fredag 24 september 2010

Camilla Henemark deltar men inte Kikki Danielsson

Kikki Danielsson blev rasande när hon fick erbjudande om att vara med i Celebrity Rehab, som kanal 5 ska spela in i oktober. Deltagarna får en halv miljon var och Camilla Henemark är en av de, som har tackat ja.

Däremot blev Kikki Danielsson mycket arg och tycker att det är förnedrande för de som deltar. Likadant tycker Christer Sjögren, som också fick ett erbjudande. Han fick senare en ursäkt från de som frågade.

Sanna Bråding, som är dömd till en månad för narkotikabrott för två år sedan fick också erbjudandet, men tyckte inte det var hennes grej.

Vad jag förstår så är detta program inte alls förnedrande eller speglar något förakt för människor, som Kikki Danielsson säger.

Om det följer den amerikanska förlagan, så är det istället en genomgång av människors förhållande till droger. Och de som framträdde i det amerikanska programmet fick man sympati för. De kämpade så uppenbart med sina problem.

De fick stanna i fjorton dagar för att försöka komma till rätta med sina liv. Och erbjöds att stanna en period till ifall de som behandlade dem tyckte att de behövde det.

De som har deltagit i den amerikanska versionen är bland andra: Daniel Baldwin, vars bror heter Alec Baldwin. Jeff Conaway, skådespelare i bland annat Grease. Och Brigitte Nielsen, skådespelerska och fotomodell, har varit gift med Sylvester Stallone.

Trummisen i Guns N´Roses Steven Adler deltog också. Honom kände jag själv mycket för. Av experterna döms detta program ut. Man kan inte behandla människor i ett TV-program, menar de. Det blir enbart show.

Nä det ska väl ta åratal att förvandlas, för annars tjänar ju inte psykiatrin något på det. Freuds modell tar 4-5 år ungefär. Eller mer.

Uppdatering den 20 oktober: Kanal 5 meddelar nu att programmet inte blir av. Detta på grund av att medierna har skrivit märkligt om programmet. Låter som bortförklaring. Verkligen. De fick väl inte människor att ställa upp. Så enkelt är det väl. Och här kan ni läsa om hur hon ändå får rehablitering Camilla Henemark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar