onsdag 22 september 2010

Här pågår räkningen av valet

Uppdaterad 18.33 Alliansen har 48,95 procent av rösterna när 5 726 valdistrikt är räknade och det återstår 337 distrikt att räkna.

Här kan ni varje minut följa hur valets rösträknande förändras. Räkningen är nu när jag skriver detta uppe i en majoritet av valdistrikten och fortfarande har Alliansen majoritet gentemot de röd-gröna. Men de är i minoritet i riksdagen genom att sd har till och med ökat sitt preliminära resultat.

Hur ska det gå? Förmodligen lär valet få räknas en gång till. Någon kommer säkert att överklaga valresultatet. Men ett riktigt resultat med alla röster, även från utlandet, också från min son och hans flickvän (som jobbar i Japan) lär vi kunna räkna med i kväll kanske.

PS. Just nu när klockan är 12:37 så har moderaterna 29,66 procent av rösterna. Sd har 5,88 %. Klicka på de blå bokstäverna högst upp under rubriken, så kommer ni direkt till valsedelsräkningen. DS.

PSPS. Nu har Alliansen 173 mandat. Två till så har de egen majoritet. Detta när 5 281 distrikt är räknade och klockan är 15.21. DSDS.

6 kommentarer:

 1. Hoppas borgarna får egen majoritet. Spännande.

  SvaraRadera
 2. Parnassen Helena: Den som lever får se... ;)

  SvaraRadera
 3. Jag röstade på alliansen, men jag röstade inte för alliansen utan mot SVaMPen. Först tänkte jag inte rösta alls eftersom det inte är särskilt entusiasmerande att ha att välja på röda socialister och ljusröda socialister. Det som fick mig att ändra mig var att blotta tanken på att de civilisationsfientliga gröna khmererna eller Ohlyckans rödfascistiska drägg skulle få något som helst att säga till om gör mig kraftigt illamående. Normalt förfarande efter ett demokratiskt val är att om inget av de partiblock som aspirerar på makten får majoritet så söker det största blocket i första hand stöd hos oberoende kandidater eller partier. Man söker INTE stöd hos motståndarens ideologiska kärna! Eftersom alliansen tillskansat sig min röst på falska förespeglingar vill jag genast ha den tillbaka tack. Vilket oerhört väljar förakt mot mig.

  Förövrigt har jag fortfarande mardrömar av att ha tvingats bevittna en fradgatuggande Lars Ohly spy ur sig sitt barnsliga hat mot åsiktsmotståndare i direktsändning.

  SvaraRadera
 4. Patrik: Kan trösta dig med att både folkpartiet och kd har sagt nej till att ha något med mp att göra...

  SvaraRadera
 5. 1/4, 25%, av Sveriges befolkning utvandrade till staterna under 1800-talet och framåt...

  SvaraRadera
 6. Ingrid: Jo av fattigdomsskäl och för att de inte fick utöva sin tro.

  SvaraRadera