fredag 14 december 2012

Ingen skatt i Grekland

Folket betalar inte och litar varken på varandra eller myndigheterna. Alla skattefifflar och underhåller staten skatt. Omkring 60 procent av folket betalade inte skatt för några år sedan. Men moms har de så att de får in pengar till staten. Detta är Grekland.

USA är ett land där skattetrycket är hälften av det i Sverige omkring 25 procent. Momsen finns heller inte i USA utan där är det en omsättningsskatt på mellan 0-13 procent beroendet på vilket county det är.  Och i landet betalar hälften av befolkningen ingen skatt.

I Sverige måste minsta barn betala skatt om de har ett sparande eller tjänar pengar. Ingen får smita undan för vi har lagt så stor andel av vår välfärd hos staten, landsting och kommuner. För hur skulle det annars gå med alla sjuka, handikappade och invandrare? Eller snöplogningen?

I Grekland har de också problem med alla tvister i skattefrågor och att personalen på skatteverket inte är så utbildad. Tvisterna kan hålla på i åratal. Jag säger bara Lotta Engberg. Hon kanske egentligen är grekiska? I januari kommer rättegången om hennes skattebrott.

Jag har skrivit många gånger om Grekland. Det här var den senaste.

PS. I Sverige fungerar Skatteverket så att de försöker ta betalt två gånger. Vi råkade ut för det förra veckan. Då krävde Skatteverket betalning en gång till av dödsboet efter min andrapappa. Vi hade inte betalt skatten i år. Nej vi gjorde det redan förra året, men det kunde de inte upptäcka själva. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar