söndag 26 september 2010

Mycket väsen för ingenting

Det gick att stoppa ett flygplan på väg till Pakistan genom två telefonsamtal. Det första kom innan planet hade lyft, men var inte tillräckligt konkret, för att de kanadensiska myndigheterna skulle ingripa.

Det andra samtalet kom när planet redan hade lämnat Kanada. Då beslutades att det skulle landa på Arlanda. Mannen, som den här gången hade pekats ut, greps när alla passagerare fick gå ur planet.

Han hölls fängslad och mot gräset ute på flygplatsen i omkring tjugo minuter medan femton polispatruller, nationella insatsstyrkan samt bombtekniker sökte efter en bomb. Men varken på mannen eller i hans bagage fanns några sprängämnen.

Det hela var alltså ett bluffsamtal. Kvinnan som ringde eftersöks nu. Inget vet motivet, men mannen, som greps var på väg till sitt bröllop i Pakistan.

Var det en svartsjuk dam som försökte stoppa detta? Eller var det helt enkelt ett hatbrott mot en muslim? Ingen vet, men det lär bli dyra telefonsamtal om polisen får tag på kvinnan.

4 kommentarer:

  1. Antingen svartsjuka eller någon som vill kasta skit på en musmlim. Tror jag med. Vilke hallå! Hoppas dom får tag på apan!

    SvaraRadera
  2. Jag chansar på en förbannad ex flickvän.

    SvaraRadera
  3. Maukonen: Jag såg att du också skrev om detta. Förbannad exflickvän... ja vem vet. Kvinnor är inga änglar i sådana sammanhang. Det vet vi.

    SvaraRadera