onsdag 12 september 2012

Newsmill slutar med kommentarer

Jaha det var väl bra tänker jag som skribent på Newsmill. Antagligen så kostar kommentarerna mer än det smakar för en sajt som går med förlust. Dessutom så har Interaktiv Säkerhet i Varberg låtit förolämpningar och annat slippa igenom.

Efter min senaste artikel tog det lång tid innan jag fick bort det värsta. Jag var tvungen att vända mig till Sakine Madon. Inte heller hon lyckades få bort eländet utan måste kalla på förstärkning. Så ska det inte vara. Och visst har det varit tröttsamt att beväpna sig med pansar innan man sätter sig och läser kommentarerna.

På min egen blogg försöker jag ha allt öppet för alla, men granskar naturligtvis. Det måste till. Ibland stänger jag ned det anonyma dock. Trist är att man inte nu längre knappt ens kan länka till artiklar i tidningarna. DN var den senaste tidningen som i tysthet tog bort möjligheten så fort de tycker så. Tack Svenska Dagbladet för att möjligheten finns kvar!

Yttrandefrihet har aldrig funnits. Det har alltid varit en utopi. Tidigare gjorde den dyra tekniken att det var förbehållet vissa att ha yttrandefrihet. Och nu blir det självcensur i olika medier för att det blir för dyrt och krångligt med yttrandefrihet.

2 kommentarer:

 1. Jo, jag såg just att du skrev att du stänger ned det anonyma ibland. Jag har vid ett flertal tillfällen försökt skriva via Google o de andra men misslyckas för det mesta. Det blir någon slags rundgång, sen ger jag upp. Jag har aldrig förstått problemet med de sk "hatkommentarerna", därför har jag heller inte fattat varför "Anonymt" kommit o gått.

  (Detta är ingen "kommentar")

  Hälsn
  Pops

  SvaraRadera
 2. Det är väl inte bra om man inte tillåter någon att vara "Anonym" uppgiftslämnare. En hederskodex bland Journalister är ju att inte avlsöja källan, en annan uppgift är ju att öppet våga skriva och kritisera makten.

  Ett tag så var Newsmill Social media där all fick föra fram sin åsikt och talan. Nu försöker man inför regler som gör att man hamnar i "Gammel medias" fälla och man går maktens ärende i stället för att öppet tillåta åsikter och granskning.

  Det är som du säger. En del saker får man inte skriva och det är ägarna som bestämmer, inte folket som tror att var och en har rätt till att belysa olika sidor av verkligheten. Att de Journalister vi har får möjlighet att göra det öppet. Utan munkavle på vare sig journalisten eller den som ser vad som sker och vill lyfta olika viktiga ämnen för att vårt samhälle går framåt och inte bakåt.

  I blindo.

  Leroy

  SvaraRadera