söndag 19 september 2010

Extremvalet är här

En allvarligt sjuk kvinna och en rättsläkare som är underläkare (ej färdigutbildad) ska de avgöra valet i dag? Nä jag tror inte på myten om die dumme Schweden. Svenskar är ett klokt folk, som röstar efter hur de kommer att få det under de kommande fyra åren.

Helt klart är att omvärlden ser det här valet - inte som något historiskt eller avgörande - utan bara utifrån ekonomiska perspektiv. Börsen kommer att falla och räntorna gå upp om vänstern vinner. Så ska vi rösta ideologiskt världsfrånvänt på kommunister eller praktiskt och mer verklighetsnära på borgare?

Stackars Sverige om vi får in kommunister i regeringen drygt tjugo år efter att de försvann från större delen av världen. De enda länder där de finns kvar är Kuba och Nordkorea. Och där håller de medborgarna i ett förtryck, som har fördelar för ledarna, men inte för någon annan.

Att överleva på Kuba och i Nordkorea är en konst. Bättre har de det på Kuba, som kan få kontakt med utlänningar med dollar. I Nordkorea finns inte den chansen. Där bestämde regeringen också vilka i landet, som skulle få hjälp när läkare utifrån kom dit för att operera grå starr. En operation, som bara de utvalda kunde få. Annars var blindhet det som återstod. Enligt Amesty International är vården mycket eftersatt.

För mig själv återstår inte annat än att emigrera om de röda återigen får makten i vårt land. Frankrike framstår som önskelandet med tio-elva procent i skatt på pension. I resten av Europa anser de att det var olagligt att stjäla de pengar från pensionsfonderna, som socialdemokraterna tullade av så fort det blev ebb i kassan.

Sammanlagt blev det 258 miljarder, som skulle betalas tillbaka. Någon som har sett de pengarna? Istället ska pensionerna sänkas nästa år. Igen.

2 kommentarer:

 1. Hmm, det verkar som om Sd:aren, som nyss sa sig blivit överfallen, med ett inrostat hakkors i pannan, har hittat på hela historien.

  Han är nu själv anmäld av polisen för att ha ljugit i rättssak.

  Känns historien igen?

  Den förre Sdu-ledaren fabricerade ju också ett överfall på sin flickvän. Han påstod att hon hade blivit överfallen hemma i Martin Kinnunens lägenhet, för att därefter bli utsläpad i trappuppgången och fasttejpad.

  Det vara bara det att tejpen var Kinnunens egen och bara hans fingeravtryck syntes på den.

  Är dessa skådespel, månntro, en del av Sd:s strategi för att skaffa sympatier?

  För som tidigare kunnat läsas på en del bloggar och övrig media, finns det ju en del människor
  som blint sväljer allt som skrivs, nästan som (ursäkta uttrycket!!!)Hitlers små lärjungar...

  SvaraRadera
 2. Ingrid: Ja jag skulle tro att det är en sådan inställning, som den du har som har fått dem att ta plats nu i Sveriges riksdag. Det politiskt korrekta som har misstänkliggjort sd på alla möjliga sätt har fått killar (och gubbar) att rösta in dem. I protest.

  SvaraRadera