måndag 12 juli 2010

Sven Otto Littorin bevisar vår jämställdhet

En vanlig tjej som sålt lite sex ett tag får en minister att avgå. En anonym 30-åring, som inte har velat skada alla de, som hon har sålt sin kropp till, genom att polisanmäla dem.

Hon väljer istället att gå till Aftonbladet. Och eftersom det är valrörelse så tar denna tidning detta på stort allvar i semestertider och utan chefredaktör.

Lena Mellin tf ansvarig utgivare tar ansvaret för att publicera detta fast ministern redan har avgått. Och gå vidare med det. Utan att ha den uppbackning som behövs. Utan att ha en tanke på att det ska gå till på något annat sätt än det brukar. Ja, nu blir det att jaga ministern tills detta har fått sin uppklarning.

Men Sven Otto Littorin har fått nog och har avgått redan nästa morgon fast han har lovat Aftonbladet en intervju, vilket Aftonbladets ledning nu lägger honom till last. Han ska tala ut fast han inte längre har någon politisk post.

Lena Mellin har missuppfattat hela situationen, för hon tror att vi fortfarande lever i 70-talets Sverige. Där män är stenhårda stålmän som aldrig ger sig. Där de alltid våldtar och slår om de får chansen, för så lyder de svenska universitetens femininistiska doktriner.

Jag tycker att denne minister har bevisat att Sverige är ett alldeles platt land. Här finns inga klasskillnader annat än i pengar och tillgångar. Dömda brottslingar, som rör sig i miljonklassen kan nästla sig in i ministerfamiljer och gå på middag med finansministern. Pengarna styr.

Sven Otto Littorin har fått se att en dömd bedragare och sol och vårare Hans Viklund har tagit sig in i hans familj och lagt beslag på hans exfru Ann Littorin. Han har ställts inför miljonkrav från ex-frun, som uppenbarligen tänker driva denna vårdnadstvist offentligt. Kändisadvokaten och jämställdhetssträvaren Lotta Insulander-Lindh driver frågan.

Det är ett ytligt samhälle vi lever i och ytan betyder allt. Feministerna har tagit över makten i samhället och en okänd 30-åring kan fälla en minister. När träder nästa flicka fram och berättar en ny historia och tas på allvar? Utan bevis men bara för att hon är av kvinnligt kön? För det har alla kvinnojourer med statligt stöd lärt oss: kvinnor ljuger aldrig. Allt de säger ska tas på största allvar.

Sven Otto Littorin har bevisat att Sverige är ett alldeles jämställt land. Ingen sitter högre än någon annan. En gatflicka är lika mycket värd som en minister. Och en dömd brottsling kan röra sig fritt i fina kretsar. Kanske dags att börja skilja på får och getter igen?

PS. Aftonbladet har inte mycket att komma med annat än att Littorin får ut avgångsvederlag. Det får alla som avgår. Det är allmänt känt. Också Gudrun Schyman lever fortfarande på dessa pengar. Hon fick ut 460 000 första året hon inte satt i riksdagen. Och hon får ut kring 380 000 tills hon fyller 65. Sedan ett par hundratusen livslångt i pension. Per år. DS.

20 kommentarer:

 1. "... bara för att hon är av kvinnligt kön?" Det var ju otur att Littorin inte köpte sig en liten pojke, då. Det hade ju Aftonbladet aldrig skrivit om.

  Äh, han gjorde sitt bästa för att plocka sympatipoäng på presskonferensen när han insåg att det var kört, men nu förstår alla att varenda tår vi såg, var en tår för Sven Otto Littorin själv och ingen annan. Dagen innan De Jobbiga Frågorna var han glad som en lärka, sen tyckte han så gräsligt synd om sig själv när han självklart blev tvungen att avgå. Oförsvarligt alltihopa, och det enda han har bevisat är att han är ett ryggradslöst kryp som knuffar fram sina barn i frontlinjen när det börjar brännas.

  Jag förstår att Reinfeldt inte alls var särskilt ledsen att se honom gå och bara ville bli av med honom så fort som möjligt. Han måste känna det som att han närt en orm vid sin barm.

  SvaraRadera
 2. Ja kära nån hur vet du att han köpte nåt överhuvudtaget Anonym eller ska jag kalla dig Anna? Spelar väl ingen roll. Närt en orm vid sin barm? Vad är det för märkliga bilder? Och grät gjorde han inte heller vad jag såg Sven Otto. Däremot var han mycket skakad. Hur skulle det nu vara att ge honom samma trovärdighet som en anonym Anna? Till något mer har presenterats? Och visst är det en mycket smutsig valrörelse, men smutsigast är ändå Aftonbladet. Av våra tidningar så leder den absolut ligan.

  SvaraRadera
 3. Och var har du hittat citatet? Anonyma Anna?

  SvaraRadera
 4. "... eller ska jag kalla dig Anna?" Var det ett småsint litet försök att förolämpa mig?

  Uttrycket "nära en orm vid sin barm" är gammalt och välkänt och betyder ungefär att man har litat på någon som står en nära, som sedan visar sig vara farlig för en/opålitlig.

  Tja, du vet ju heller inte om "Anna" har sålt något men kan ändå skriva ett helt blogginlägg om saken så jag insåg inte att du skulle tycka illa vara. Men det gör jag nu. Tack för mig och hej!

  SvaraRadera
 5. Citatet hittade jag i ditt stycke nr 8 tror jag det är. Hela meningen lyder "Utan bevis men bara för att hon är av kvinnligt kön?"
  Nu får du försöka klara dig utan mig, hej! ;)

  SvaraRadera
 6. Anonyma Anna: Så skönt att jag slipper ditt "stöd" sic! Hoppas att jag kan lita på det då!

  Nej att kalla dig Anna är inte annat än att ge dig ett namn. Det är så otrevligt med anonyma. Dom kan ju vara vad som helst. Även sådana som visar sig vara ormar närda vid barmar...

  Ett märkligt uttryck i sammanhanget för det skulle väl mera passa på någon av kvinnligt kön, att ha barm och föda någon med di, som om den vore ett barn och så upptäcka att den var en orm sedan. Om du nu menar så...

  Det var Aesop som hittade på denna fabel om en orm och en bonde för 2 500 år sedan och då handlade det om att ta upp en giftorm och värma den vid sitt bröst, fast bonden visste att det var en giftorm. Konstigt beteende, men fablernas värld är inte den reella.

  Det du citerade hängde ihop med meningen innan: "När träder nästa flicka fram och berättar en ny historia och tas på allvar. Utan bevis men vara för att hon är av kvinnligt kön."

  Jag väntar verkligen på fler historier om politiker. Från anonyma. Det borde finnas massor på båda sidor, både hos oppositionen och regering och riksdag. Och gör det inte det så är det bara att fabulera vidare och hitta på. Och verka seriös och trovärdig. För Aftonbladet måste väl fortsätta då på den inslagna vägen och publicera mer och mer?

  SvaraRadera
 7. Här finns denna historia om bonden och ormen:

  http://aesopfables.com/cgi/aesop1.cgi?2&TheFarmerandtheSnake&farmersnake.jpg&farmsnak2.ram

  SvaraRadera
 8. Larva dig inte, stå för vad du gör. Vi vet båda två att det är ett försök att förolämpa mig när du kallar mig för Anna, efter den fd prostituerade tjejen. Jag framförde mina åsikter om ämnet, inte om dig, men det räckte för att göra dig så irriterad att du måste försöka nypa till mig personligen. Det är ärligare att erkänna direkt istället för att slingra sig som... ja, du vet ju vem.

  Uttrycket passar utmärkt i sammanhanget och barm betyder ingalunda bara kvinnobröst. Ena dagen är Littorin - ormen i uttrycket - en del av trojkan, nästa är han så långt borta som möjligt för att inte kunna ställa till mer skada. Reinfeldt skulle förstå precis.

  Ja, du hävdar att "Anna" togs på allvar bara för att hon är av kvinnligt kön och det håller jag inte med om. En fd prostituerad pojke med samma historia som "Anna" hade givetvis tagits på lika stort allvar.

  Testa du att fabulera ihop en historia åt Aftonbladet men bli inte irriterad sen när de vill granska dina uppgifter närmare och inte köper det bara för att du säger det. Kalla dem inte för Anna då för då förstår de direkt vad det handlar om.

  SvaraRadera
 9. Anonyma Anna: Du tillhör alltså dom man inte kan lita på... ;) Förstod det. Jag känner en helt bunt med samma namn, men dom är betydligt trevligare än du. Nu får du väldigt gärna lämna denna sajt. Tack!

  SvaraRadera
 10. Ann Helena Rudberg:
  Enligt din profil är du journalist, ändå är det häpnadsväckande hur lite du verkar veta om journalistiskt arbete! En journalists främsta arbete består väl i att kontrollera uppgifter och att använda källkritik? Detta har AB med största sannolikhet lagt ned mycket tid på i det publicerade fallet.

  Jag skulle kunna slå vad om att det ofta är folk som kommer in på redaktionerna med påhittade sagor, men som aldrig blir publicerade. Även sanna händelser kan man låta bli att publicera eftersom man är rädd att stöta sig med makten.

  Men å andra sidan verkar ju ditt "journalistiska arbete" bestå i att skicka mail till kända personer och sedan publicera deras svar här på bloggen! Är det det som man anser vara journalistik så är det ju inte konstigt att man tror att Annas berättelse är sladder!

  Samtidigt som du drar stora växlar av att Anna är av kvinnligt kön, lägger du ingen som helst energi på att regeringen släpper in bedragare och florerar sig med dem. Du funderar inte på om detta faktum i själva verket kan säga en del om regeringsmedlemmarna? I stället tror du naivt att en liten kvinna, dessutom f.d. prostituerad kan komma fram och röra om bland pjäserna hur lätt som helst! Hade det varit så enkelt så hade nog många sett till att röra om i grytan varje dag!

  Du skriver:
  "Här finns inga klasskillnader annat än i pengar och tillgångar. Dömda brottslingar, som rör sig i miljonklassen kan nästla sig in i ministerfamiljer"

  Är det inte just pengarna som upprätthåller och därmed är klasskillnaden? Har du pengar kan du komma fram vart som helst! De som florerar sig i de fina kretsarna skiter väl i hur folk runt omkring dem tjänat sina pengar, det är ju pengarna som är det avgörande!

  Du påstår vidare att det inte är någon skillnad på en minister och en gatuflicka i vårt samhälle? Vart lever du, på månen eller? Och är det att sträva efter att det ska vara skillnad på dessa två? För du är väl ändå inte så naiv så du tror att en prostituerad och en minister får samma tilltro av andra människor i dagens samhälle?

  Om det var det kvinnliga könet som hade makten i samhället så borde ju Sahlin få lovord varje dag! Jag tror däremot att hon får extra mycket skit för att hon inte har en Petter-Niklas mellan benen! Och nej, jag tillhör inte Fi om du nu skulle tro det!

  SvaraRadera
 11. Human.. florerar sig med... vad betyder det? Att du orkar i värmen.. läs mitt inlägg en gång till så ser du att jag skrev om att det är pengarna det handlar om. Inget annat. Jag tror du menar frotterar sig med... ha det gott och du behöver inte heller komma tillbaka... tack!

  SvaraRadera
 12. HumanLabRat verkar vara runt på alla bloggar som handlar om Littorin. Verkar spendera hela sin tid med att vräka ur sig sitt hat mot Littorin och Reinfeldt. Har stackarn inget jobb att gå till?

  SvaraRadera
 13. Florerar sig med, de blomstrar och frodas tillsammans i maktens korridorer! Men det kanske blev fel? Kan det vara värmen månne, eller det simpla faktum att jag är döende? Jag tycker nog jag gör ganska bra ifrån mig utifrån mina förutsättningar, till skillnad från många friska och krya som bara fikar och sladdrar hela dagarna! Jag ska inte störa din sannerligen "djuplodande" analys mer! Tror jag!

  SvaraRadera
 14. Human...jag orkar inte med fler som inte bryr sig om att ta reda på ett enda dugg innan de tycker till... det är för många wannabees här redan. Om du är döende så beklagar jag dig naturligtvis. Lev gott den tid du har kvar!

  SvaraRadera
 15. PS: Har du själv lärt dig vad citationstecken betyder? Läst på på Wikipedia kanske, som vilken läkare som helst!

  SvaraRadera
 16. Men Ann Helena, om du vet en massa som vi andra blådårar inte vet, varför informerar du oss inte då? I inlägget ovan tar du inte fram något nytt som visar på att du vet mer än oss andra! Informera oss om vad du vet, vi vill också veta! Wannabees.. jo säkert, för att man tycker till så är man nån wannabee? Du kanske bara ska bjuda i bedragarna i toppen att skriva inte bara här, utan på hela nätet? Stäng ute "småfolket", ta deras datorer ifrån dem, och peka ut dem som icke trovärdiga precis som "gatuflickan". Du är journalist, så tala om för oss infantila själar hur det ser ut i verkligheten!

  SvaraRadera
 17. Human... jag informerar varje dag året runt nästan... men jag gör det på mina villkor inte andras. Du kan läsa både den här bloggen och den jag la ned dessförrinnan. Har väl skrivit omkring 2 000 inlägg eller nåt... orkar inte räkna. För varmt. Och jag har sagt massor med ggr att jag ser lika gärna noll kommentarer som hundra. Jag skriver först och främst för att upplysa mig själv och genom att skriva jobba igenom saker. Det är mitt sätt att uttrycka mig. Och nu orkar jag verkligen inte med dig mer. Jag är också döende, men tänker skjuta upp det till 2040 eller nåt... ajöken.

  SvaraRadera
 18. Medan vi ältar Littorin sker andra saker bakom draperiet som vi borde ägna oss åt istället. För en bättre värld. Någon som undrar var Maria Pia B tagit vägen. Hon skriver på etc. Hon har skrivit en krönika om pengarna. Jag skrev en kommentar och den är nu publicerad. Kolla här:

  http://www.etc.se/kronika-maria-pia

  SvaraRadera
 19. Okej jag läste och begrundade, pengarna styr världen, men bakom pengarna finns människor och människor är sig lika genom århundradena...det där med medeltiden är verkligen bara vänstersvartsyn ;)

  SvaraRadera
 20. En välskriven och mycket intressant text. Mycket bra.

  SvaraRadera