torsdag 20 september 2012

Budgeten ointressant

För oss som aldrig har levt på bidrag i någon större utsträckning är inte budgeten så intressant. Det är politikernas dilemma att de måste hämta in röster från de som är bidragsberoende.

I den här budgeten så får jag personligen några tior extra i månaden. Det känns som en liten, liten klapp på axeln. Annars får jag klara mig själv. Det jag pratar om är pensionerna där jag fortfarande ska betala mer i skatt än de som arbetar.

En orättvisa som är svårförståelig när Europa annars behandlar pensionärer med tacksamhet för vad de har gjort för sina samhällen. Men så är vi inte i Sverige. Här ska vi ta hand om hela världen men inte ge till dem som har byggt samhället. De ska samhället istället klå på mer pengar.

Efter fyrtio års jobb har jag ungefär lika mycket i pension som de som kommer nya till Sverige har i bidrag från dag ett. Det är självklart att det känns orättvist. Detta beror av att Göran Persson år 2003 ändrade hela systemet. Nu skulle inte lön ligga till grund för framtida pension utan om man hade haft oturen att först bli arbetslös och sedan sjuk så var det a-kassan som skulle bestämma pensionen för all framtid.

Det säger sig självt att jag känner mig bestulen på den pension jag kunde ha fått. Det här gäller inte bara mig. Självklart. Utan alla pensionärer i Sverige som bara blir fattigare och fattigare ju längre de lever. Det är en skam att landet Sverige dessutom ska ta mer i skatt än vad till exempel Frankrike och Tyskland gör av sina gamla arbetare.

Jag slutade att rösta på socialdemokraterna 2006 och jag tänker aldrig mer rösta på dem. De förstörde i grunden det här samhället genom att ta pengar i storleksordningen 700 miljarder från pensionärerna. Det var lån sades det som skulle betalas tillbaka. Lögn och förbannad dikt!

Min första bok Ett Sekel av Tystnad som är en dagbok mellan åren 2003-2005 handlar om detta. Här hittar ni den. 

9 kommentarer:

 1. Finns bara ett alternativ om inte detta land ska gå under !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar sd. Nä det tror jag inte på. Någon gång måste också resten av folket fatta något. Det är en medvetandehöjning som behövs. Mina gamla jobbarkompisar har fastnat i 70-talet ungefär för de har ju levt gott av detta. Det är egoismen och girigheten som firar triumfer men fortfarande tror de som är kommunister att de är idealister och vill alla gott. De lever i livslögner. Men sd och de längre höger ut lever av samma lögner. Cirkeln går ihop där någonstans baktill på en höger-vänsterskala. Inget av detta behövs! Bara att öppna ögonen och se vilket samhälle vi har och hur vi kan göra detta bättre!

   Radera
  2. Eller som gamla Clintan sa. Extremism is so easy. You've got your position, and tha'ts is. It doesn't take much thought. And when you go far enough to the right you meet the same idiots coming around from the left.

   Radera
 2. Man har det sannerligen inte fett när man lever på t ex socialbidrag, så det är inget liv att leva.
  Men, de som nu kommer hit - somalier, afghaner och övrigt fattigt folk som är vana att leva på ingenting (kanske bara några dollar i inkomst per dag) finner ju vår socialnorm som oerhört lockande ändå. För dem är vår fattigdomsnivå lyx.
  Jag bryr mig inte om ifall de finner sig i detta, däremot bryr jag mig om att de drar ned hela "välfärdsstaten" för de fattiga vi redan har i landet: fattigpensionärer, sjuka, arbetslösa pga yrkesskador m fl drabbas av att fler ska dela samma snart krympande kaka.
  De som arbetar i låglöneyrken kommer att slås ut av svartjobbande Mena-folk, alternativ få acceptera än lägre lön för sitt arbete. Om då skillnaden är försumbar mellan ett låglönearbete (där kostnader för transport till arbetet, luncher, osv tillkommer för att ha ett arbete) och socialbidragsnivån - vad väljer den rationelle?
  Man ska heller inte glömma att sitta fast i bidrag är oerhört svårt att sedan ta sig ifrån därför man pacificeras, får lägre självförtroende, och svårare att ta sig in på arbetsmarknaden igen om man varit borta för länge.
  Att förlita sig på staten är dessutom farligt, för vad vet vi vad som väntar i framtiden, det finns inga garantier alls.
  Summan är att våra politiker bygger en grav på ett växande trasproletariat där människor bildligt talat blir levande begravda.
  Vi importerar in arbetslöshet, sociala, kulturella och etniska problem.
  Politikerna kan inte lösa det, en del av dem vill heller inte lösa dem pga dolda agendor (vänstern: valboskap=politisk makt, högern: billigare arbetskraft=kapitalisera folk, gemensamt för vänster/höger: leka godhetsapostlar=blunda för egna misslyckade beslut).
  Jag ser med sorg hur allt svenska folket arbetat ihop nu säljs ut till människor som inte förtjänar det, allt från riskkapitalister till bidragslycksökare utan en tanke på att vilja/kunna arbeta för sitt uppehälle.

  Rösta på SD nästa val, så kanske övriga partier tvingas till besinning, det finns inget annat val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att det finns alternativ till sd. Det låter väldigt uppgivet i mina öron. Ungefär att vi måste lämna över till högerkrafterna för annars går vi under. Så lät det i Tyskland på 30-talet också. Den fattigdomen som fanns då har inte någon som helst motsvarighet till vad vi ser i dag. Nu har alla som vill en bostad, mat för dagen och lite pengar över också till annat.

   Min nya bok I ormbärarens tid har som ett par huvudpersoner min morfar och mormor. De uppfostrade tio barn tillsammans. Det var inte alltid att barnen fick tillräckligt med mat. Ibland fick de gå och lägga sig hungriga. De bodde i ett torp som de aldrig ägde utan fortfarande är det så att en annan släkt äger detta torp (fast brukanderätten går i arv till ättlingarna). Det var mycket fattigt för bara en generation sedan (eller två beror på hur man räknar).

   Då exporterade vi befolkningen till USA. Nu håller vi på att byta ut befolkningen. Varför är obegripligt. Det är antagligen tron på att vi som land alltid måste växa på alla sätt. Och att de som nu invandrar ska skyddas extra mot den inhemska befolkningen. Varför då? För att vi är så elaka vi svenskar?

   Radera
 3. Hej!

  Jag undrar vilka alternativ du ser än SD och ännu mer 'högerextrema'? För ja det är med uppgivenhet jag tittar på etablissemanget. Det finns enstaka vettiga politiker inom sjuklövern och om det finns fler så håller de tyst.

  Tja iofs ser jag möjligheten att några av Sveriges kommuner till sist kommer att braka samman under tyngden av socialbidrag och stora andra underskott i den samhällsservice vi tagit för given. Att till sist kommer tillräckligt många av sjuklövern att vända blad. För att man helt enkelt måste.

  Eller som en del liberaler säger. Bort med välfärdsamhället och släpp invandringen fri. Underförstått, bara de som tror sig kunna försörja sig flyttar hit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det där med att kommuner brakar pågår. Katrineholm är ett exempel. Här är en artikel av Göran Dahlström kommunalråd (s)

   http://www.aftonbladet.se/debatt/article15086749.ab

   Det är alltid ekonomin som bestämmer i slutänden. Det var därför de borgerliga fick makten 2006 för då hade sossarna tömt detta i botten.

   Radera
  2. Det har du helt rätt i. Jag hade dock önskat att tillnyktring kunde ske före något måste braka samman på allvar. De i min familj lär rösta SD om ingen radikal förbättring händer före valet. Typ att vi får tillbaka industrier från Kina eller andra låglöneländer :-)

   Radera
  3. Det blir nog bra med det också. Låt dem rösta med sd. Det är proteströster som jag ser det. Min gamle styvfar tänkte rösta med dem, kanske hann han göra det. Jag vet inte. Han var sjuk och dog den vintern efter att det var val senast. Vi lever i en demokrati så valet är fritt! Löfvén har problem med sitt parti efter att han har lagt fram en Affärsplan inför valet. Så uttrycker sig inte en sosse, men han gör det.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15504001.ab

   Radera