måndag 14 september 2009

Män hatar inte kvinnor

Lika lite som kvinnor hatar män. Men vi kan gripas av hat. Både män och kvinnor. Varför heter det så? Gripas av hat. Jag tror det beror på att hat är inte något, som ständigt är en del av någon. Det kommer utifrån i vissa situationer när det har gått för långt med något.

Men eftersom vi är människor med en fri vilja så kan vi alltid välja vad vi vill göra. Vi kan ta ett steg tillbaka innan vi har låtit hatet få grepp om oss. Så att den känsla vi har inte behöver ge något uttryck i fysiskt eller psykiskt våld i världen.

Jag har skrivit klart min tjugoandra (eller är det tjugotredje artikel har så dåligt minne ;) på Newsmill och den heter precis det Män hatar inte kvinnor.


27 kommentarer:

 1. Den artikeln gillade jag. Du är klok som en uggla! Har skrivit en kommentar, blir väl liv om den nu kan man befara. Nej, nu ska jag släcka datorn och sätta igång att baka bullar!

  Agneta Lindhag

  SvaraRadera
 2. Tack Agneta! Ibland önskar jag att jag var en uggla. Vore betydligt lugnare...lycka till med bullbaket!

  SvaraRadera
 3. Hat är en känsla och känslor kommer inte utifrån. De uppstår inuti en människa.

  "Män" hatar inte kvinnor. En del män gör det. Det finns kvinnor som hatar kvinnor också. Kanske nåt för dig att fundera lite på?

  SvaraRadera
 4. Ovanstående är skrivet av Lennart A. Jag glömde fylla i mitt namn men det ursäktar du säkert.

  SvaraRadera
 5. Lennart A: Jo jag vet det om att kvinnor hatar kvinnor (va fasen tror jag har råkat ut för på Maja Lundgrens blogg) och jag har skrivit så i början på min artikel på Newsmill, alltså att kvinnor hatar män också. Och var inne på att skriva heltäckande om att kvinnor hatar kvinnor och män också män, men skippade detta.

  Dock finns det utläggningar om detta i kommentarerna under artikeln, läs och begrunda, där jag skriver bland annat att tyvärr verkar det som män hatar män mest.

  Och känslor kommer nog också utifrån. En baby hatar inte, lika litet som en hund gör det (har bara sin instinkt). Det tar tid att utveckla sådana känslor och de påverkas av miljön.

  Alltså kommer en del av detta utifrån, men det är vi som släpper in det i oss själva. Och allt inom oss är inte på personlig nivå, där finns också det kollektiva omedvetna, om går över i andra människor. Så också andra människors tankar kan påverka oss och gamla föreställningar för ingenting försvinner någonsin ur det omedvetna. Det bara ligger där tills någon återigen råkar på det och ifall den människan är medveten kan den föra upp detta i ljuset och omvandla det på en ny nivå.

  SvaraRadera
 6. Snälla Ann Helena, det som skrivits om dig på maja lundgrens blogg beror på dina fula uttalanden om majas familj. De går att läsa här på din blogg under inlägget Ku Klux Klan också.

  Att du gör dig till sånt åtlöje gamla människa.

  SvaraRadera
 7. Anonym: Tack för tillmälet åtlöje. Jag ska skriva upp det i min lilla bok där jag samlar på sånt. Och jag kryper ödmjukt fram till dina fötter så att du kan fortsätta att förfölja mig är du nöjd då?

  Jag har inte något otalt med Maja Lundgren och hon har själv sagt fredag natt, tror jag, att det var att hon inte var arg på mig, vilket jag svarade på. Kul att hon råkade kommentera just då och jag satt framför datorn. Gör jag aldrig annars den tiden på dygnet.

  Resten har jag bortsett ifrån och tänker så göra. Men om du vill fortsätta att förfölja mig så gör det. Jag antecknar tacksamt allt. Går att använda i framtiden också.

  Som du har sett så går alla ord och bokstäver att vända mot människor, särskilt när man är anonym. Är det din livsuppgift? Har du verkligen inte något bättre för dig? Är du riktigt säker på det? Är du totalt och alldeles säker på att din tid inte är värdefull och inte heller du som människa utan att du måste kasta bort din tid på såna gamla löjliga människor som mig själv?

  SvaraRadera
 8. bästa Anonym. Är det inte på tiden att du ger dig til känna med namn? För nu gör du dig till ett åtlöje med dina egendomliga anonyma kommentarer.
  hälsningar
  Gitta Magnell

  SvaraRadera
 9. Du svamlar. Ingen människa är offer för några utifrån kommande känslor. Du ansvarar själv för dina känslor.

  SvaraRadera
 10. Lennart A: Ansvarig ja... visst självklart. Om man är vuxen och medveten, men hur många tror du är det. Det är därför 16-åringarna sitter där dom sitter. Och att säga att jag svamlar är nedsättande bäste Lennart. Är du ute efter att vara nedsättande?

  SvaraRadera
 11. Du tål nog både det ena och det andra, det framgår när du svarar andra. Så här behövs ingen handikappanpassning.
  Beträffande 16-åringarna så är inte utredningen på rättspsyk klar så det är smartast att inte yttra sig om deras psykiska hälsa. Risken finns att man gör sig åtlöje.

  SvaraRadera
 12. Så du tycker också att jag är en löjlig gammal människa. Riktigt trevlig dag det här. Tycker du att mördare är normala? Det tycker inte jag. Sen om dom får en diagnos eller inte är väl en annan sak.

  Och va sjutton vet du om vad jag tål. Ska du slå på mig tills jag bryter ihop? Är det vad du menar? Det går att skriva här utan nedsättande ord. Så försök åtminstone att göra det.

  SvaraRadera
 13. Kära Ann! Sluta att svara på dumma kommentarer!
  Det är inte mödan värt!
  Gitta

  SvaraRadera
 14. Först trodde jag att du svarade någon annan Ann Helena. Jag kände inte igen det du skrev om "gammal löjlig människa". Så hur har du det med självbilden när du lyckas läsa in något sådant i det jag skrev?

  De som inte är vuxna och medvetna måste bli det. Det kan de inte bli om inte krav ställs på dem att ta sitt ansvar.
  Så försök inte ansvarsbefria dem genom dalt.
  Alla har ansvar för sig själva och sitt eget uppträdande! Inklusive sina känslor.
  Inte ska man väl behöva förklara självklarheter för vuxna.

  SvaraRadera
 15. Allt stöd till dig, Ann-Helena! Ser att du också invaderats av tokstollar och ondsinta troll.

  Fortsätt låta dina värdefulla tankar och reflektioner strömma ut..., vi är andra som snart också kommer tillbaka med ny kraft!

  SvaraRadera
 16. Ann Helena
  Jag finner det märkligt att du minns att Maja säger att hon inte är arg på dig, men inte att hon vill att kommentaren om hennes föräldrar tas bort.

  Är det verkligen så svårt att säga att det var fel av dig att skriva så nedsättande om Majas familj på Monicas blogg?

  SvaraRadera
 17. Såg att texten på din kommentar hos MA den 30 juni är ändrad, nu nämns inget om Majas föräldrar längre.

  Bra att kommentaren ligger kvar så att alla kan se att man inte behöver vara anonym för att vara riktigt otrevlig.

  SvaraRadera
 18. Om något är ändrat så beror det antagligen på att Monica Antonsson vet hur dåligt jag mådde av att bli så påhoppad av en anonym mobb både på min egen blogg och andras. Omtanke du vet.

  SvaraRadera
 19. Mådde - vad bra att du mår bättre!

  SvaraRadera
 20. Ja jag mår faktiskt bättre, igår slog det om... när jag inte gav mig utan försvarade mig själv och kanske beror det också på att Medborgare X och också kommentatorer på hans blogg har försvarat mig. Läs gärna! www.medborgarperspektiv.blogspot.com

  SvaraRadera
 21. Snälla Viktoria! Är du nån slags moralpolis eller? Varför frågar du isåfall inte Maja varför hon hängde ut Håkan Jeansson i sin bok M&T, jag menar hans fru kan väl inte ha mått särskilt bra av denna majaistiska litterära skaparfrihet. Man kan ju få för sig att du lider av moralpanik. Och - bara en fråga - bör inte denna moralpanik i så fall innefatta allas sårade känslor? Bok eller blogg, en viss skillnad tycker du kanske. Men etiskt, moraliskt, vari ligger skillnaden? Alltså mellan Majas sårade känslor och Håkan Jaenssons frus sårade känslor?
  Jag menar, och hoppas du förstår, att vara moralpolis är inte lätt, för det glöms alltid någon oförrätt, och då blir ju någons sårade känslor kanske ännu mer sårade...ja, så då är mitt bästa råd: Sluta vara moralpolis! Det blir för jobbigt! Du kommer att ha för mycket att göra om du vill vara en "rättvis" moralpolis. För det har jag ju förstått att du vill vara, "rättvis" alltså, annars skulle du väl överhuvudtaget inte skriva i saken. Låt folk såra varann bäst de vill, det är ju gudskelov inget som angår varken dig, mig eller nån annan.

  Agneta Lindhag

  SvaraRadera
 22. Victoria verkar vara en gammal gaggig tjatmoster. Veven går runt, runt, runt... och runt...
  /BB=Bildad Bloggare

  SvaraRadera
 23. Ann Helena
  Hade fel, verkar gå troll i allt detta.:) Din kommentar är kvar i sin helhet. Men det hade varit omtänksamt om MA tagit bort den.

  Agneta
  Om jag är moralpolis? Är inte du också det då?

  SvaraRadera
 24. Viktoria har läst MAs senaste inlägg där MA säger att inget är ändrat i AHRs kommentar. Viktoria förstår att hennes bluff om att kommentaren ändrats inte håller vatten och gör en "avbön" som svider... Typiskt för vinglande Majakramare?
  BB=Bildad Bloggare

  SvaraRadera
 25. På grundval av det du lyfter Agneta L.

  Är det alltid mannens fel att kvinnor drabbas?

  Manen utpekas som skylldig?

  Jag tror ofta att det som påstods vara sannt och ärligt kanske var en lockelse eller ett falskt utspel, en möjlighet eller besatthet. Dröm.

  Klart att kvinnor oxå kann.

  Leroy

  SvaraRadera
 26. Men MAn skall inte dömma innan man förklarat sig eller valt att visa empati och att man väljer att göra upp och gå vidare. Vore bra om man tog bort de ocväsäntligheter och h´årda ord man säger till varandra. Jag upplever att viljan finns sen kanske det handlar om att prata ut face to face.

  Först hyllar man varandra sen hatar man varandra men sen kanske man ser likehterna. Gör gemensam sak.

  Jag får hoppas at man verkligen jobbar tillsamans för att det skall fungera bättre i framtiden s¨väl inom förlagsvärlden som inom Tidningar och övrig media som familjepolitiken.

  Inga utsätts eller hamnar i klämm.

  Leroy

  SvaraRadera