onsdag 7 juli 2010

Sven Littorin avgår av privata skäl

UPPDATERAD 9.00

Arbetsmarknadsminister Sven Littorin (m) avgår av privata skäl meddelar TT. Han har länge varit inblandad i en vårdnadstvist med sin ex-fru Ann Littorin.

Sven Littorin meddelade tidigare sin fru att han inte kunde ha barnen boende växelvis hos sig pga av sitt arbete. Två av barnen har gått på Lundsberg, vilket kostar nästan 40 000 i månaden. Exfrun har stämt sin make på ett par miljoner för att de tre gemensamma barnen ska kunna upprätthålla sin levnadsstandard.

I går var deras vårdnadstvist uppe i tingsrätten och jag hoppas verkligen att detta att Sven Littorin nu avgår är med tanke på barnen. För att de ska få ordentliga liv och må bra. Det skulle i så fall hedra honom.

Sven Littorin har krävt ensam vårdnad om barnen för att hans ex-frus nya pojkvän är en man, som är inblandad i skumma affärer. Detta kan vara ett sätt att visa att han menar allvar med detta. Och att han verkligen kan och vill ta hand om sina barn.

Sven Littorin har tidigare bestridit sin ex-frus krav. Han tjänade inte tillräckligt för detta, menade han.

På en presskonferens i morse så sade ministern "att hans familj är värd mer än jobbet". Han motiverade avgången med den uppslitande tvist han befinner sig i och att det handlade om hans eget hälsotillstånd och att han har behövt professionell hjälp för att klara av detta. För att han har mått så illa av allt, som har hänt.

Jag tycker det är utmärkt att han som pappa tar ett stort ansvar för sina barn. Två av barnen är tonåringar och den yngste är åtta år.

Här skriver DN om att han avgår för sina barns skull.

15 kommentarer:

 1. Vad jag tycker är märkligt i den här storyn, om det nu är sant, är att Littorin vägrat betala underhåll. Hur kunde han komma undan med det? Att sätta barn i svindyra skolor, kanske är något som de rika får se upp med i samband med skilsmässor. Det är nog bra att ha underskrifter på vem som ska betala skolkalaset när kärleken tar vägen ut genom skorstenen.

  SvaraRadera
 2. Nä jag tror inte att han har vägrat att betala underhåll, men att de inte kunde enas om summan så därför blev det rättssak av det hela...

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200910/20/20091020121144_Realtid626/20091020121144_Realtid626.dbp.asp

  SvaraRadera
 3. Ännu en Reinfeldt-medarbetare med hybris tvingas gå p.g.a bristande omdöme i sitt personliga agerande. Ett sätt att försöka hålla Littorins "soppa" så långt ifrån alliansens valkampanj som möjligt. Moderaterna spelar alltid "media-spelet" fullt ut, men nu är det plötsligt synd om Littorin?? Please!! Mannen har över 100.000 kr i månadslön! Betala underhåll och sluta gnälla om du verkligen bryr dig om dina barn! Detta säger mer om Reinfeldt och hans oförmåga att skapa en stabil pålitlig regering än någonting annat.

  SvaraRadera
 4. Anonym: Det är klart att han mår dåligt av detta. Det framgick med all tydlighet på presskonferensen. Han behöver inte ha hybris pga av detta. Tvärtom verkar han ha insett det han säger: att barnen är viktigare. Det verkar mera vara en personlig åkomma du projicerar på vederbörande.

  Och så är det väl bra att han visar att det inte är fult att prata om barnen eller att låta det privata också få en plats i livet. Att allt inte handlar om karriär. Inte ens för någon i en svensk regering. Och jag tycker det är jättebra att han inte bara betalar sig ur dilemmat utan verkligen vill ta hand om barnen.

  SvaraRadera
 5. Men är det inte bara det yngsta barnet han vill ha vårdnaden om???? Lite skrämmande är det att en regeringsrepresentant anser att föräldrar som träffar kriminella inte ska få ha barn, dålig miljö tydligen. Och i detta fall handler det inte om en våldsman utan om ekonomiska brott.

  SvaraRadera
 6. Anonym: Har du läst vårdnadsutredningen och "snaskat" i den? Han anser inte att kriminella inte ska få ha barn. Det är ju hans egna barn. Han anser att han ska ta hand om sina egna barn. Är det fel?

  SvaraRadera
 7. Anonym 11:15!

  Jag måste bara säga att det var en riktigt korkad kommentar. Så du menar på allvar att Sven-Otto Littorin visar att han bryr sig om barnen genom att betala underhåll? Är det så du ser på föräldrar? Att deras viktigaste funktion för barnen är att betala underhåll? Vad får dig för övrigt att tro att han inte redan betalar underhåll för barnen?

  Själv tror jag faktiskt att Sven Otto Littorin vill finnas i sina barns närhet och att vara en del av deras uppväxt. Att det är därför som han avgår.

  SvaraRadera
 8. Han själv avsa sig lite av boendet och vårdnaden för jobbet tog för mycket tid....i 4 år. Vilket han berättat om.

  Ann Helena:

  Han har uttalat sig om att miljön hos exfrun är direkt olämplig pga att hon umgås med en kriminell. Detta står även i stämningsansökan, att han anser att miljön hos exfrun är högst olämplig miljö för barnet att växa upp i.

  REaltid har även de skrivit om detta, precis som många andra:
  http://www.realtid.se/ArticlePages/201004/09/20100409082913_Realtid068/20100409082913_Realtid068.dbp.asp

  Sen kan man ju fråga sig varför inte han ansökte om vårdnaden när exfrun umgicks med den kriminella personen. Det tog bara 4 år för han att komma till skott och nu har ju exfrun slutat umgås med personen i fråga sedan flera år tillbaka.

  Bättre sent än aldrig.

  SvaraRadera
 9. Anonym 12.13: Men fortfarande är det väl sina egna barn han vill ta hand om? Du är tydligen väl insatt i historien. Vad heter du? Och vad har du för roll?

  SvaraRadera
 10. Anonym:
  Så föräldrar som t.ex. har barnen på dagis eller på fritids för att de jobbar sätter arbetet före barnen?
  Om den andra föräldern kan ha barnen när man jobbar så är väl det den naturliga lösningen?

  SvaraRadera
 11. Tycker att det var ett bra beslut han tagit. De barn man har är viktigare än vilket jobb som hellst. Om han nu tycker att det är viktigt att få ta ansvar för grabben så ser jag inget fel i det.

  SvaraRadera
 12. Littorin sätter inte sina barns väl framför arbetet. Han avgick för att inte bli avslöjad med byxorna nere... en kriminell anklagar exfrun för att umgås i kriminella kretsar. Hur låter det i rättens ögon. Dessutom skulle Reinfeldt aldrig ha smutsat sina händer genom att försvara honom (vilke inte går förresten..)..
  Det är ynkligt av honom att ens försöka gömma sig bakom ryggen på sina barn. Hade han brytt sig om dem hade han aldrig meddelat exfrun att han inte längre hade "tid" för ungarna. Tid tycks ändå ha sipprat över till den nya fästmön. hur fasiken hade han tid för henne?

  Detta är en kamp som herr Littorin inte kommer att vinna. För antingen delar han vårdnaden och vården av ungarna som vanligt. Eller så betalar han för att ungarna även i fortsättningen kan bo på internat. Men det alternativet som herr Littorin själv tycks föredra (varken betala eller umgås) passar inte exfrun..

  Dessutom är det dumt av herr Littorin att fördöma kriminella som dåliga förebilder - om han nu själv råkar ta lite lätt på lagstiftningen..

  SvaraRadera
 13. Jag tycker vi skall låta bli att snaska och kasta smuts på Littorin. Vi vet inte sanningen!
  Innehållet i hans tal, där han värnar om sina barn bla,är nu helt plötsligt ingenting värt.
  Snaskig journaistik, självklart iscensatt av oppositionen för attt sänka borgerligheten.

  SvaraRadera
 14. På 1700-talet var det massor av domar ur domprotokoll, rörande otukt och en massa andra oo:n.. i snart allt.
  Värsta fallet man lyckades hitta, var en rättsprocess med ett 7-årigt barn,
  samt en otukt med en i dag Lagman där ett barn för Taavola avlades..
  Om det är skadligt. Javisst.
  Kontrollerat folkmord, handlar det om i det fallet.
  Men det är ju en helt ANNAN sak.
  (ett tag kunde man inte ens gå och pissa, utan att nån skulle syna min pitt. Det mest ointressanta på denna planet.. Det fanns elektronik och mikrocameror snart sagt överallt. I sovrum, hos vänner, sånt som tunga underrättelsetjänster tar in i bilden av ovärderliga rättsprocesser för att smutskasta, rakt emot lagen swe Rättegångsbalken)

  SvaraRadera
 15. Den värsta spaningselektroniken jag hittade, fanns i en toalett, på en utbildningsplats i Malmfälten, i en flyktingförläggning.
  Förvisson kan infiltratörer och banditer, nästla sig in, i avsikter som vi sett ur uzbekiska misstankarna i köp av blekmedel.
  Men krigsskadat folk, eller intresserade invandrare, kan få ett sabla intryck av swennemans attityder..
  Uppenbart hade man dessutom själv roligt med ryska prostituerade, då man ringde till polis, och kontrollerade huruvida dessa var i tjänst!!
  På finska..om det var grönt ljus för bussarna.
  Förr eller senare kommer nån drabbas av kriminella maffiosos, som använder denna teknik för att göra - insideraffärer, och bankrån. På löpande band.
  Vad händer då? Vem åker dit då? Fabrikaten?

  Tycker jag borde definitivt införas..
  Följderna av detta är att säkerhetspersonal, måste måla om boenden ev flera gånger i månaden, för att täcka över elektroniken. Vanligt folk vet icke om det här, att poliser och militia, jobbar i målerifirmor, ständigt beredda rycka ut.

  SvaraRadera