fredag 16 december 2011

Erik Ljungström får livstid

Ja här behöver samhället markera. Det är inte okej att slå ihjäl en häktesvakt. Absolut inte.

Livstid är mycket bra för detta grova och bestialiska brott.

Sedan Sverige avskaffade dödsstraffet 1921 så är livstid det längsta och hårdaste straffet som kan utmätas. Livstidsdömda fångar kan få sitt straff så småningom omvandlat till ett tidsbestämt fängelsestraff.

Karen Gebreab blev ihjälslagen när hon skulle släppa ut Erik Ljungström på en rastgård. Här har jag tidigare skrivit om detta.

4 kommentarer:

 1. Hellre en vårdad mördare än en mördad vårdare !

  SvaraRadera
 2. Anonym 13:56: Fast nog vore det bättre ifall ingen alls mördades... han och samhället verkar bara ha haft tur tidigare att inte fler har strukit med. Han har en diagnos. Hur vore det om han hade vårdats och behandlats tidigare för den?

  SvaraRadera
 3. Vem gav honom den diagnosen? Du?
  Enligt medias rapportering från den undersökning an gjort av honom så har han ingen diagnos som skulle göra honom otillräknelig. Men du kanske har andra informationskällor som säger något annat?
  Eller sätter du egna diagnoser?

  SvaraRadera
 4. Anonym 10:08: Den dagen du skriver ut ditt riktiga namn och berättar vad du har för yrke, ska du få svar på dina frågor.

  Vågar du inte göra det här i kommentarsfälet går det bra att mejla mig: ann.helena@swipnet.se

  För närvarande får du det här svaret: diagnoser är inte till för att göra människor otillräkneliga utan för att hjälpa dem.

  SvaraRadera