torsdag 27 september 2012

Mamman ska ha barnet

Haddiles mamma vill ha sitt barn då ska hon också få det. Mamman är centralfiguren i ett barns liv även om hon har varit frånvarande i åratal. Så ser vår syn på föräldrar och barn ut. Pappan är oväsentlig, men mamman hon är en ängel, som äger sitt barn och barnet klarar sig absolut inte utan henne.

Så nu ska Haddile ryckas upp från sitt hem i Broby i Skåne? Vi får se. Skicka henne till Algeriet bara för där har hon sina rötter. Hennes mamma är därifrån. Hennes rötter i Sverige där hon är född och har bott hela sitt liv är totalt oväsentliga. Eller hur är det nu? Barn är saker som man kan skicka som varor hit eller dit över världen. Är det sant?

Att sätta barnet i centrum vad betyder det? Betyder det att en frånvarande mamma alltid kan få det om hon vill? Borde vi inte äntligen följa våra förnuftiga huvuden och ta in allt kring ett barn och inte låta vuxna rycka i det hit eller dit.

Låt henne stanna i Broby tills den biologiska mamman dyker upp och lär känna sitt barn. Hon hann ju inte det eftersom hon övergav barnet efter tre veckor. Låt sedan barnet bestämma hur hon vill ha det. Det är det enda rimliga.

Sätt barnet i centrum! Här skrev jag om detta tidigare. Gör Barnkonventionen till lag! Här har jag tidigare skrivit om Barnkonventionen. Här är min artikel på Newsmill om Barnkonventionen. 

2 kommentarer:

 1. Ja, det måste väl anses som ett brott mot barnkonventionen att rycka ifrån denna flicka hennes föräldrar. Det kan ge henne trauman för livet. Det är att betrakta som ett övergrepp.

  Jag hoppas att hon får stanna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo nog är det så alltid. Ifall den man som lämnade in henne hjärnskadad på akuten hade varit hennes pappa hade han fått vårdnaden då? Antagligen inte. Men en mamma i ett annat land ska få den fast hon har övergivit sitt barn. Det säger rätt mycket om hur vi ser på mammor.

   Radera