måndag 12 december 2011

Mikael Wiehe lever gott på kapitalismen

UPPDATERAT

Vilka hycklare dom där killarna är som hyllar vänsteridealen, men som sedan häcklar kapitalismen.

Sovjet visade att detta system inte funkar och också på 60-70-talet när jag var ung och träffade Wiehe och grabbarna, så sade de kloka andra ungdomarna, att det där låter nog bra med revolution och att alla ska dela, men människor är nog inte mogna för det systemet.

Nä, inte heller Stalin och kompani var det. Men Kuba då? Ja detta underbara land med en upplyst despot, som Mikael Wiehe drar till med på debattsidan i Svenskan. Något i stil med Karl XI (och hans drabanter?). Kuba befinner sig på 1600-talet alltså? Men vi kan vänta in Fidel och Raul och inom kort kommer de ifatt och blir lyckliga medborgare på 2000-talet?

Ränderna går aldrig ur de där revolutionära. De ska skapa sitt eget lilla materiella paradis för sin egen lilla sekt. Jag har sett det på mycket nära håll när vänsterns Gudrun Schyman gjorde det. De visar upp sina fina sidor och Mikael Wiehe lär ju har charmat TV-tittarna genom att berätta hur rädd han var för kvinnor (såg det inte själv)!

Käre Mikael Wiehe. Ha gärna dina åsikter om ditten och datten och sjung dina sånger, men predika inte för oss andra. Vi har sett tillräckligt hur vänstern har uppfört sig.

Och du har väl köpt din lägenhet på Rådmansgatan i Malmö? Det är ju en bostadsrättsförening, men du kanske håller dig till socialistreglerna: att det är fult att klättra i boendet och tjäna pengar på detta? Även tvåorna är värda över miljonen där. Men du kommer att ge bort den när du flyttar? För du är ju ingen kapitalist.

Och varför är Maya Wiehe (det är väl din fru?) skriven på Möllevångsgatan? Jag trodde ni var ett par. Och detta verkar också vara en bostadsrätt. Herregud och den är också värd över miljonen! Ni bor ju i ett kapitalistiskt getto! Fly landet och dela era tillgångar med kubanerna. Det är väl det enda rätta.

14 december 2011

Här har Wiehe fått replik på sitt resonemang. Aron Modig beskriver det Wiehe har gjort: dragit in hela världen i svartvita termer och fört en hatfylld propaganda. Jo, det är så de gör på yttersta kanterna både till höger och vänster.

Och Wiehe är fortfarande en stor hycklare, för han är en bra affärsman, kan hålla sig framme, så att det går att tjäna bra med pengar. En riktig kapitalist. Det har jag från säker källa.

23 kommentarer:

 1. så mitt i prick man kan komma när det gäller wiehe

  SvaraRadera
 2. Anonym 17:26: Tack kära du, men jag som väntade mig ett svar från mannen i fråga själv... ;) Fast han är ju rädd för kvinnor.

  SvaraRadera
 3. Lev som jag lär, men inte som jag lever!

  Leif

  SvaraRadera
 4. Leif: Ja tacka vet jag sådana som moder Teresa, som verkligen levde som hon lärde...resten jäkla hycklare, som gömmer sig bakom falska ord.

  SvaraRadera
 5. Varför skulle inte Mikael Wiehe få köpa en bostadsrätt för en miljon?
  Löjligt resonemang.
  Skulle han bo på Rosengård för att vara trovärdig eller vad menar du?

  SvaraRadera
 6. Anonym 18:18: Åh vad jag älskar er som inte vågar framträda med namn. Vem som helst får köpa en bostadsrätt, men kan man då tycka att det bästa land som finns är Kuba, som har en upplyst despot till härskare? Skevar det inte lite där i logiken ändå? Och det är så synd om resten av världen. Varför inte göra något åt det då?

  SvaraRadera
 7. Nu ska jag inte ställa mig på varken Wiehes eller kapitalismens sida... (om det nu är det som diskuteras, jag avvaktar tills någon kan förklara vad vi tar ställning för).

  Men det jag inte kan hjälpa att fundera på är det faktum att du verkar bygga din argumentering mot Wiehe på det förmodade påståendet att han bor "dyrt". Att ett boende på över en miljon skulle göra Wiehe till Hycklare och Kapitalist tror jag inte är särskilt gångbart år 2011.

  Följ min kalkyl.

  Nu är ju snittpriset på en bostad i Malmö runt 16 000 SEK p/kvm. I Sverige ligger snittet på 22 000 SEK p/kvm. För en Villa ligger det på 18 000 SEK p/kvm i snitt. Tror ganska många bor på 70 kvm+. En bostadsrätt på 3 rok är ungefär 85 kvm.

  Det leder mig till att jag måste ifrågasätta ditt aningen "sensationella" formulerande. Du får det att låta som att Wiehe är hycklare och kapitalist för att han bor i en vad som kan anses "normal" lägenhet. Jag är säker på att han kör en Volvo också, V70. 2006 års modell.

  Jag har svårt att se att man måste bo "billigt" för att få ha en vänstervriden åsikt. Ungefär som att man måste vara Homosexuell för att få stödja HBT rörelser...

  Jag hoppas du förstår min tes och att du vågar ta den till dig.

  J

  SvaraRadera
 8. Anonyma J: Som sagt jag älskar er anonyma, som har starka åsikter, men inte vågar stå för dem. ;) Det är fortfarande så att det är fritt fram för vem som helst i Sverige att köpa vad som helst.

  Vi lever i ett fritt kapitalistiskt land, men det verkar vara det som inte passar herr och fru (?) Wiehe. Varför då inte följa sin inre övertygelse och dra till drömlandet Kuba.

  Eller bättre ändå att verkligen slå sig ned i ett fattigt land som Guatemala. Nä det passar inte vänstern och har aldrig gjort det. Utan det som passar är att prata fin dynga med munnen och leva som herrar och damer annars i vårt fina land.

  Var glad för att vänstern aldrig fick makten på 60-talet (de som påstår det ljuger jag var med) utan det var socialdemokraterna, som alltid höll en rågång mot kommunismen.

  SvaraRadera
 9. Vad är det här för dumheter? Varför skulle han inte få tjäna pengar eller bo fint? Det har väl inte med att han föredrar vänster framför höger att göra? En distinktion självklar för många åttaåringar.

  /Leif Pettersson Karlstad

  SvaraRadera
 10. Ann Helena!

  Visst är han en hycklare av stora mått denna Mikael Wiehe. Han lever gott på kapitalismen och dess upphovsregler som ger honom royalty för sina låtar inte bara så länge han själv lever, utan även så länge hans barn och barnbarn lever. Vilka andra yrkesgrupper ges motsvarande förmåner i det kapitalistiska systemet?

  SvaraRadera
 11. Han har väl investerat tungt i aktier och fonder och är piss på att dom inte utvecklar sig bra!

  Förutom frun som han verkar vilja ha ensamrätt på ( vilken egoist ) så är han kraftigt emot fildelning.....

  Nej ränderna går aldrig ur! Har träffat andra från denna tid också och jag trodde på allvar att dom skämtade när vi diskuterade politik men det gjorde dom inte....

  SvaraRadera
 12. En kort upplysning med fakta som underlag, till skillnad från allt tyckande ovan:
  I landet Kuba äger över 90% av befolkningen sin bostad, hus såväl som lägenheter.
  Inka P.

  SvaraRadera
 13. http://kvp.expressen.se/nyheter/1.560565/wiehe-hyllar-diktaturen-kuba

  Att Wiehe i "sin" programdel av "så ska det låta" --låtit trycka upp tshirta som de andra bar med texten "Wiehe ska vara president" är riktigt sött i sammanhanget=)

  SvaraRadera
 14. "jag älskar er anonyma, som har starka åsikter, men inte vågar stå för dem"

  Varför menar du att man inte står för en åsikt bara för att man är anonym?

  Har du läst Wiehe:s text? Han säger inte att Kuba är ett drömland, han försöker nyansera debatten. Du säger att han ser allt i svart-vitt. Tycker snarare att det är du och KD som gör det i detta fallet.

  SvaraRadera
 15. John Johanson: Så roligt med någon som heter något! Nä de som är anonyma kan ju per definition inte stå för något, ansiktslösa som de är. De hoppar in och vräker ur sig något och försvinner bort i dimman igen, riktigt zombies de flesta av dem.

  Jag stryker många av de kommentarerna och blir då ibland anklagad för censur, vilket i sin tur beror av att de inte har begripit vad yttrandefrihet är. Det är när ett land tillåter detta. Inte när en privat blogg (som min är) gör det. Jag kan välja och vraka mellan kommentarer och låta blir att publicera. Det här är inte en tidning.

  Angående Wiehe så är han inte riktigt klok, som går tillbaka till 1600-talet och pratar om upplysta despoter. Var Karl XI verkligen en sådan förresten? Naturligtvis har jag läst det han skrev. Hur tror du annars att jag kan skriva om det? Ha en trevlig dag annars! Här är det sol och plusgrader en så härlig decemberdag, så det är bara att njuta!

  SvaraRadera
 16. Har inte Wiehe även hus/bostad i Sevilla i Spanien?? Med flera andra platser. När han reser till Cuba bor han pa Fidel Castro Royal Palace!

  Wiehe är en borgarbracka som inte gillar "räliga räkor" o²ch som vräker ur sig en massa skräp som han vet ger pengar. Nagot annat kan han helt enkelt inte!!!!

  Louise Abrahams

  SvaraRadera
 17. Björn Afzelius var den bättre av dem, trots att han hade hus i Italien...

  http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.1676681/marcus-birro-alla-hatade-honom.

  SvaraRadera
 18. Läste Birros artikel och nog katten har Wiehe fått utstå lika mycket spott och spe som någonsin Afzelius.
  Afzelius och Wiehe var väldigt tighta och väldigt lika i sina personligheter, vilket inte minst TV4-programmet vittnade om.
  Birro skriver om Afzelius sårbarhet (utan att känna honom). (Som vanligt skriver Birro om sig själv.)
  Det som gör Afzelius så stor i Birros ögon är väl just ägandet av ett hus i Italien. (sic)

  SvaraRadera
 19. Anonym 19:17: Javisst är det synd om Mikael Wiehe som är miljonär. Tänk när han uppträdde i allsången på Skansen 2010 så var det höjdpunkten i hans karriär, för han var där för att "välta regeringen". Det lyckades nu inte.

  Wiehe och grabbarna gick in i en politisk sekt när de var unga och det finns ingen möjlighet för dem att lämna denna vänstervridna sekt. Ingen exit existerar.

  SvaraRadera
 20. Det finns ingen exit ? Jag känner många som var riktiga vänstermänniskor på 60- och 70-talet, långt ut på vänsterkanten boende i kollektiv osv, som i mogen ålder och med stigande inkomster blivit präktiga borgare.
  En av Wiehes gamla musikantkompisar, Göran Skytte t.ex. har gjort den vandringen.
  Så nog finns det många "sektmedlemmar", som hittat vägen ut. De allra flesta skulle jag tro.

  SvaraRadera
 21. Anonym 20:48: Du får väl erbjuda Wiehe lite avprogrammering då... jag tror knappt han skulle vara så intresserad.

  SvaraRadera
 22. För övrigt är det Karl XII och inte Karl XI, som anses vara en upplyst despot.
  Han intresserade sig för vetenskapliga och humanistiska ämnen och hade för sin tid en ovanlig religiös öppenhet, som gjorde honom till en personifiering av Voltaires upplysta despot. Men det är väl typiskt att Wiehe drar till med Karl XI, annars skulle han väl råka illa ut för det vet vi ju vilka som gillar Karl XII. Cirkeln sluter sig dock alltid där bak i dunklet, där extremisterna håller till.

  SvaraRadera
 23. Apropå Björn Afzelius - Ja den där Birro-runan kände man inte så mycket handlade om Afzelius utan om något annat.
  Av en ren händelse blev jag nyfiken på vad Björn Afzelius egentligen skrivit om Kuba i sin bok som kom ut ett par år innan hans död. Kan tala om att den var rejält svår att få tag på. Länsbiblioteket har blev tvungna att beställa den från ett universitetsbibliotek långt bort på alla vanliga bibliotek var den utgallrad och tillintetgjord.
  På något vis är Afzelius uppgörelse i hans bok som heter något på "En natt i Havanna" något som ingen vill minnas. En rent hatisk uppgörelse med kommunistdiktaturen på Kuba. Det var först när han själv blev drabbad som han fick upp ögonen - men ändå.

  I boken beskrev han även ganska tydligt vänster-sex-turismen där "proggresiva" vänstermänniskor åker som sexturister och köper kärlek för en för oss spottsyver värda "presenter".

  Hannes Müller

  SvaraRadera