och visade att hon inte har något att förlora på ett bättre samförstånd.

  Tyvärr visade inte den anonyma kadern samma klokhet. Aggressiviteten och hämndlysten är tydligen allt för stark. Istället för att ta din hand högg de snabbt och ville ställa dig till svar för sådant du tidigare skrivit i inlägg och kommentarer. Visst har även du slängt ur dig en och annan ogenomtänkt och mindre passande kommentar. Det har säkert även jag. Vi är trots allt bara människor, med alla de fel och brister det innebär. Och som identifierbar bloggare (du under ditt eget namn och jag under min signatur) så går det lätt att följa vad vi tidigare har skrivit, både på våra egna bloggar och i kommentarer hos andra. Något som dessa anonyma inte behöver göra! De gömmer sig hela tiden bakom anonymiteten ju för att inte behöva ta ansvar för det de skriver. Och för att inte behöva stå till svars för dumheter de skrivit tidigare. Det är just däri som deras feghet och dubbelmoral är som störst!

  SvaraRadera
 16. Ann Helena!

  Jag gjorde ett försök att ge mig in i debatten hos Maja igår, men insåg ganska snart att det var meningslöst. Viljan till förståelse och samförstånd finns helt enkelt inte hos kadern. Då är det bara slöseri med tid att ens försöka diskutera. Tråkigt för Maja tycker jag.

  SvaraRadera
 17. Fast som man bäddar får man trots allt ligga. Maja gick in två ggr så långt jag såg och sa lite lamt att det var väl lite aggressivt och så, men hon brydde sig inte så värst.

  Och på hennes blogg ser alla kommentarer för jävliga ut för att där följer det med det som den har tänkt, när den kapade kommentaren. Och ur ett lösryckt sammanhang kan vad som helst användas på detta viset.

  Alltså tyvärr har debatten slagsida åt sånt som förekom i Kina under den sk kulturrevolutionen då alla skulle tvingas att böja sig för "folkets vilja" och utsättas för gruppens hjärntvätt. Och det går naturligtvis inte att diskutera med sådana människor... så jävla dumt att tro det. Jag ska slå mig själv lite till så jag inte glömmer det.

  Och det var nåt om att jag hade varit elak mot henne och hennes föräldrar som jag aldrig begrep, för allt som jag har skrivit om henne har jag tagit ur intervjuer med henne. Så om det var så att hon inte kände sig hemma i sin familj och med sina föräldrar så har hon sagt detta själv. Det var väl kanske därför hon inte ville att det skulle dras upp igen. Hon sade det i en överslätande kommentar på min blogg.

  SvaraRadera
 18. AHR, om du refererade en intervjuartikel så hade det kanske varit på sin plats att länka till källan, för annars framkommer ju inte att du inte försökte smutskasta Maja och hennes föräldrar.

  SvaraRadera
 19. Nehejdu lilla gumman. Något sådant har jag inte sagt i någon intervju, helt enkelt för att det inte är sant.
  Jag tror inte att du drivs av illvilja, men lite schysst vore det om du tog bort inlägget om min familj. Det är nämligen felaktigt. Det faller sig nämligen så att jag älskar mina föräldrar.
  Att man skriver om mig är jag van vid, och det kan jag tåla. Det är tråkigare när man faktiskt ljuger om min familj. Du förstår nog inte det här, och jag är inte på något vis ute efter att ställa dig mot väggen. Men just eftersom du inte riktigt verkar fatta och inte vill minnas, så tycker jag att det vore lämpligt om du raderade inlägget om min familj i din blogg. Om mig får du som sagt skriva precis vad du vill.
  Mvh
  Maja

  SvaraRadera
 20. Men AHR nu får du visa en länk till dessa intervjer annars så utgår jag från att du helt enkelt ljuger.

  Du är journalist säger du, du kan ta fram en länk till en intervju där Maja säger detta.

  Om du säger att du inte vill eller nåt annat så vet jag att du ljugit om saken. Mer med det är det inte.

  SvaraRadera
 21. Anonym: Jag trodde inte att jag skulle få stå inför en folkdomstol, som rafsats ihop på nätet av anonyma. Det tror jag aldrig när jag skriver något.

  Maja Lundgren: Jag har inte skrivit ett inlägg om detta. Och jag har det inte i min blogg.

  Anonym: Du får väl tro att jag ljuger då. Som sagt jag står inte inför rätta.

  SvaraRadera
 22. Du har ju skrivit det i en kommentar i den här tråden klockan 14:01.

  Hur kan du sitta och neka när man kan läsa sig till att du skrivit det i det här kommentatorsfältet?

  Du har inte tagit det du skrivit på Monicas blogg ur intervjuer som du påstår klockan 14:01 i denna tråd.

  Var nu snäll och ta fram från vilka intervjuer du läst detta. Eller erkänn att du sitter och ljuger för att du gillar att smutskasta folk.

  "

  SvaraRadera
 23. Men nu får du väl lugna ned dig... jag har inte skrivit nåt som jag kan se... och jag har väl dillat lite apropå nåt som påstods nån stans... inte vet jag var jag såg det (korttidsminnet nu igen) men kan det möjligen ha varit inne bland de hätska och elaka kommentarerna från anonyma på Maja Lundgrens blogg? Mmm kan det ha varit så... gäsp....

  SvaraRadera
 24. Klockan 14:01 så minns du mycket väl vad det är som pratas om. Där säger du att du skrev som de skrev om Maja och hennes föräldrar för att du läst det i olika intervjuer.

  Så märkligt att du glömt det nu. Ännu märkligare att du inte ens kan hitta inlägget som du skrev klockan 14:01 i den här tråden.

  SvaraRadera
 25. Ann Helena... Nu är det ju så att du faktiskt har skrivit ett och annat som inte är så snällt om Maja och hennes föräldrar, fast jag tror det var på Monicas blogg, inte på din egen.. Men nånstans vore det väl ändå lika bra att stå för det?? Be om ursäkt om du nu skrev tokigheter som du inte menade, eller helt enkelt rakryggat stå för att du TYCKER så om du nu gör det..

  Jag känner mig lite dum som ryckt ut till ditt försvar om du nu visar dig göra exakt vad alla anonyma puckon gör, nämnligen slingra dig när det blir jobbigt!! Så dåligt minne har jag lite svårt att tro att du har, och även om så är fallet så finns ju det du skrev kvar att hitta.. så att kolla igenom och se var du står i frågan idag och få ett slut på det här tjafset vore väl rätt smart?

  Just precis nu och i den här frågan känner jag att Maja har visat både ett tålamod och en välvilja som är beundransvärd..

  Kunde man ju tro att man aldrig skulle få höra från mig, men jag har sagt det många gånger förut och jag säger det igen: Jag säger inget jag inte menar och jag har också lite svårt att hålla käft när jag verkligen känner att något behöver sägas!

  Eftersom jag ändå är igång kan jag ju upplysa Maja om att dom där "mailen" (som inte var några mail) som den kära Charlotte blev så till sig över, hade jag bestämt mig för att låta stanna i min dator, när hon började härja i flera bloggar om att jag var "feg" och aldrig skulle "våga" lägga ut dom... Varsågod, tyckte jag då.. Så var det med det.. Jag är långt ifrån den första på nätet som hon lyckats reta gallfeber på, och knappast den sista.. under X antal nick..

  SvaraRadera
 26. En av favoriterna i repris från Monica Antonssons blogg:

  "ann helena rudberg sa...
  Men stackars lilla Maja hade inte din far Kajenn berättat för dig hur det går till på tidningar? Herregud Aftonbladet var/är väl den värsta av dom, där sex frodas i korridorerna. Det har kvinnorna där berättat om förut...jag har hört om hur de blir upptryckta i hissar och utsätts för värsta manschauvinismen. De har beskrivit det.

  Din beskrivning Monica av Maja är som Svindlande höjder... Heathcliff stiger fram livs levande... C G Jung skulle säga att Maja är besatt av sin animus, sin mörka manliga sida, som hon antagligen tror är ljus... och att hon kan skriva är inte något skydd... jag har ännu en kompis på DN, som ständigt har gått in och ut på psyket och en som alltid har råkat på gifta män... det är en sån miljö helt enkelt där man måste ha huvudet kallt... men Maja dras till det mörka. Hon är en riktig äventyrerska och har fått betala priset för det... är det värt det Maja? Du måste börja försvara dig själv, ta hand om dig. Världen är inte så hård, som du ser den. Men det hänger på dig, på vad du gör, hur du uppför dig. Du är labil som ger Monica ett pris och sedan tar tillbaka det... så kan man inte göra. Du är som ett litet barn, som ingen har vaggat... så sorgligt.

  ONSDAG, JUNI 03, 2009 8:48:00 FM"

  SvaraRadera
 27. Sätt följande citat i relation till förnekelserna ovan så framstår ryggraden inte så rak.

  "Ann Helena Rudberg sa...
  Jo, så här är det. Maja Lundgren och hennes familj är inte särskilt djupa. De lever på livets yta och tänker att fortsätta göra så. Du däremot har ett uppdrag av en helt annan modesjang. Du är envis och du ger dig aldrig när du har fått grepp om något. Lite terrierliknande.

  Maja är lik sin pappa, som inte heller har någon särskild kärna och mamma är fredstiftaren i familjen. Man ska vara snäll. Men det ville inte lilla Maja.

  Det är farligt att vara kompis med dig för då kan du ju få något grepp om henne. Denna allt undvikande dam, som inte är så kaxig, som hon gärna vill ge sken av. Hon har väldigt dåligt självförtroende.

  Så det vore väl underbart för henne om hon kunde engagera en massa människor på sin sida.Så att hon får något att luta sig emot. Hon har svårt med balansen i alla livets skeden. Så därför kastar hon sig hit och dit. Det hon behöver är något som stagar upp henne. Samtidigt som detta skrämmer.

  Hon har samma egenskap inbakad i sitt liv, som den goda Liza att hon har lätt att bli känd. Men samtidigt är baksidan av detta ökändhet.

  Och hennes förebild Jeanne d´Arc betrakta(de)s samtidigt som helgon och häxa precis som Ingrid Bergman, som fördömdes när hon lämnade sitt äktenskap med Petter Bergman och slog sig ihop med en obskyr liten italienare. Båda var gifta. Ingen i Hollywood vågade ha något att göra med henne efter det.

  Du är en mycket stadig typ i jämförelse med denna slingriga dam. Du är tålig, metodisk, arbetsam och kan uthärda mycket. Okej? Ha det så gott i värmen.

  TISDAG, JUNI 30, 2009 10:53:00 FM"

  Slutcitat: Rudbergs inlägg publicerad på Monica Antonssons blogg dag som ovan. VSB.

  SvaraRadera
 28. Det gör ingenting om jag får höra att jag är besatt av min animus och så vidare. Även om jag då i och för sig svarade något om att jag inte är översvallande förtjust i jungianism (för det är ju Jung). Det är just det där med min familj som jag tycker är dumt och onödigt.

  (Apropå Jeanne D'Arc, men det är verkligen en bagatell, så var det Kimzah Bremer som skickade mig bilden. Jeanne D'Arc har aldrig varit en förebild men jag tyckte bilden var ganska kul, så jag satte upp den på bloggen).

  SvaraRadera
 29. Det där med Majas familj finns i inlägget kl. 19.02.....

  SvaraRadera
 30. Det finns ju fler inlägg som du AHR har skrivit om majas familj som du klockan 14:02 i en kommentar i den här tråden säger att hittat grunden till i olika intervjuer. Som du inte vill visa för att du vill inte. Som en tjurig lillflicka som fortsätter ljuga fast hon är så avslöjad.

  Du verkar sakna ryggrad Ann Helena Rudberg.

  SvaraRadera
 31. AHR tycker att MA är stabil i förhållande till Maja. Baserat på deras dialoger med sina kritiska läsare på respektives bloggar är det ju uppenbart att det förhåller sig precis tvärtom.

  SvaraRadera
 32. Kommer Monica att agera rakryggat och säga till Rudberg att stå för det hon säger?

  Ska bli intressant att se om hon kan stå för att man ska vara rakryggad överlag eller om Rudberg räknas som journalist som hon själv och inte behöver.

  SvaraRadera
 33. Bitten förtjänar faktisk en eloge för att hon visar sig hederlig gentemot Maja. Där steg hon i aktning.

  SvaraRadera
 34. Fy fan vad osmakligt att nämnna Ku Klux Klan och judeförföljelsen i samma andetag som de påstådda anonyma påhoppen på dig och de andra tanterna.
  Har du ingen skam i kroppen!

  SvaraRadera
 35. Det är mycket som saknas hos AHR, Inte bara ryggrad och sinne för proportioner.

  Nej jag är inte en överlevare.

  SvaraRadera
 36. AHR har nog möjlighet at be om ursäkt för att hon skrev i afekt för jag tror nog att hon lyfta andra viktiga saker i debatten/diskussionen som Maja även sett.

  Förlåt eller ursäckt kan alla be om.

  Se bara på Tristan och mig. Vi kivas ibland men visar respekt. Inga hårda ord men erkänner när det går för långt eller vi överreagerar.

  Direkt till varandra oftast.

  Alla tycker nog det är bra om det rensas upp.

  :-)Roy

  LEroy

  Så man får gå vidare. Prata om

  SvaraRadera
 37. Så Anonym skaffa ett nick som Tristan, MO, jag och många andra valt att göra!

  Det var en del av detta med att sträcka ut en hand.


  LEroy

  SvaraRadera
 38. När AHR ber om ursäkt så ska jag också tro att alla kan det Leroy.

  Vi får väl se. Jag tror INTE.

  Ryggrad behövs för sånt.

  SvaraRadera
 39. Hon och maja har mer stake än så!

  De är inte anonyma och de andra har reggade Nick och man kan kontakta de flesta via giltig e-post.

  Kanske ett minimikrav som bör ställas.

  De tillhör inte någon grupp de är individer.

  Jag tror de är raka personer som klarar detta galant.  Leroy

  SvaraRadera
 40. Enklastsom jag burkar säga är att lyfta på luren.

  Men de gillar ju att skriva.

  Men det handlar ju om det vi efterlyser.

  REspekt och ämnet.


  Leroy

  SvaraRadera
 41. Det är lätt att fördöma andra när man skriver anonymt. De flesta av oss skriver och säger saker som inte alltid är helt genomtänkta ibland och som gör andra ledsna. Sånt händer mig, det kan jag villigt erkänna. Även Leroy är öppen med att det hänt honom gentemot Tristan. Och sånt händer säkert även Ann Helena. Kanske händer det även Anonym?

  Skillnaden är dock att Anonym inte vågar stå för det han/hon skriver. Det är därför han/hon gömmer sig bakom en helt anonym och icke identifierbar signatur. För att inte själv behöva stå till svars på samma sätt som han/hon begär av andra (i detta fall Ann Helena Rudberg) ska stå till svars!

  Att som anonym begära av en identifierbar bloggare att denne ska stå till svars är väldigt likt hur Ku Klux Klan agerade mot färgade i amerikanska södern. Att gömma sig bakom huvor och ge sig på andra personer som man av olika anledningar inte tycker om.

  Det finns överhuvudtaget ingen anledning att svara personer som inte ens vågar skaffa sig och skriva under en egen identifierbar signatur.

  Anonym, visa att du vågar stå för vem du är innan du börjar ställer krav på andra!

  SvaraRadera
 42. Leroy jag vet att du tycker att de som inte är anonyma kan bete sig hursomhelst.

  AHR lämnar oriktiga uppgifter i sin blogg till mig som läsare.

  Hon har fört mig bakom ljuset men lögner trots att hon är journalist.

  Men du Leroy kanske tar lätt på lögner. Jag vet inte hur du funkar. Jag tycker inte att man sitter och ljuger och säger att man har tagit upp fakta från artiklar när det inte är sant.

  Att man inte är anonym gör det inte bättre på något sätt.

  Men om du tolerar lögner så visst, varsegod.

  SvaraRadera
 43. Medborgare X: IDAG skrev AHR att hon har tagit uppgifter från intervjuer med maja lundgren och jag undrar var de intervjuerna är.

  Det vore väl enkelt att AHR sa att det finns inga såna, jag hittade på.

  Men du tycker att det är okej att ljuga så om majas förhållande till sina föräldrar för att jag är anonym. Du är en lustig kurre.

  SvaraRadera
 44. Medborgare X, du gömmer dig alltid bakom argumentet att någon är anonym när du saknar argument. Dvs nästan alltid.

  AHR har påstått saker som hon inte har belägg för oavsett om jag är anonym eller Kalle Olsson. Det förändrar inget i sakfrågan.

  SvaraRadera
 45. Att be att en journalist ska berätta om var hon fått sina uppgifter ifrån det är alltså att likna vid KKK-metoder mot svarta.


  Men medborgare X nu måste jag skratta. Du är väl för lolig.

  SvaraRadera
 46. Men visst inte behöver AHR svara. Men då får hon ju finna sig i att bli betraktad som en skvallertant mer än som författare och journalist då.

  Det är ju liksom upp till henne vilket intryck hon vill göra.

  Vill hon vara en stor skvallertant i folks ögon så visst var så god.

  SvaraRadera
 47. Håller till 100 % med dig Medborgare X i ditt svar till Anonym, Det styrker inläggets betydelse och att man inte skall gå med vita kappan och huvan.

  Det vore så klart en annan sak om Maja själv frågade vilket jag sett att hon kanske egentligen vill, jag tyckte jag läste att hon ville att AHR ber att inlägget/Kommentaren tas bort.

  Jag har själv frågat Monica om att ta bort sånt som jag skrivit som jag sett blivit fel. Innan någon lidit skada.

  Man kan också säga förlåt eller förklara sig. nu kräver anonym en massa och det har anonym inte rätt till.

  Det är upp till de själva att reda ut.

  På ästa möjliga sätt i possitiv anda. Jag tror nog att dom gör det. De kanske till och med är så smarta så dom har valt att göra gemensam research av hur nätet och skribenter agerar.

  Vem vet vad som skrivs i morgon?

  Kanske historia.


  Leroy

  (Anonym! Skaffa ett nic efter ett tag så kanske du blir respekterad.)

  SvaraRadera
 48. Vadå reggad med nåt jävla namn! Vad tror Medborgare X att det har för betydele. Herregud vilken naiv jävel!

  SvaraRadera
 49. Till skillnad på Medborgare X klockan 22.04 så finns det en orange Blogger-ikon bredvid mitt. Ett tycken på att detta inlägg är skrivet av en person som har en registrerad och identifierbar signatur!

  Dessutom skulle aldrig den riktiga Medborgare X nedlåta sig till att svära åt andra medmänniskor...

  SvaraRadera
 50. Anonym ! Jag bad dig skaffa ett nic men inte att du skulle ta Medborgare X nic.

  Skaffa ett eget unikt nic.

  Förtjäna respekt. Tur att folk är vakna.

  LEroy

  SvaraRadera
 51. Bra sagt Leroy!

  Jag kan bara hålla med dig i din uppmaning till Anonym! Skaffa dig en egen signatur så kanske du (Anonym) blir respekterad, om du nu kan hålla dig från att svära åt dina medmänniskor och bete dig som folk i övrigt!

  SvaraRadera
 52. Nä Medborgare X har andra sätt att visa hur korkd han är. Som att tro att det bara är en enda anonym här.

  SvaraRadera
 53. Faktiskt Uppmanat Maja som även drabbats av dravel som detta att prata med AHR och de säkert kan behöva prata med Monica om Libbstika och ett och annat.

  För så här skall väl inte de som skriver offentligt drabbas.

  De gör nog gemensam sak om dom är smarta så gör dom nog faktiskt det. Jag är övertygad att 3 starka damer som dom vågar.

  Jag sätter 300 hundra till på Änglagårdsinsamlingen på att dom reder ut detta när dom visar att dom tagit tag i saken.

  LEroy

  LEroy

  SvaraRadera
 54. Ett annat lätt sätt att skilja de två Medborgare X (förutom att den ena har en orange Blogger-ikon och den andre en grå ikon) är att kolla stavningsförmågan...

  :-)

  SvaraRadera
 55. Troligen samme provokatör som snurrar hos Maja nu!

  Eller vad säger du riktige MedborgareX.

  HAr man inte gjort ur för sig förut så lär man väl ha gjort det nu.

  Synd att det skall ha drabbat alla vassa kvinliga skribenter.

  De borde nog ta ett snack med IC och bli gang of 4 i stället för tre musketörer.

  Jag gillar dom alla. Men inte sånt här dravvel.


  LEroy

  SvaraRadera
 56. Den här diskussionen har ingenting med anonymitet att göra.
  Man ger sig inte på någons familj. De virriga lögnerna om min familj bygger inte på någon intervju.
  Jag förlåter Ann Helena Rudberg för hon verkar inte förstå vad hon gör. Men det borde vara enkelt för henne att helt enkelt be Monica Antonsson radera kommentarerna om min familj.

  SvaraRadera
 57. Hedersamt Maja !

  Du är enligt min ringa mening dubbad, du är Riddarinna eller första medlem i de fyras gäng.

  (Föresten va inte det en barn deckare, eller var det någt runt Mao?)

  LEroy

  (Såvida du nu är riktiga Maja men du har säkert bekräftat till AHR genom att registrera dig via e-post.)

  SvaraRadera
 58. Riktiga Maja - ja. Medlem av de fyras gäng: nej.

  SvaraRadera
 59. Bra att du svarar Maja.

  Men nu blev det lite fel igen jag menar verkligen inte att Ni skall behöva tilhöra något gäng.

  Hoppas bara att Ni kan enas om ett visst mått av Nätetetiquette. Sätta ner fötterna stabilt i backen. Gå lite i bräschen.

  Du får så klart vara vad du vill men eftersom du visade vilja att höja lansen så är du åtminstone ridderligt dubbad. ("MAja - Dart an Jan" borde nog funka)

  Allt beror nog på vilja.

  ;-) Roy

  SvaraRadera
 60. Leroy!

  Det kan nog vara så. Det verkar vara en populär sysselsättning för tillfället. Jag har tidigare velat mellan att ha helt öppen kommentering eller endast låta registrerade personer kommentera på min blogg. Nu har jag bestämt mig. Det blir från och med nu enbart registrerade som tillåts kommentera hos mig! Jag har ingen lust att hålla öppet hus för en massa anonyma som inte vågar stå för vad de skriver.

  SvaraRadera