fredag 16 december 2011

Supreme Court tar upp utlämningen

Det är bra tycker jag att Julian Assange utlämning ska prövas i Storbritanniens högsta domstol. Detta ska äga rum den 1 februari 2012.

Det betyder att de kommer att ta ställning om igen till om det är okej och om denna utlämningsbegäran är korrekt, som har lämnats till England från Sverige och ifall han ska utlämnas.

Vi blir tydligen inte av med detta. Trist för alla parter. Och mer och mer pengar kostar det båda länderna. Jag blev utfrågad av Channel 4 News vad jag tyckte om saken i början av november.

Julian Assange är rädd för att Sverige kommer att utlämna honom till USA om han kommer hit och att han där kan dömas till döden. Han litar inte på svenska myndigheter uppenbarligen. Och han menar att anklagelserna mot honom är politiskt motiverade.

7 kommentarer:

 1. Om han inte litar på de svenska myndigheterna så undrar jag vad han tycker om de brittiska. De har ju onekligen långt mycket bättre band.

  SvaraRadera
 2. Anonym 17:22: Band? Har dom band? Du menar Beatles och såna? Jag visste inte att dom var statliga?

  SvaraRadera
 3. Domstolar där det sitter politiker är alltid misstrodda utomlands, så skall detta vara.

  SvaraRadera
 4. Det är klart att han räds det svenska rättsväsendet, redan i Piratebay-målet såg vi ju hur lätt det är att köpa en dom om man har pengar. Tänk er då om hela amerikanska staten med sina rop på dödstraff och tortyr vill ha tag på Assange.
  Sverige ligger i toppen i världen när det gäller våldtäkter, och då inte frivilligsex som det gäller i Assangefallet, men hur kommer det sig att vi inte jagar dem utomlands?

  SvaraRadera
 5. Anonym 10:31: Sverige ligger i topp när det gäller anmälda våldtäkter, kring 6 000 per år. Men FN:s sändebud Margot Wallström har länge kallat Kongo för "världens våldtäktscentrum".

  Och det verkar stämma bättre eftersom det är ett land, som länge har haft det rätt besvärligt, för att inte säga krig.

  Där bor också 62 miljoner människor medan i Sverige bor inte mer än 10 miljoner.

  Så siffrorna för Sverige verkar överdrivna. Inte så många fällande domar således. Och inte så många att jaga heller. Utom Julian Assange då förstås.

  SvaraRadera
 6. Särskilt bekymrade är Amnesty över att antalet fällda för våldtäkt är så lågt i allmänhet kring 6-7 procent så där...och särskilt över Lund, där ingen av våldtäktsanmälningarna gick till fällande dom förra året. Amnesty ville ha en kommission, som regeringen skulle tillsätta för att kolla hur detta var möjligt.

  http://www.nyheterna.se/1.2188223/2011/06/27/fa_valdtaktsanmalningar_leder_till_fallande_domar

  SvaraRadera