lördag 15 september 2012

Mannen är gripen!

UPPDATERAT
Så bra då fick vi hata en stund då. Nu är mannen gripen som lämnade Johnny åt sitt öde när han hade ramlat ned på spåren i tunnelbanan. Han bor i Akalla och ett par till i lägenheten greps. För skyddande av brottsling.

Det var TV3:s Efterlyst som visade bilder på honom med omaskerat ansikte och dessa spreds sedan. Han ser inte svensk ut.

Om han inte är svensk utan bara svensk medborgare så får vi hata en stund till. Den förmågan har vi i grupp. Särskilt när vi kan huka bakom anonymitet. Det var nog tur att polisen fick tag i honom för han kunde ha blivit lynchad.

Men naturligtvis är han en sinnebild av ondskan själv. Den som vi vet att vi själva inte besitter. De flesta människor är rätt schyssta. Så länge de inte befinner sig i grupp. Och inte många av oss skulle göra som han gjorde. Då är man en förhärdad brottsling.

Straffet för grov stöld ligger mellan sex månader och sex år. Han misstänks också för häleri. Maxstraffet där är två år. Han kan inte dömas för att han inte hämtade hjälp åt honom utan lämnade honom att bli överkörd av tunnelbanetåget. Det finns sådana lagar i Danmark och Norge.
12:51
Nu slipper de som liknar den här mannen att pekas ut säger polisen. Och det är ju bra. Det är aldrig kul när grupper utsätts. Den här mannen ser ut som en rom och det är inte bra om denna grupp utsätts för hets på grund av en brottsling.

13 kommentarer:

 1. Svenskar skulle inte låta dem ligga och dö iaf utan flyttat på honom minst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har inte med nationalitet att göra utan med människan, individen. Inte heller har det med kön att göra och inte är det medfött biologiskt. Människor föds inte onda. De blir onda. Det är ett val som de gör. Den här mannen hade uppenbarligen lärt sig en del koder som samhället hade tillhandahållet. Men han hade inte gjort dem till sina. Han har en egen agenda bakom detta.

   Radera
 2. Hur hade du reagerat om en av dina barn/maken eller familjemedlem hade hittats på tågspåret överkörd !!!
  Undrar jag om du hade tyckt "synd om denna mönstret ?
  Han skall skickas omedelbart Ut från Sverige och sättas in i deras fängelset som med jämförelse med varan, saknas: Enkelt rum, Tv, mat som är dyrare än den maten som vara barn får på Dagis/Skolan, Osv, Osv,Osv , och tills slut släpps han UT efter kort tid....
  Straffet finns "inte för att straffa dom" utan för att SKYDDA oss andra från dessa typ av människor .
  Det är lätt att bedöma så länge inte är själv som blir drabbad!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I din upprördhet kan du inte bedöma vad jag säger. Jag tycker inte ett dugg synd om mannen i fråga. Varför tror du det? Läs igen vad jag har skrivit eller ska jag förklara? Den här mannen har genom sin val gått längre och längre bort från andra människor, men eftersom han vinkade åt spärrvakten på ett glatt sätt har han ändå en viss fernissa över det onda. Precis som vakterna i koncentrationslägren i andra världskrigets Tyskland kunde gå hem till familj och barn och uppföra sig som människor.

   Hur han ska straffas har vi lagar som bestämmer, men en del vill som du att lagarna följer mobbens känslor. Så kan vi inte ha det i ett samhälle. Lagar stiftas under lång tid för att undvika lynchningar och annat.

   Radera
 3. Har du inte märkt att kriminaliteten har ökat "markant" i Sverige
  dom sista 20 åren ?
  Hur skall vi känna oss "trygga" när redan idag vi vanliga medborgare INTE kan gå ut på gåtorna utan att riskerar blir "mobbade" rånade,
  våldtagen och till sist även mördade. Detta är Sverige idag.
  Skall vi försätta att acceptera detta ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men är du helt fläng i roten. Vi har polis fortfarande. Och du kan ju kommentera någon annanstans om du bara vill vräka ur dig. Är du nazist? Om jag hade varit Johnny hade jag tagit taxi hem. Han hade ju 1 500 kronor i plånboken. Det har aldrig varit säkert att gå omkring så berusad att man inte kan hålla sig vaken.

   Radera
  2. Först måste du bara helt dumt i huvet genom att från början kalla mig fläng i roten och inte nog nazist.
   Detta är ett bevis om vilken typ av person du är. Alltså du har ingen respekt själv mot andra människor,när du kallar mig enligt ovan.
   Detta har ingen alls att göra med "nazist" som jag absolut INTE är!, detta är helt enkelt att vi skötsamma medborgare bor kunna leva utan att frukta dessa personer som lever genom att skada,vandalisera, mörda, o.s.v
   Nu lägger vi detta av , för att du verkar inte leva i den verkliga värld som dom flesta vi andra.


   Men ok.. vi lägger ner detta i med du lever inte i den verkliga värld som vi ser och läser varje dag

   Radera
  3. Jag är så trött på helt anonyma människor som inte vågar säga vilka de är. Skriv inte här om du inte vågar det för det är bevis om vilken person du är. Du har ingen respekt gentemot mig eller andra när du inte ens vågar stå för vad du säger. När det bara står anonym kan det var en eller flera nazister eller kommunister. Jag gillar inte någon av sorterna. Det kommer alltid att finnas brottslingar. Om man inte skyddar sig mot dem lever man inte i en verklig värld. Då lever man i en fantasivärld. Men det betyder inte att vi ska släppa loss en folkopinion och ta död på eller på annat sätt göra sig av med de som du eller andra inte anser önskvärda. Ibland blir jag urless på sådana som du.

   Radera
  4. Du skriver ovan....Det har aldrig varit säkert att gå omkring så berusad att man inte kan hålla sig vaken.
   Alltså du menar att även om man är berusad skall man skilja sig för om man blir rånad och lämnad på tågspåret ? Stackars
   rånaren.....

   Radera
  5. Sorry jag förstår inte din svenska. Skilja sig? Nä varför skulle han ha gjort det? Skulle det ha hjälpt mot rån? Tycker du synd om rånaren för att han inte hade skiljt sig? Jag begriper inte vad du skriver. Lär dig svenska!

   Radera
 4. Civilkurage för svenskar... världens fegaste folkslag ska göra något? Jo, det vill jag se.

  Svensken vs en råtta = råttan vinner.

  Observera, detta gäller medelsvensson. Svensken som alltid tar det i röven och ler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så var vi tillbaka till att det är alltid rätt att förtala den inhemska befolkningen. Det går att vända på det och säga att medelsvensson är så cool så han/hon bryr sig inte. Varför skulle de göra det?

   Radera
 5. Nå, inte kan det vara cool att inte bry sig om sina medmänniskor eller strunta i om vissa av dem trampar på dig? För mig låter det mer som rikssvensk flathet och konflikträdsla men det var kanske inte så du menade.

  Är det möjligt att sortera bort de anonyma kommentarerna? Att debattera är svårt om man inte vet vem som skrivit vad. Är de sex kommentarerna ovan skrivna av en och samma person eller är det sex olika uppfattningar som förs fram?

  SvaraRadera