lördag 10 december 2011

Göteborg felplacerat

Visst är det så och redan när staden anlades på sankmark mellan knallar, så försökte kungen Gustaf II Adolf själv ifrågasätta detta, men övertalades att lägga staden där ändå. Teknik över väder. Nä det fungerar inte alltid.

Och naturligtvis blir det översvämningar med hela Nordsjön som trycker på från väster och inte många öar som håller emot. Och varför skulle den där 53-åriga kvinnan köra just genom en sjö, som gatan hade blivit då. Hon ligger svårt skadad på sjukhus.

Det går inte att lyfta hela staden över havet. För sent helt enkelt och om klimatnissarna har rätt så kommer det bara att bli värre. Redan i augusti i år så föreslog jag att flytta Göteborg, för då var den förra översvämningen.

Och här ser man hur havet tar tillbaka kajen vid Stenaterminalen.

7 kommentarer:

 1. Det var väl ändå inte Gustav VI Adolf som anlade Göteborg. :D

  En ytterst liten koll visar att det var Gustav II Adolf. Han levde lite tidigare än den kung du har utnämnt som grundare.

  SvaraRadera
 2. Anonym 10:06: Heja Anonym du har rätt! Det blev en pinne för mycket helt enkelt i hastigheten... en sned pinne istället för en enda rak... naturligtvis vet jag att det var Gustaf II Adolf, har själv bott i Göteborg... på 60- och 70-talet gick på journalisthögskolan där, jobbade på Volvo ett tag. Tack för att du leker Tyrckfelsnisse! (sic!)

  SvaraRadera
 3. Kanske Nordens Venedig är Göteborg och inte Stockholm ? ;-)

  SvaraRadera
 4. Maukonen: Jo om man ser till att det sjunker i havet kanske... går dock att bygga vallar, som Venedig och även holländarna har gjort. Eller London med Themsen. Frågan är väl bara som vanligt vem ska betala? :)

  SvaraRadera
 5. Jag bor i närheten av den "sjö" som kvinnan körde genom och det är ruskigt förrädiskt just där. De ser inte djupt ut, men det är en rejäl svacka och vet man inte om det så........
  De är alltid någon som kör just där när det är översvämning.....

  SvaraRadera
 6. Veiken: Men var det inte avspärrat? Tyckte jag läste det i DN, men att hon hade missat detta. Var väl för mörkt och svart allt tillsammans kanske och inte lätt att se i regn heller.

  SvaraRadera
 7. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, eller i bilistens fall dålig bil.
  Jag skulle rekommendera att hon nästa gång köper en Marauder ( www.youtube.com/watch?v=cDoRmT0iRic )

  SvaraRadera