fredag 18 september 2009

Lisbeth Salander skulle göra jorden fri från hatande mänJag tyckte det var intressant nu när Mårten Blomkvist är filmrecensent på TV (jo han har jobbat i evigheter på samma redaktion som jag på DN) och skulle recensera Flickan som lekte med elden häromdagen.

Av någon anledning så var han upprörd den käre Mårten. Han som är så lugn. Kanske hade han haft djupa diskussioner med kvinnomaffian. De som tycker att världen borde vara full av Lisbeth Salandrar, så att vi fick någon ordning på de där männen som hatar kvinnor. Så att världen blev fri från hatande män.

De finns kvinnor, som tycker att detta som Stieg Larsson har målat upp stämmer. Det är statsfeminismens världsbild: att män alltid våldtar och misshandlar kvinnor. De kan helt enkelt inte göra något annat eftersom det är inbyggt i dem. Män är skurkar, vilket vi i Sverige försöker göra något åt genom att ha Eva Lundgren som professor i Uppsala. Hon är expert på detta.

Nobelpristagaren Doris Lessing har starkt reagerat mot denna syn på män. Hon sade redan i början av 2000-talet att feminismen innehåller en "försåtlig fundamentalistisk kultur". Hon hade också då reagerat på, att små pojkar fick höra i skolan att krigen är deras fel för det finns inbyggt i män att vara våldsamma.

De flesta män är inte våldsamma, då skulle de inte kunna existera på denna planet. Evolutionen har utrotat dem. Inte genom att döda dem, utan helt enkelt genom att de inte har fått några ättlingar.

Förra året satt 10 400 personer på en kriminalvårdsanstalt i Sverige. De flesta var dömda för trafikbrott. Samma period satt 130 personer dömda för dråp eller mord. I vårt samhälle är det alltså ytterst få människor, som begår så våldsamma brott. Och de får mycket stor uppmärksamhet av oss.

Anmälda våldtäkter var 5 400. Dömda för våldtäkter är omkring 1 000 under samma period. De flesta som begår våldtäkt är invandrare. Statistiken säger att kring nio invandrare av 10 000 begår våldtäkt. Samma siffra för svenskar är två.

Mårten Blomkvist tyckte att denna senaste film Flickan som lekte med elden var värd två klappor. Inte mycket. Men det berodde antagligen på att Daniel Alfredson till att börja med skulle göra en TV-serie. Inte en långfilm. Men sedan fick han uppdraget att göra både och. Pengar. Det får världen att gå runt. Även om sensationen är kort.2 kommentarer:

 1. Att säga att invandrare är överrepresenterade vad beträffar våldtäktsbrottet är inte samma sak som att säga att de flesta som begår våldtäkt är invandrare.

  En artikel som diskuterar denna problematik (alltså om invandrare är överrepresenterade vad gäller brott, och vad det i så fall kan bero på):

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html

  (En artikel som visserligen har några år på nacken, men den nämner samma siffror som du gör när det gäller andelen invandrare som begår våldtäkt.)

  SvaraRadera
 2. Har du verkligen läst Stieg Larssons böcker?????

  SvaraRadera