måndag 19 december 2011

Saab äntligen i konkurs

UPPDATERAT:

Det är då för väl att vi slipper höra talas mer om Saab. En konkurs har länge varit det enda raka. Då kan till slut alla gå vidare till nya jobb och nya tillverkningar.

Denna bil har påmint mycket om det som hände på 70-talet då varven till varje pris skulle räddas, fast den gången var det staten som skulle gå in. Den här gången har trollkarlar i affärsvärlden utfört sina magiska trick, men detta höll förstås inte.

Ha en God Jul nu alla som är knutna till Saab. Ni som inte har fått löner får ut dem nu från den statliga lönegarantin. Jag fattar faktiskt inte varför ni inte har fått det förut. Ett företag under rekonstruktion kan anlita samma statliga garanti för lönerna.

Här har jag tidigare skrivit om den plågsamma utvecklingen av Saab. Victor Mullers tid som ensam sheriff är över. Fågel Fenix? Nä det är kvalificerat skitsnack.

Absolut senaste nytt är att tingsrätten beviljar konkurs. Vilken överraskning! Sic!

Det är plågsamt med utdragna nedläggningar.

3 kommentarer:

 1. Något är trasigt i Sverige när man kan skriva "äntligen konkurs" om ett av de företag som byggt upp landet.

  SvaraRadera
 2. gunteman: Ja, i din socialism-utopi får man självklart inte ha en annan åsikt.

  En konkurs är enda vägen åt något håll. Det behöver inte ens betyda slutet för SAAB, som nu blir ett konkursbo vars tillgångar är till försäljning. Alla ni som tror på SAAB kan väl gå ihop och köpa loss de viktigaste tillgångarna?

  SvaraRadera
 3. Håller nog med gunteman, Tror inte japaner, tyskar eller amerikanare sa/skulle säga "äntligen" när deras bilindustri och ett av deras främsta varumärken går i graven. Visst finns det nu ett konkursbo kvar men jag tror att det kommer bli ett kinesiskt varumärke med all produktion etc i Kina. Saab är inte stora nog att behålla i Sverige för den kinesiska marknaden som man gjort med Volvo (so far...)

  SvaraRadera