onsdag 29 september 2010

Är Skåne Sodom och Gomorra?

Om jag var troende skulle jag absolut säga det. Först så kan inte domaren i målet, där tio män står inför rätta för att ha våldtagit och sålt en 14-årig flicka, fortsätta.

Rådmannen Monica Nebelius har själv skrivit i dag om hur hon fick fly mitt i natten i en polisbil från sitt hem för att komma undan hoten och trakasserierna.

Sedan så frikänns en 32-åring i tingsrätten för att ha utövat misshandel och sextortyr mot en 16-årig flicka. Så om man är tonåring så får man stå ut? Den flickan mådde naturligtvis inte bra. Och gör det inte nu heller. Men kammaråklagaren Ulrika Rogland tänker gå vidare med fallet till hovrätten.

Tidigare har jag tyckt att Skåne kanske är ett landskap där man kan bo, för det är så långt söderut att vädret är betydligt bättre och vintern kortare än längre upp i landet, men jag inser att det är omöjligt. Det är alltför otryggt.

Var tredje familj i Malmö hade blivit utsatt för brott för några år sedan. Det handlade om våldsbrott, stöld eller skadegörelse. Malmö var den mest brottsdrabbade staden i hela Skåne. Det är inte bättre att bo i villa. Staffanstorp, Svedal, Lomma och Landskrona är några av de orter, som är värst drabbade av inbrott i småhus. I flera villaområden runt Lund och Helsingborg är det mer än fyra gånger så vanligt med villainbrott jämfört med genomsnittet i Sverige.

Förra året gjorde polisen i Skåne en lista på 100 män, som de ville bevaka extra noga. Av dessa hade 78 av dem invandrarbakgrund. De hade alltså minst en förälder född utomlands.

Totalt anmäldes 212 550 brott i Skåne förra året. Omkring 1,2 miljoner bor i Skåne. I Malmö finns omkring 170 nationaliteter och 29 procent av Malmös befolkning är född i ett annat land än Sverige,

7 kommentarer:

 1. Personligen så blir jag mörkrädd av motsatta anledningen: I sverige är det tydligen olagligt att gilla BDSM!!??

  Jag trodde det bara var i USA och Iran som man fick fängsla folk för att de inte bara hade sex på det sätt som staten bestämt.

  Tänk om den där moralfanatiske åklagaren fick veta vad mina vänner håller på med!

  SvaraRadera
 2. Avilan: Anmäl dem så får du kvitto på om det är lagligt eller inte.

  SvaraRadera
 3. Avilan: Här får du en ;) så du fattar att jag är en smula ironisk, för det var väl du också?

  SvaraRadera
 4. Ann Helena!
  Bra kommentar till Tännsjös artikel på Newsmill!

  Nu väntar vi bara på att vänsterpartiets medlemmar hängs ut på nätet!

  //Pops

  SvaraRadera
 5. På polisens lista över Sveriges 15 mest efterlysta brottslingar fanns 2 st med svenska namn, övriga var nysvenskar.
  Polisen borde kvotera in ytterligare svenskar på listan så att man inte spelar sd i händerna (fiskar i grumligt vatten/spär på fördomarna)?

  http://www.realisten.se/2010/09/08/sveriges-mest-efterlysta-brottslingar/

  //Pops

  SvaraRadera
 6. Jag såg ett debattprogram i TV för några år sedan där man debatterade SM. Alla korrekta debattörer var fruktansvärt upprörda över att det fanns tidningar med sex, handbojor, piskor o maskerade sexutövare. "Sånt borde vara olagligt o straffbart!" mm. Fördömandena av människorna med sån läggning haglade ända till en ung, söt o späd flicka fick ordet o sa något i stil med "men om om det förbjuds, vad ska vi sadomasochister läsa då?" Ridå!
  Tonen i programmet blev därefter något dämpad o både jag o de medverkande fick oss en tankeställare.

  //Pops

  SvaraRadera
 7. Pops: Nu kom alla dina kommentarer in... ;)

  SvaraRadera