måndag 12 december 2011

Nollåttorna ska försvinna

Förr i tiden hade vi 0766, som riktnummer, men sedan ganska många år har vi 08 och är alltså själva numera nollåttor, men nu ska också dessa försvinna.

Det ska inte behövas några riktnummer i framtiden. Utan allt ska tas över av ett nytt system utan detta. Det är lite sorgligt, ungefär som att man inte längre kan se på bilnumren varifrån den kommer. Förr kunde man se om en bilförare var utsocknes och således ta hänsyn till om den inte körde så klokt.

Ja, ja nostalgi säger ni. Världen går framåt och de drygt 4,5 miljonerna fasta telefonerna blir bara färre medan de 13 miljonerna mobilerna tar över. Jag är själv urbota gammalmodig som inte har en mobil.

Förr i tiden var det inte alls självklart att kunna ringa och säga: jo jag sitter på bussen och är framme om tio minuter. Det var däremot självklart att folk skulle komma fram till sin destination. Men världen blev osäker och ingen kan längre vara trygg utan sin nalle (sic!) utan att kunna meddela sig med omvärlden i varje sekund.

Jag själv tillhör en krympande skara på 2,5 miljoner fasta privata telefoner. Jo den kommer jag att behålla tills dom tar bort ledningarna och gör det omöjligt med fast telefoni.

2 kommentarer:

  1. Om det nu är så dyrt att ta bort det varför då ta bort det, fattar noll.. och hur skall amn nu veta när tråkiga mormor ringer från linköping.... ghaaaaaa

    SvaraRadera
  2. Anonym 6:56: Teknikens utveckling du vet. Världen knallar vidare och vi ska förbruka alla resurser som finns på jorden, innan vi drar vidare till nästa exoplanet för att använda den.

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/behaglig-varme-pa-nyfunnen-exoplanet_6686840.svd

    SvaraRadera