måndag 19 december 2011

Myter om invandring

Erik Ullenhag, integrationsminister (fp) har tröttnat på att det florerar ett antal myter på invandrarfientliga hemsidor på nätet. Han bemöter dessa på DN Debatt i dag.

1. Myten om massinvandring. Det är inte så att vi översvämmas av invandrare. Omkring femton procent av vårt lands befolkning är i dagsläget invandrare.

2. Flyktingar är inga flyktingar. Jo det är de. Mer än 90 procent.

3. Sverige är på väg att bli muslimskt. Nej bara omkring en procent är bekännade muslimer.

4. Barnen får inte ha avslutningar i kyrkan eller sjunga nationalsången. Jo, det får de både sjunga nationalsången Du gamla du fria... och rektor beslutar var avslutningen ska vara.

5. Skolbarnen får inte längre äta fläskkött i skolan. Jovisst det går bra, finns inga politiska beslut om detta.

6. En tyst majoritet anser att invandringspolitiken är en katastrof. Nej hela 88 procent av stockholmarna och 72 procent av malmöborna tyckte att invandrare var bra för dessa städer.

Här finns regeringens nya hemsida. Sammanlagt tretton myter bemöts där.

4 kommentarer:

 1. 1. Problemet är att dessa 15 % försätts i koncentrerade områden i storstäder vilket bidrager till områden med segregation, arbetslöshet, språksvårigheter, bidragsberoende (över 50% av invandrare enligt Anders Borg) och utanförskap. Regeringens tidigare jobbsatsning för integration blev ett totalfiasko.

  2. Många saknar tyvärr ID/Pass. Samtidigt väljer man att inte styrka åldern genom kontroller såsom tandanalys eller underarmsbenväxt. Majoriteten är män.

  3. Problemet är ju anpassningen till en växande minoritet. Varför skall samhället styras av religion? Varför skall Sverige ha halalslakt, omskärelse, poliser med slöja, personer med niqab där bara ögonen syns osv, könssegregation i badhallar med separata öppningstider osv.

  4. Ingen åsikt här, nationalsången kan ju vara bra att kunna av historieskäl samt vid högtider men tycker inte man skall påtvinga elever några religiösa påbud.

  5. Åter igen finns det ett tyst förbud mao genom att skolor helt sonika ej serverar fläskkött. Gris är haram pga den ibland äter sin egen avföring - såsom hundar.

  6. Samtidigt har Sd visat sig vara det parti som folk anser föra den bästa invandringspolitiken av de 8 partier i Rd.

  Med vänliga hälsningar

  SvaraRadera
 2. Problemet är att alla dom där argumenten skulle falla sönder likt ett dåligt byggt korthus i en riktig diskussion. De är helt otroligt vinklade och man gör det klassiska så kallade "cherry picking"-argumentet och väljer ut några av de svagaste/kostigaste teorierna som finns där ute och attackerar dom, istället för de starka argumenten.

  T.ex. det om att judar kontrollerar media. Det finns ingen seriös debattör där ute som tror på det, och att man ens tar upp det är bara löjligt.

  Oroväckande är dock att regeringen får ha en text med ytterst personliga åsikter och floskler ikring invandringen, helt oemotsagda. Det blir ingen diskussion. Ingen kritik. Ingen objektivitet. "Tro såhär, annars är du rasist och Breivik-älskare", verkar de tycka. Skrämmande.

  SvaraRadera
 3. Den totala sanningen blir inte bättre för att man redovisar valda delar av den för att få till det önskade resultatet..
  En liten anekdot visar på hur.
  Fartygskaptenen skrev i sin loggbok:
  "Idag var styrman full"
  Nästa dag var det styrmannens tur att föra loggboken, varid han skrev:
  "Idag var kaptenen nykter"

  SvaraRadera
 4. gud hjälpe oss, (så tycker jag som inte är troende, kanske blir det, om kyrkan hjälpte till, vilket dom inte gör,) regeringen har inte förstått nånting, det räcker nu.

  SvaraRadera