torsdag 30 september 2010

Elin steg av vid fel hållplats

Elin Krantz skulle ha gått av tidigare än vid Temperaturgatan på Hisingen, där hon steg av natten mellan lördag-söndag. Hon skulle ha gått av vid Gropegårdsgatan, men missade det.

Antagligen så somnade hon till på spårvagnen och gick av för att ta sig tillbaka. Om hon hade suttit kvar hade hon kanske varit vid liv i dag. Då hade hon kommit till ändhållplatsen Länsmansgården. Bara en hållplats bort.

Själv har jag råkat ut för en liknande situation på en buss till Värmdö för ett antal år sedan. En man antastade mig, men jag satt inte tyst och ignorerade som Elin nu gjorde. Jag blev arg och slog den som antastade mig med den tidning jag hade i handen, för att han skulle sluta.

En passagerare gick fram till busschauffören och han kallade på polis. Bussen väntade in polisen. Mannen gick av när vi inte åkte vidare, så jag slapp honom sedan.

Ifall spårvagnsföraren hade gjort likadant, kallat på polis, istället för att som denne gjorde nu - enligt uppgift - slängt av 22-åringen, men låtit honom kliva på igen, så hade eventuellt allt förhindrats.

Det finns många om i historien om Elin, men nu är det som det är. Hon är mördad och mordutredningen fortsätter. Den 22-årige mannen nekar till att någonsin ha träffat Elin, men det finns det klara bevis på att han har gjort. Varför ljuger han om det?

Han säger att han gick raka vägen hem och lade sig att sova. Senast i morgon eftermiddag måste 22-åringen antingen häktas eller släppas. Polisen menar också att det kan finnas fler gärningsmän.

5 kommentarer:

 1. Ruggigt! Undrar vad chauffören såg. Hon kanske blev tvingad kvar så att dom kom in i en bättre våldtäktsmiljö. Mörkare plats. Vad vet jag. För jag antar att hon blivit våldtagen. Nä, det är för mycket skit nu tycker jag. Men media tjänar ju pengar förstås.

  SvaraRadera
 2. Parnassen Helena: Det finns tydligen spår i en gångtunnel vid hållplatsen. Det är i sig hemskt med sådana mörka trista tillhåll. Och så har mördaren (-arna) släpat henne till ett buskage bredvid och försökt att gömma kroppen med stenar. Samt krossat ben i kroppen. Mycket trist.

  SvaraRadera
 3. Den misstänkte är en 22-åring som är gift, sades på Efterlyst. Hur många personer med svenskklingande namn är egentligen gifta idag? Media kämpar för att dölja det multikulturella fiaskot med näbbar och klor, men försäger sig stup i kvarten, för många svenskar kan faktiskt, trots att media inte tror så, TÄNKA SJÄLVA! WOW!

  SvaraRadera
 4. Jag menar givetvis, hur många med svenskklingande namn är idag gifta redan vid 22 års ålder.

  SvaraRadera
 5. Cavatus: Nej inte många. Han är gift med en äldre kvinna med två barn. Eller är det hans barn? Jag har inte fått kläm på det. Flickvänner har båda min yngsta söner, som är 25 resp 21, men bara den äldste är gift. Han är över de 40.

  Fast jag måste försvara massmedierna nu ett tag, för det finns vissa regler och bestämmelser man som journalist har att följa. Och jag skulle om jag satt på tidningarna och jobbade ha rapporterat ungefär likadant om det här. Det är nyhetsrapportering och ännu vet ingen om denne man är skyldig. Vi får se i morgon om han blir häktad.

  SvaraRadera